Skrevet av Emne: Klovnen Torp og Johan Galtung  (Lest 1034 ganger)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 1 436
 • Qui vivra verra
  • Vis profil
Klovnen Torp og Johan Galtung
« på: 19.04.2017, 00:07:24 »
NRK kjørte akkurat nå Torps intervju med Johan Galtung, der Torp avsluttet med å takke for at Galtung "fremdeles tåler tøffe spørsmål".
"Tøffe spørsmål"?!  Snakk om meningsløs selvforherligelse hos Torp: Det som preget hele intervjuet var hans DUMME spørsmål, samt totalt manglende evne til å lytte når Galtung irettesatte ham for mangelfull forståelse av hva han spurte om, men da var jo Torp allerede langt inn i sitt neste klovnespørsmål og dermed ikke fikk med seg poenger som burde vært fulgt opp med mer intelligente tilhørende spørsmål...Det er lenge siden jeg har sett en NRK-tusseladd så totalt avkledd, uten å skjønne det selv.

Sprek spådom om at Trump snart ryker til

Ellers noterte vel de fleste seg at Galtung mener at det er "meget sannsynlig at (autisten*) Trump ikke overlever sine første 100 dager" (altså at Trump vil være historie i løpet av få uker), enten fordi det kommer en psykiater med sprøyte; at han rett og slett tas av dage; eller at han fjernes på andre måter. Galtung hevdet han kjenner til folk som akkurat nå jobber med å fjerne Trump, i nasjonens interesse som det heter i de kretser. "Dette er et faktum", sa Galtung, men "hvorvidt Trump faktisk fjernes så raskt gjenstår å se". "Jeg kan selvsagt ta feil her", sa Galtung, men gjentok: "Meget sannsynlig". Hans maktpolitiske hovedpoeng rundt USA var at USA ikke lenger vil klare å få andre land til å utføre griseriet sitt, herunder at det nå bare er UK, Danmark og Norge i den vestlige verden som fremdeles løper lydig etter USAs internasjonale hærverkprogram. Utlagt: USAs tid som imperium er over; der Galtung sa omtrent dette: "skal USA fortsette sine maktpolitiske overgrep rundt om i verden må de heretter gjøre det alene".

*Trump som politisk "autist"; Galtung sier at han lever i sin egen konstruerte boble der han tror at ting faktisk er slik han selv ser det inne i denne boblen. Dette i kontrast til at Trump er omgitt av "normale, rasjonelle, riktignok svært konservative" mennesker som i lengden ikke kan leve med disse to ulike verdensbildene eksponert for en hel verden.

Ellers ble Torp totalt avkledd i spørsmålet om Kinas grad av diktatur, der Galtung måtte ta ham i skole om hvordan disse tingene faktisk fungerer; at Kina faktisk er et langt mer mangesidig og komplisert forvaltningsforetak enn en vanlig norsk mainstream-journalist evner å forstå. Jeg har ved tre anledninger hatt gode samtaler med Galtung opp gjennom årene (bl.a. ifm hans betenkninger rundt forholdene som beskrives i Ertresvågs bok "Makten bak makten", der jeg etterpå havnet i en privat prat med ham om klimamaktens storpolitiske irrganger, der vi var ganske uenige om noe og enige om annet; uansett så blir Galtung alltid en original stemme opp mot det norske pressekorpset som han summarisk kaller et "amerikansk avskrivningsbyrå med ett hederlig unntak: Klassekampen"), og det var en sann svir å se ham i manesjen igjen, opp mot en klassisk narsissistisk NRK-fjott som begynte intervjuet med å legge seg på storkar-linjen, og som til slutt ble en pistrete klakør for egen dumskap. Det var nesten så man kunne ønske seg like dumme og tilsvarende selvhøytidelige Anne Grosvold tilbake igjen.

   
« Siste redigering: 20.04.2017, 09:33:59 av Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 1 436
 • Qui vivra verra
  • Vis profil
Sv: Klovnen Torp og Johan Galtung
« Svar #1 på: 20.04.2017, 09:24:23 »
Johan Galtung har også i andre sammenhenger berørt at Trump lever i sin egen "autistiske" boble om egen storhet og virkelighet koblet med et umettelig og impulstyrt hevdelsesbehov, som hindrer ham i å gjøre realitetsbaserte vurderinger.

Trumps meningsløse bløff om flåtestyrkene: Forstod han ikke at dette raskt ville bli avslørt?! Er alt som heter rådgivere parkert?!
Dette kan jo i verste fall bære aldeles galt av sted, og nylig fikk vi et skremmeskudd på alvorligheten i dette: Hans pinlige bløff om at han hadde store flåtestyrker gående på vei til Korea. Mens sannheten altså var at skipene var på vei i andre retningen, til flåteøvelse utenfor Australia.
Ifølge New York Times skylder Pentagon og Det hvite hus nå på hverandre mht hvem som har gitt feilinformasjon.

Dagbladets Morten Strand har gjort seg noen tanker om dette: http://www.dagbladet.no/kultur/trumps-logn-som-hisset-til-trusler-om-atomkrig/67497641

Av større betydning er at de største internasjonale organene er minst like sjokkert over hvordan det bedrives infantile muskeløvelser som selvsagt aldri kan gå bra i lengden, og som åpenbart savner enhver form for konsekvensvurdering utover at den dramatisk impulsstyrte Trump fikk luftet egoet sitt igjen.

New York Times svinger nå en stadig større slegge over Trump
Sentral kritiker i New York Times, Charles M. Blow, sin nådeløse serie av kritikk finner du her:
https://www.nytimes.com/column/charles-m-blow?action=click&contentCollection=opinion&module=NextInCollection&region=Footer&pgtype=article&version=column&rref=collection%2Fcolumn%2Fcharles-m-blow

Kort sagt, jeg begynner å få mer og mer tro på Galtungs spådom om at "noen" føler behov for å gripe inn snart, før Trump har gjort USA til en politisk parodi verden kanskje ikke er klar for å håndtere ennå.
« Siste redigering: 20.04.2017, 17:29:24 av Telehiv »

Bebben

 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 596
  • Vis profil
Sv: Klovnen Torp og Johan Galtung
« Svar #2 på: 20.04.2017, 20:27:55 »
For noen år siden ble det observert russiske krigsfartøyer utenfor Australia da Putin skulle på et besøk dit.

På spørsmål fra australierne om hva de skulle der, kunne den russiske ambassaden opplyse at de skulle forske... på klimaendringer.

Noe for Trump?
Grab 'em by the hockey stick!

Emeritus

 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 2 479
  • Vis profil
Sv: Klovnen Torp og Johan Galtung
« Svar #3 på: 21.04.2017, 10:42:41 »
Hva med:

"Nå må myndighetene i USA snart gripe inn?"
« Siste redigering: 21.04.2017, 20:11:22 av Emeritus »