Skrevet av Emne: Reaksjonen på Svartebjørns inntreden på forumet  (Lest 993 ganger)

Emeritus

 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 2 516
  • Vis profil
Reaksjonen på Svartebjørns inntreden på forumet
« på: 10.07.2017, 11:55:49 »
Siden jeg selv sitter i glasshus skal jeg ikke kritisere noen, men bare påpeke ett og annet.

Vi har fått en ny forumdeltager - Svartebjørn - som synes å ha et klimastandpunkt av det mer vanlige slaget, om Svartebjørn er CAGW promotor, bare støtter seg på mainstream klimavitenskap eller hvor han befinner seg i landskapet, får han avklare selv.

Men hittil har han blitt møtt med følgende karakteristikker;

"Det er åpenbart at Svartebjørn har en sterk aktivistvinkling."

"Her tar han mannen i stedet for ballen - noe som er karakteristisk for aktivistene."

"Her gir altså idioten Svartebjørnseg ut på å "forklare""

"For en patetisk klovn..."

"Med Emeritus' inntreden med sine konspirasjonspåstander, sjikane, trakassering og trusler, nå fulgt opp av Svartebjørn, er også dette nettstedet blitt forsøplet i likhet med vgd."

Særlig likte jeg den siste, det mer enn antydes at KD.com tidligere bare hadde en avviker som det var mer enn hardt nok å leve med, nå har vi to.

Og bare så det er nevnt, å bli beskrevet som "avviker" i dette selskap, anser jeg ikke som en fornærmelse. Jeg føler meg som en potent 25 åring blant 15 lekre damer, der de øvrige mannlige innslag utgjøres av homser. Slik sett skulle en tro at jeg blir irritert av Svartebjørns inntreden, men det er hardt å ta seg av 15 damer alene i lengden.

Som en ren service, og som hjelp til selvinnsikt til de KD'ere som skriver dette, kommer følgende velmente innspill.

De åpenbare aktivister, er folk som aktivt deltar i Klimarealistene og deltar i å spre den feilinformasjon, fullstendig crackpot konspirasjonsteorier og andre klimastandpunkter en regelmessig kan leses der. Eller tilsvarende hos Tony Heller og The No Fuck Zone. Dette er organer som vitenskapelig sett ikke når Sceptical Science opp til knærne hva angår vitenskapelig kvalitet, innsikt og pålitelighet. At SS er at aktivistorgan bestrider jeg ikke, men det er jo for i helvete både Klimarealistene, Tony Heller og The no Fuck Zone også.

Så det er altså OK å benytte "mitt" aktivistorgan som kilde, men forbudt og benytte andre aktivistorgan. Her på forumet antydes det endog at MSM organer som The Washington Post, New York Times, Der Spiegel og Aftenposten ikke er akseptable kildehenvisninger.   

Ligger her en latent totalitær grunnholdning blant klimaaktivister på "skeptikersiden"?


 « Siste redigering: 10.07.2017, 13:04:05 av Emeritus »

Administrator

 • Administrator
 • Seniormedlem
 • *****
 • Innlegg: 368
  • Vis profil
Sv: Reaksjonen på Svartebjørns inntreden på forumet
« Svar #1 på: 10.07.2017, 15:20:46 »
En ting jeg anbefaler deg å slutte med er å prøve å båse inn debattmotstandere. I starten ble til og med dette forumet nesten holdt ansvarlig (av deg) for ting som skjedde på Klimarealistene sine sider også, selv om jeg, som har startet og administrerer forumet (med støtte fra Telehiv og Amatør1), nesten ikke har besøkt Klimarealistenes sider.

Så om en eller to eller 10 av de som skriver på forumet her har lirt av seg noen meninger (med gloser som i sammenligning med din "fargerike" språkbruk her på forumet blir som vassen graut å regne) får du holde det opp mot hver enkelt debattant og ikke anta at alle snakker på vegne av mange/alle.

Men dette gjelder motsatt også. All den elendig substansierte dritten "alarmistsiden" har kommet med gjennom årene fører vel til at man får lyst til å kaste litt dritt tilbake også. Etter 20 år med "verden går under om 10 år" og "alt er mye verre enn først antatt" er det lett å boble over.

Dette er et åpent forum, der alle kan delta uansett meninger. Alle er velkomne så lenge man holder seg unna personangrep og ulovligheter, og man forsøker å holde trådstarters tema. Hovedmotivasjonen bak forumet er at mange innlegg blir sensurert i de store avisenes forum, og at alle fortjener en sjanse til å bli hørt. Ja, til og med Klimarealistene sensurerer innlegg har jeg hørt.  ;D

Personlig setter jeg stor pris på at du Emeritus avslører unøyaktigheter som kommer fra "skeptiker"-siden. Jeg skulle kanskje ønske at du rettet samme tunge skyts mot mye av de som kommer fra den andre siden i debatten også, men man må jo få velge hva man debatterer.

Emeritus

 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 2 516
  • Vis profil
Sv: Reaksjonen på Svartebjørns inntreden på forumet
« Svar #2 på: 10.07.2017, 16:28:23 »
Sitat Administrator;

"En ting jeg anbefaler deg å slutte med er å prøve å båse inn debattmotstandere."

Les hva jeg skriver, det kan neppe forstås å gjelde KD.com's forumdeltagere som gruppe.

"Som en ren service, og som hjelp til selvinnsikt til de KD'ere som skriver dette, kommer følgende velmente innspill."

Og det skriver jeg etter å ha sitert fem lett identifiserbare uttalelser. 

Men at jeg - og nå også Svartebjørn - har et noe avvikende klimastandpunkt enn forumdeltagerne flest, synes også riktig. Og jeg tør påstå at den temmelig bastante mottagelsen Svartebjørn har fått, er et uttrykk for at motforestillinger - fra andre enn bare meg - er mangelvare og vil gagne og styrke KD.com. Uten disse avvikere, vil KD.com lett bli et ekkokammer.

Og når det gjelder å "båse inn," så er det vel knapt ingen som båses inn mer enn meg her på forumet. Hvor ofte jeg har blitt benevnt alarimst, warmist og forsvarer av IPCC?

Og nå endog; 

"Den Store Pachauri er jo plettfri i dine øyne..."

En person jeg aldri kan huske å ha kommentert eller omtalt.

At jeg konsekvent blir beskrevet som en venn og forsvarer av Michael Mann, fordi jeg påpeker at MBH99 ikke gjemte verken MWP eller LIA, er et annet eksempel.

Og hvor mange forumdeltagere får sin yrkesgruppe karakterisert som en gjeng løgnere slengt i trynet hver gang en (ja, dette gjeler kun èn) forumdeltager er tom for argumenter?

Men jeg beklager meg ikke, men du får litt av en jobb hvis du skal slå ned på "innbåsing," hver gang dette skjer urettmessig.

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 1 658
 • Qui vivra verra
  • Vis profil
Sv: Reaksjonen på Svartebjørns inntreden på forumet
« Svar #3 på: 10.07.2017, 16:33:36 »
Administrator er her helt tydelig på at han vil ha en fri, fresk og usensurert debatt, noe undertegnede støtter ham fullt og helt i.
Samtidig er det viktig å notere seg hva Administrator sier om (selv)disiplinære ting vi bør respektere bedre for å kunne beholde nettopp en slik åpen debatt levende.
Skal vi prøve å løfte debattnivået til i alle fall et par hovedhensyn:

1) Introdusere reelle klimafaglige saker i trådstartene 
2) Holde debatten på startsporet videre
3) Argumentere mot det som faktisk og konkret er uttalt og henvise til det

God debatt!