Ny artikkel: Metan reduserte C02

Started by translator, 09.05.2017, 18:25:12

Previous topic - Next topic

translator

QuoteMetan som bobler opp fra bunnen ser ut til å dra med seg næringsrike stoffer fra sjøbunnen, som fungerer som næring for algene i vannet. Dette er svært gode nyheter, for dette er alger som har fotosyntese. Med andre ord, de absorberer CO2 og slipper ut oksygen.

Så stor var effekten av metanutslippene, at vannet over slike metansutspring absorberte dobbelt så mye CO2 som vannet rundt.

Absorbering av CO2 er vel og bra, men hva hjelper det om metanen slipper ut i luften?

Også her var forskerne overrasket: Deres målinger tyder på at rundt 1900 ganger mer CO2 blir absorbert, enn metan som slippes ut.

Om en kompenserer for hvor potent metan er, er det likevel snakk om en 230 ganger mer "kjølende" effekt fra CO2-opptak enn varmende effekt fra metan.

http://www.side3.no/vitenskap/ny-oppdagelse-far-forskere-til-a-gni-seg-i-ynene-metan-reduserte-co2-kraftig/3423339029.html

"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

Telehiv

#1
Ja, den saken der er jo interessant; at en ny studie sier det motsatte av hva man hittil har antatt om metan og oppvarming. Jeg antar at vi snakker om samme sak, nemlig studien fra Svalbardområdet:

"â??This is â?¦ totally unexpected,â? says Brett Thornton, a geochemist at Stockholm University who was not involved in the research. These new findings challenge the popular assumption that methane seeps inevitably increase the global greenhouse gas burden."

Vi bør nok uansett vente med å konkludere før de mest troverdige fagfolkene har kommentert hvor lødig vitenskap dette er.

WUWT hadde en første kommentar her:

https://wattsupwiththat.com/2017/05/09/arctic-methane-seeps-slow-global-warming-reverse-ocean-acidification-and-cure-hypoxia/