Author Topic: Kina vil bygge ny Silkevei helt til Rotterdam  (Read 632 times)

Telehiv

  • Global moderator
  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 1 803
  • Qui vivra verra
    • View Profile
Kina vil bygge ny Silkevei helt til Rotterdam
« on: 01.03.2018, 15:39:38 »
Det er fascinerende å se hvilke ressurser Kina nå setter inn på å koble seg transporteknisk best mulig opp mot Europa. Se på dette kartet som illustrerer eksisterende og påbegynte planer:Her litt mer info om sentrale terminaler (vanskelig å formattere, håper leserne kan håndtere dette - bruk piltast til høyre!!):Kina vil altså gjenopplive de historiske silkeveiene ved å bygge enorme korridorer for reise, handel og business fra Beijing til Rotterdam. I Xinjiang-provinsen er utbyggingen allerede i gang.

Ideen om Den nye silkeveien ble for første gang lansert av president Xi Jinping i september 2013, og har siden vokst i omfang. Nå omtales visjonen som et av de største økonomiske utviklingsprosjektene i historien. Silkeveiprosjektene tar sikte på å skape forbindelser mellom 65 land og 4,4 milliarder mennesker.

Innenrikspolitisk blir det viktigste å løfte den fattige, vestlige delen av Kina ved å knytte den tettere sammen med de store vekstregionene langs kysten i øst.
Samtidig kan prosjektene bidra til å trygge Kinas forsyninger av energi ved at landet øker antallet importkanaler.
I tillegg skal den nye silkeveien øke handelen med landene i Sentral-Asia og gjøre veien til Europa og Afrika kortere og enklere.
Flere håper også at de nye prosjektene vil gi ny fart til Kinas økonomiske vekst. Etter å ha vokst med over ti prosent årlig fra 1990 til 2010, har den kinesiske økonomien redusert tempoet betydelig de siste årene. I år er veksten anslått til å ende på 6,8 prosent, ifølge IMF.

Mer detaljer i Aftenpostens artikkel: https://www.aftenposten.no/verden/i/2VGl/Her-er-Kina-i-gang-med-a-bygge-den-nye-silkeveien-til-Europa

Interessant eller?!
Inn i dette ligger selvsagt et svært energiteknisk lerret som skal fargelegges. 
« Last Edit: 01.03.2018, 18:39:26 by Telehiv »