Author Topic: SSB - sÃ¥ var det løst  (Read 642 times)

Emeritus

  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 2 516
    • View Profile
SSB - så var det løst
« on: 12.11.2017, 16:11:28 »
Dette er en vanskelig sak;

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2017/11/12/195347189/meyer-fratrer-som-ssb-sjef-ved-midnatt-natt-til-mandag

Der synes enighet om at SSB er en stivnet organisasjon, gjennomsyret av et gammelsosialdemokratisk grunnsyn og overmoden for revisjon og endring.

Jeg har selv opp gjennom årene i ulike sammenhenger blitt plaget med alle disse undersøkelsene og skjema som må fylles ut, og har mer enn en gang fått gebyr på en tusenlapp eller to da jeg har vært for sen. Og på de områder jeg har blitt forespurt har jeg tenkt; hva faen skal SSB med disse dataene, har de ikke noe mer fornuftig å bruke tiden på?

Og hvem skulle tro at dette organet har over 1000 ansatte, trenger lille Norge virkelig 2 782 000/1000 av den yrkesaktive del av befolkningen for å føre statistikk?

Så kommer vi til det sentrale. Det er ingen hemmelighet at ikke bare Fremskrittspartiet er interessert i bl.a. hvilken effekt den økende fremmedkulturelle innvandring har på levestandard, likestillingsutviklingen og kriminalitetsbildet.

Her har SSB vært påfallende passive. De har tidligere blitt tatt med buksene nede for å gi altfor "positive" tall. Så kom Brochmannutvalget og SSB hadde ikke lenger noe valg, vi fikk tall på bordet i det såkalte innvandringsregnskapet som gjør at tytet om fargerikt fellesskap må holdes opp mot det faktum at store deler av innvandrerne er kulturelt og utdannelsesmessig uegnet til å bo i Norge, med mindre vi er villig til å betale for det, og nå vet endog SV hva det koster.

Men hva med kriminalitetsutviklingen? Alle som vet noe om dette vet at utlendinger fra enkelte deler av verden er ekstremt overrepresentert, men vi vet ikke hvor mye og dette fordelt på ulike kriminalitetsformer. Og hvorfor vet ikke det? Jo fordi SSB av en eller annen grunn ikke har prioritert dette, de mener det er viktigere å plage meg med spørsmål og undersøkelser av aldeles perifer verdi og interesse.

Dette ble sannsynligvis Meyers fall. En ting er at vi skal ha et uavhengig statistisk byrå der politikerne ikke kan styre og påvirke resultatene, noe helt annet er at vi skal ha et statistisk byrå der ledelsen og muligens det store flertall av de ansatte, mener at innvandrernes plass i kriminalitetsbildet, har det norske folk ikke godt av å vite noe om. Da er de ikke lenger våre tjenere.

Så endelig har hun røket ut, og sluttpakken ble jo en vits i forhold til det en kunne frykte. Det er ikke synd på henne, hun har permisjon fra sitt professorat på NHH, og kan nå ta seg en laaaang ferie på vår alles bekostning.

PS; Til sammenligning har de tilvarende byråer i Sverige og Danmark 1400 og 540 ansatte, og danskene har ført kriminalitetsstatistikk begått av innvandrere i 10 år;

https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/arB1A/Danmark-Kriminaliteten-43-prosent-hoyere-blant-mannlige-innvandrere

https://www.rights.no/2009/12/dansk-statistikk-viser-vei/

https://www.rights.no/2016/12/innvandrere-i-danmark-2016/
« Last Edit: 12.11.2017, 16:54:01 by Emeritus »

translator

  • Seniormedlem
  • ****
  • Posts: 353
    • View Profile
Sv: SSB - så var det løst
« Reply #1 on: 13.11.2017, 00:11:55 »
I denne saken er vi helt på linje, Emeritus. Jeg vil bare føye til en ting:

Denne saken har to sider, det ene er at forskere settes til side fordi de lager "uinteressante" undersøkelser i forhold til publisering i internasjonale tidsskrifter, det andre (og antagelig viktigere) at de også lager uønskede undersøkelser sett fra dem som har politiske interesser som gjør at de helst vil feie slike ting under teppet, f.eks. økonomiske konsekvenser av innvandring. Meyer har med all tydelighet vist at hun har et slikt syn. Hun tilhører nok den mest lyseblå liberale delen av Høyre, og det er i den sammenheng ikke uinteressant at hun har vært gift med Victor Normann siden 2006. Normann var arbeids- og administrasjonsminister i Bondevik II regjeringen fra 2001 til 2005. Han er mest kjent for å ha flyttet en rekke statlige etater ut av Oslo og han gikk relativt nylig ut med at han ønsket 100 000 flyktninger til Norge. Noen som ikke tror han har hatt innflytelse på sin kones maktposisjon i ssb?

https://no.wikipedia.org/wiki/Christine_B._Meyer
https://www.nettavisen.no/nyheter/sylvi-listhaug-ut-mot-victor-norman---vi-vil-ikke-ha-svenske-tilstander-i-norge/3423299030.html
« Last Edit: 13.11.2017, 00:26:38 by translator »