Joe og Hunter Biden

Started by translator, 22.07.2022, 19:52:16

Previous topic - Next topic

translator

Selv om dette forumet primært handler om klima (med fakta og vitenskap som utgangspunkt) blir det å late som elefanten i rommet ikke eksisterer hvis vi ikke hever blikket. For de som har satt i gang sirkuset om klima er de samme som har sørget for en falsk pandemi og andre trusler for oppnå sine kyniske og egoistiske mål. En viktig aktør her er naturligvis USAs (urettmessige) president Joe Biden og folkene bak ham. Jeg har i sommer lest og leser flere bøker om både covid og det som foregår i USA og vil presentere dem her i tur og orden. Jeg starter med boken Laptop from Hell av Miranda Devine, journalist i avisen New York Post som brakte historien om Hunter Bidens laptop frem i media, og som antagelig hadde torpedert Joe Bidens valgkampanje i 2020 hvis den ikke hadde blitt sensurert av Twitter og andre Big Tech-aktører.

Boken selges på Amazon og kan bestilles her: https://www.amazon.com/gp/product/163758105X/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&psc=1

Det går også an å se dette intervjuet på youtube hvor Miranda snakker om boken

 

Boken «Laptop from Hell», som bare er på 200 sider, er en historie om løgner, makt og korrupsjon som har foregått i over 50 år. Vi husker dokumentaren sendt på NRK om at Joe Biden plagierte både John F. Kennedy og tidligere Labour-leder Neil Kinnock i sine taler (da denne ble avslørt måtte han trekke seg som presidentkandidat i 1987). Joe Biden løy om karakterene sine og ble rasende dersom noen stilte spørsmål ved dem. Han løy til og med om den tragiske ulykken i 1972 da han mistet sin kone Nelida og den nyfødte datteren Ashley, mens de to sønnene, Hunter på to og Beau på tre år ble skadet. Saken var at lastebilsjåføren ikke kunne lastes for ulykken fordi Nelida Biden ikke hadde overholdt vikeplikten i et veikryss. Men i 2001 (han ventet til lastebilsjåføren var død) fortalte Biden følgende på et valgmøte:

QuoteIt was an errant driver who stopped to drink instead of drive and hit – a tractor-trailer – hit my children and my wife and killed them.
(side 61)

Familien hans ble drept av en fyllekjører, fikk publikum vite. Senere fortalte Biden denne historien en rekke ganger for å vinne sympati blant velgere, men i 2007 måtte han trekke beskyldningene tilbake etter at familien til lastebilsjåføren hadde forklart reportere hva som virkelig skjedde.

Den andre siden av Biden er hvordan han bruker sine politiske posisjoner i et rått maktspill. Etter at han ble innvalgt i Kongressen i 1972 (ved hjelp av simple triks) har han brukt hjemstaten Delaware, en liten stat like ved Washington DC, som sin egen bakgård.

I 1993 fikk dekan Guido Calabresi ved Yale Law School en telefon fra president Bill Clinton, som ba om at Hunter Biden, sønn av justiskomiteens leder Joe Biden, skulle få komme inn på Yale selv om han langt fra hadde karakterer til det (forfatteren skriver: Hunter was better known for drug scores than academic scores in his youth). Calabresi gikk etter hvert med på en avtale om at Hunter først måtte gå på en annen skole og deretter komme inn på Yale som en transfer student. Da Hunter satte sine bein på Yale hadde Calabresi sluttet som dekan der. Han var nemlig blitt nominert av Clinton til en viktig dommerstilling (US Court of Appeals) og han fikk en enkel høring i Kongressen der komiteleder Joe Biden (hvem ellers?) ga ham sine varmeste anbefalinger.

Men det stopper ikke der. I 1996 vendte Hunter tilbake til Delaware. Da sørget faren for at sønnen fikk
Quotea series of high paying jobs. Fresh out of college, aged twenty six, Hunter made more money than Joe, whose salary as a US senator at that time was $133,600 per annum.
(side 44)

Det blir verre. Hunter skaffet seg og familien rikdom ved å kjøpe store eiendommer billig og selge dem dyrt (dette var vennetjenester til forretningsfolk som fikk politisk støtte fra Joe Biden, dvs. de ga penger til valgkampanjene hans mot at han hindret lokale myndigheter fra å granske deres tvilsomme forretninger nærmere). Hunter ble etter hvert en mellommann for Joe Biden; han sørget for «tjenester» for familiemedlemmer og venner når det var bruk for det. Onkel Frank som ønsket en ny og bedre betalt jobb eller hans narkomane kusine Caroline som brukte 110 000 dollar på sminke på et kjøpesenter med stjålet kredittkort. Hunter sørget for, med farens velsignelse, at saken ble henlagt mot at Caroline Biden gikk med på å tilbringe en periode på
Quotethe luxury Caron Renaissance rehab facility in Florida for 'anger management'
(side 71)

De som gikk imot Hunter og faren fikk derimot unngjelde eller iallfall var det trusler om det. En forretningspartner fikk følgende e-post fra Hunter:
QuoteIf you refuse to sign the wire Kevin... I will bring suit in the Chancery Court in Delaware – which you know is my home state and I am privileged to have worked with and know every Jugde on the Chancery Court.
(side 42)

Etter å ha vært 50 år sammenhengende senator fra Delaware er det klart at Joe Biden (og sønnen) «kjenner» alle dommerne i delstaten. Det er jo han som har valgt dem! Dette er omtrent så langt jeg har kommet i boken, og det lover jo ikke godt når JB stiger i gradene til visepresident, og i dag president. Men jeg må lese videre før jeg kan fortelle om det.
"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

Telehiv

Med tanke på forumets hovedfokus:
Ville vært interessant om du har funnet noe interessant klima-hubba-bubba i Biden-familien?
Hovedbildet av the Bidens - som the Clintons et al - er jo at de hiver seg på alle trender man kan skumme penger av. Og klima er vel den mest skummende eliksiren av alle?

Og ikke minst Al Gore, som har fått storklima i det siste og varsler at vi nå er ved "endepunktet for vår sivilisasjon". Derfor kom jeg uforvarende til å endre på min ydmyke aftenbønn en sen kveld jeg lå og pad-surfet rundt dette før den gode klimabevisstløsheten tok meg:

Al Gore,
du som er i klimahimmelen
Menneskeskapt vorde ditt navn.
Komme ditt Thermageddon.
Skje din klimavilje, som i himmelen, så òg på jorden.
Gi oss i dag vårt daglige klimaanfall
Og forlat oss vår tvil,
som vi òg forlater våre bedragere.
Og led oss ikke inn i fossiler,
men fri oss fra det onde.
For ditt er klimariket og klimamakten og klimaæren i evighet.
Amen.

Telehiv

#2
Nokon vaktar på oss klimakukane heile tida, ser eg; eg vart no faderleg fort kontakta på dårleg telegrafline av Ivar Aasen der han sit i kråa i taremareseksjonen i klimahimmelen ved sidan av Ingebrigt Davik & dei. Han rettar ein harmdirrande klimafinger mot meg der han med omsyn til eit så viktig tema som klimagalskap krev eit Fader Vår på klingande nynorsk og ikkje noko "halvfeminint Christianiaskravl" som han skriv.

Eg har gjort mitt beste for å ikkje få Ivar på nakken for uforståeleg danskepreik, so no læt Fader Vår slik:

Klimafaren vår,
du som er i klimahimmelen!
Lat namnet ditt verta menneskeleg.
Lat riket ditt overleve Thermageddon.
Lat klimaviljen din råda på jorda så som i himmelen.
Gjev oss i dag vår daglege klimagysar.
Forlat oss vår tvil,
som vi òg forlèt våre kvakksalvarar.
Før oss ikkje ut i fossillivet,
men frels oss frå det vonde.
For klimariket er ditt, og klimamakta og klimaæra i all æve.
Amen

translator

#3
Tre uker etter USA-valget i 2020 holdt professor Di Dongsheng, som beskrives som en nær venn av den kinesiske presidenten Xi Jinping, en tv-opptreden for et publikum i Shanghai (direkte sitat fra boken):

Quote«For the past 30, 40 years we have been utilizing the core Power of the United States... Wall Street had a very strong influence on the domestic and foreign affairs of the United States. So, we had a channel to rely on....
Why, between 1992 and 2016, did China and the US, used to be able to settle all kinds of issues. No matter what kind of crises we encountered.. Things were solved in no time [because] at the top of America's core inner circle of Power and influence, we have Our old friends.»

But Donald Trump's election in 2016 had disrupted this cozy relationship.

«During the US-China war, they [Wall Street] tried to help, and I know that my friends on the US side told me that they tried to help [but] Wall Street couldn't fix Trump

With comical glee, Di [Dongsheng, an intimate of president Xi] said: «But now we're seing Biden was elected,» and the audience erupted in laughter.
(side 117-118)

Jeg husker dette klippet (som er simultanoversatt fra kinesisk). Tucker Carlsson har vist det i et av sine programmer på Fox News. Av det kan vi trekke en rekke konklusjoner:

1. Donald Trump lot seg ikke presse eller kjøpe (i motsetning til presidenter i kanskje 30-40 år før ham)
2. Biden er antagelig den mest korrupte presidenten i USAs historie
3. Kina hadde åpenbart et motiv for å få fjernet Trump, og det kan tyde på at Mike Lindell, "The Pillow Guy", har rett når han sier han kan bevise at det var direkte forbindelse mellom amerikanske valgmaskiner og servere i Kina som systematisk stjal stemmer fra Trump og overførte dem til Biden. (jf. https://www.document.no/2021/08/19/hvordan-gikk-det-med-mike-lindells-symposium/ )

Men historien begynner i Ukraina. Da Joe Biden ble visepresident i 2009, hadde Hunter Biden grunnlagt selskapet Rosemont Seneca Partners sammen med Chris Heinz, stesønn av senator John Kerry (som nå er USAs spesialutsending for klima) og Devon Archer, en tidligere rådgiver for Kerry i president Bill Clintons stab.

I mai 2014 fløy Joe til Kiev og lovet millioner i støtte til den nyvalgte presidenten Petro Porosjenko (vi husker at den forrige, den russiskvennlige Viktor Janukovitsj, ble styrtet under Majdan-revolusjonen to måneder tidligere). Den 12. mai 2014 ble Hunter og Archer styremedlemmer i det ukrainske energiselskapet Burisma, for en betaling på $83,333 per måned.

I februar 2016 hadde den ukrainske riksadvokaten, Viktor Shokin, kommet langt i etterforskningen av Burisma, og Hunter og Archer ble presset av Burisma-eieren Zlochevsky til å legge falske korrupsjonsanklager på Shokin for å få ham fjernet. Dette fikk igjen Hunters far, visepresidenten, til å legge press på Ukrainas president:

QuoteOn February 2, 2016, Shokin issued warrants for Zlochevsky's arrest and seized 'all movable and immovalble property' belonging to him, including four large houses, two plots of land, and "a Rolls-Royce Phanton car,' reported the Kyiv Post, Interfax-Ukraine and the National Radio Company.

Ten days later, Joe phoned President Poroshenko.

Five days after the call, Shokin effectively was fired, although it took another month for the Ukrainan parliament to ratify his ousting.

In a leaked recording of a consersation between Poroshenko and Joe on February 18, 2016, the Ukrainan president says he has "good news for you. Yesterday I went to meet with the general prosecutor's office and, in spite of the fact that we don't have any corruption charges, we don't have any information about him doing something wrong. I especially asked him... to resign in his position as a state person, and despite of the fact that he has support in the public. And as a finish of my meeting with him, he promise me to give me the statement of resignation, and one hour ago he bring me the written statement of his resignation."

Joe lets out a sigh and says "Great."

On May 13, 2016, Joe tells Poroshenko: "Congratulations on getting the new prosecutor general... It's going to be critical for him to work quickly to repair the damage Shokin did, and I'm a man of my word, and now that the new prosecutor general is in place we're ready to move forward in signing that new one-billion-dollar loan guarantee."

Poroshenko: "Thank you very much indeed for these words of support. Believe me that it was a very tough challenge."

Nine months later, under Shokin's successor as prosecutor general, the politician Yuriy Lutsenko, all legal proceedings against Zlochevsky and Burisma were dropped.
(side 95)

Fortsettelse følger...
"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

translator

#4
I 2013 ble Hunter med sin far på en offisiell reise til Kina.

QuoteHunter Biden's trip to Beijing aboard Air Force Two in 2013, accompanying his father on an official visit to see the newly elevated President Xi Jinping, was an unmistakable signal to the Chinese business partners that he was a player in the big game.
(...)
Joe's Chinese connections would unlock doors for his son to the richest sovereign wealth funds and most powerful state-owned enterprises - opportunities that Wall Street titans like Goldman Sachs would kill for.

Hunter had something money can't buy: the Biden name and, with it, the promise of special access to the echelons of the American government. Joe lived up to that promise in Beijing, taking time out from his busy schedule to meet with Hunter's new business partner, Jonathan Li (a.k.a. Li Xiangsheng), CEO of the Bank of China-controlled Bohai Capital.
(...)
But Joe left China empty-handed.
By contrast, the trip was a triumph for Hunter, who walked away with his first big deal in China - the Bohai Harvest Rosemont investment partnership (BHR). It would be consummated on December 16, 2013, twelve days after he flew into Beijing on Air Force Two, when the Chinese business license for the new investment fund was issued by Shanghai authorities. Hunter officially became and member of the BHR board.
(...)
By January 2019, BHR would have $2,5 billion in funds under management, according to board papers on Hunter's laptop. As of July 2021, despite saying he would divest himself of his shareholding when his father took office, Hunter still owned a 10 percent share of BHR. In other words, the son of the US president is in business with the government of Communist China.
(side 101-104)

Gjennom BHR fikk Kina enkelt tilgang til amerikanske virksomheter innen høyteknologi og andre bransjer, og kunne bre sine fangarmer utover verden:

QuoteThis accorded with China's Five-Year Plan of 2011, which targeted cross-border investments in food companies, agriculture, seeds, and agri-chemicals. Chinese investment in the agricultural sector grew tenfold in less than a decade. In 2013, an Chinese conglomerate bought the world's largest pork producer, American company Smithfield Foods.

BHR's 2015 acquisition of Henniges Automotive, a Michigan car parts maker of anti-vibration technologies with military applications, turned out to be its most controversial investment.

In 2017, BHR invested $30 million in Face++, a facial recognition firm whose technology has been linked to Beijing's mass surveillance of Uighur Muslims.
(side 128-129)

Kinas årlige investeringer i USA steg fra mindre enn en milliard dollar ved årtusenskiftet til 45 mrd i 2016, men så ble det endringer:

QuoteAfter the election of Donald Trump, annual investment dropped sharply, hitting $29 billion in 2017, collapsing to $5,4 billion in 2018, before rising slightly to $7,2 billion in 2020. The Biden's tiny home state of Delaware was one of the top states targeted for Chinese investment, behind California and Pennsylvania.
(side 118)

"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund