Skrevet av Emne: Snart pensjonert svensk etterforsker har skapt røre med innsideinfo fra jobben  (Lest 766 ganger)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 1 475
 • Qui vivra verra
  • Vis profil
Peter Springare er en snart pensjonert "förundersökningsledare vid grova brottsenheten vid Örebropolisen", og sier at han nå tar bladet fra munnen i foreløpig to facebook-innlegg fordi han snart skal gå av med pensjon og derfor ikke kan straffes karrieremessig osv. slik som hans yngre kolleger hvis de hadde gått ut med dette. Så hva er det Springare har gjort som har ført til at rasismekortet har blitt dratt igjen?

Jo, han har fortalt hvordan omtrent alle grove forbrytelser de har til opp over ørene i lille Ørebro nå, er begått av utlendinger, og så lister han de mest aktuelle landene. Les mer her om hvilke land det gjelder: 

https://nyheter24.se/nyheter/inrikes/875384-peter-springare-polisen-skrev-inlagg-facebook-stod-grupp-kritik

Ut fra det vi leser ser det ikke ut til at det klassiske rasismekortet kan dras uten videre her (men selvsagt blir det det, og han er allerede politianmeldt av noen), for Springare siteres bl.a. slik: "Jag är medveten om att vissa spelar på det här men jag kan inte förhålla mig till att den extrema högersidan får något slags vind i seglen. Jag kan inte ta hänsyn till det. Jag vill berätta utifrån min verklighet, hur jag och många utredande poliser upplever det"
Her noen norske kommentarer:
http://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/politimannen-peter-springare-ble-stemplet-som-rasist-og-innvandrerhater---her-er-svaret/3423311842.html
http://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/politimann-navnga-mistenkte-kriminelle-innvandrere---skaper-storm/3423310590.html

Utne Pettersen
I fjor fikk den norske politiinspektøren Thomas Utne Pettersen stor oppmerksomhet da han skrev et lignende innlegg, der også han tok for seg tallmateriale.
Også Utne Pettersen ble møtt med både støtteerklæringer og refs.
"Folks fremmedfrykt i forhold til denne gruppen er høyst rasjonell og berettiget, og jeg vil forsøke å vise dette med lokale og nasjonale eksempler", skrev politiinspektør Thomas Utne Pettersen.
Nettavisen fulgte opp hans påstander med å sjekke Oslo Tingrett en uke:
http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/tiltalte-i-oslo-tingrett-en-tilfeldig-uke-35-tiltalte-8-norske-eller-nordiske-navn/3423253287.html

En liten ettertanke:
Når smeller en ny norsk "Springare" eller Utne Pettersen til med mer om dette?
Hvor lenge skal det offentlige bestemme at alt sånt skal feies under teppet så lenge det bare går?
Og hva blir i så fall langtidskonsekvensene av det?
Tror myndighetene at dette pinlige hemmeligholdet ikke vil medføre enda mer aggresjon i befolkningen, dvs. gjøre oss til større "rasister" enn om vi fikk vite sannheten om disse tingene uten denne pinlige tildekningen?
« Siste redigering: 11.08.2017, 12:47:26 av Telehiv »

Emeritus

 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 2 516
  • Vis profil
Arne Huuse laget en tilsvarende oversikt for ca. 10 - 15 år siden og da som sjef for KRIPOS (det organ som fører kriminalstatistikk i Norge) og han ble av politiske myndigheter bedt om å holde kjeft om resultatet.

Med FrP i regjering burde en muligens lete litt i arkivene.

Bebben

 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 612
  • Vis profil
Sv: Snart pensjonert svensk etterforsker har skapt røre
« Svar #2 på: 11.08.2017, 22:32:15 »
Situasjonen i Sverige ser ut til å være FUBAR og skyldes antakelig langt på vei noe det som de svenske medier kaller "ungdomar".

Det kjente TV-magasinet 60 Minutes tok seg en tur til kalifatet i Rinkeby utenfor Stockholm i fjor, og det tok ca. ett og et halvt minutt før de ble angrepet:

https://www.youtube.com/watch?v=Qk35-_t0S0E

"Polisen" er i krise og mister folk, spesielt de som er i første linje, ute på gaten. De er frustrerte, kanskje ikke bare på grunn av dårlig lønn, men også fordi de ikke føler seg backet opp av politikerne. Resultatet er at kommunene må bruke enda mer penger på vektere. Og neste år går det økonomiske ansvaret for de ca. 130.000 migrantene som kom i 2015, over på nettopp kommunene. Som nå enkelte steder må ha vakt på bibliotekene...

Innvandringsbølgen og tilknyttet kriminalitet legger press på alle samfunnsinstitusjoner, ikke bare politiet, men også for eksempel helsestellet. Nylig leste vi om sykepleiere i Malmø som føler seg truet av de pårørende når de behandler bandemedlemmer med skuddskader. De tar av seg navneskiltene, og bilder av ansatte er fjernet fra oppslagstavlene.

I svenske småbyer rapporteres det nå om sammenstøt kamper mellom tidligere innvandrere fra Balkan og nye innvandrere, som afghanere eller marokkanere... det kan ha med narkotikamarkedet å gjøre. Andre steder er det masseslagsmål mellom arabere og somaliere... så kjedelig er det visst ikke! Men bare 2 av 10 gymnasjenter i Uppsala føler seg nå trygge når de går ut, og bare halvparten av guttene. Det bærer jo bud om et mer kjedelig samfunn, litt som jeg ser for meg Mosul for en tid tilbake.

Men ikke for det, vi har nettopp lært her i Bergen at visse "grupper" spiller fotball med kniv i shortsen. Så i debatten om norske verdier, kan vi i det minste slå fast at dette ikke er en typisk norsk skikk, like lite for Erik Huseklepp i dag som det var det for Odd Iversen tidligere? På den annen side kan det være at tanken på selvforsvar melder seg hos enkelte.

Etter å ha fulgt med i svensk presse et halvt års tid, kan jeg garantere at PK er et MYE større problem i "Svedistan" enn i Norge og Danmark. Rasist-kortet sitter så løst at det for lengst har blitt fullstendig meningsløst, selv om enkelte spake stemmer har begynt å melde seg. Jeg tillater meg å tvile på at Sylvi Listhaugs nylige konfrontasjon med den pre-middelalderske mørkemannen fra 600-tallet  i det hele tatt hadde vært mulig i Sverige. For forkjemperne for den "humanitære stormakten" ser det ikke ut til å være så nøye på at folkhemmet er på rask vei åt skogen.

Grab 'em by the hockey stick!