Krenkelsens tid

Started by Ryddegutt, 11.03.2017, 22:44:16

Previous topic - Next topic

stjakobs

#15
Vi har sett at det ved stadig flere vestlige universitet foregår "krenkelser". Ledelsen ved disse universitetene prøver å unngå at krenkelsene brer om seg. Dette gjør de ved å legge bånd på ytringfriheten og muligheten for fri debatt.

Redselen for at folk skal bli krenket benyttes også til å hindre kritikk av regler, prosesser og oppførsel ved de øverste organer ved universitetene. Ved NTNU har vi en slik prosess som langt fra er ferdigbehandlet - stormen mot �yvind Eikrem ved Institutt for sosialt arbeid. Dette marxistinfiserte instituttet benytter sleipe metoder for å kunne fortsette å mobbe Eikrem.

For de som ikke registrerte dette, startet det hele ved at Eikrem lot seg intervjue av Resett (resett.no) om det tragiske dobbeltdrapet i Trondheim. Instituttleder Riina Kiik ble fly forbannet, antagelig mest fordi Eikrem hadde latt seg intervjue av den angivelig "nazistiske/facistiske" "bloggen" på nettet som heter resett.no. Nå blir det nok noen ettervirkninger av disse sensurforsøkene. Her er begynner til og med Adressa å våkne opp - "Dette er pinlig NTNU":

https://www.adressa.no/meninger/leder/2018/11/28/Dette-er-pinlig-NTNU-17956898.ece?fbclid=IwAR2Qmu3C3tH75EfgpH3wdfC_5UoUgrx9cx40mYvilWLyv0i6qlA2MBwgWNg


Også Dagbladet har interessert seg her: https://www.dagbladet.no/kultur/ntnu-trenger-en-skole-i-ytringsfrihet/70501104?fbclid=IwAR3YzgwpzoTIK2SBHe2DYvV352WGzT6cp4lw4smhuJNeCFRvz2Nu9p_FCTg




Kanskje noen i media burde finne ut av hvem som ga studentene beskjed om å skrive disse klagebrevene.
Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.

stjakobs

Her er litt mer "inside" informasjon - Minerva - "Vil ikke svare på om klager brukes til å
strupe meningsmangfold ved NTNU":

http://stjakobs.dyndns.org/pdf/Minerva.pdf

Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.

Telehiv

#17
Det triste med NTNU som moderne samfunnsvitenskapelig arena er det historiske fraværet av nettopp sentrale ytringsfrihetstradisjoner for annet enn gangetabeller og logaritmer.

Institusjonen har ennå ikke klart å bryte ut av den gamle teknisk-naturvitenskapelige rammen der det å lese og diskutere følsomme og kompliserte samfunnsforhold bredt ble sett på som avsporende for studentenes utvikling mot lederroller i tekniske yrker.
Allerede på 1970-tallet fikk for eksempel daværende professor Jan Brøgger (nesten alenestående pioner i utviklingen av samfunnsvitenskap i Trondheim) derfor all slags kneblende stempler på seg da han prøvde å dra inn nødvendige alternative samfunnsforståelser, teorier og metoder i debatten og lærematerialet. Ikke minst fordi den tidens onde svøpe for fri meningsutveksling, AKP-tyranniet, straks erklærte ham for fascist/kjønnsfascist, kulturimperialist, osv.

Det eneste lyspunktet jeg kan se i dag er at noen i NTNUs (øverste) ledelse faktisk synes å ha litt bedre gangsyn og forståelse for ytringsfrihet enn skrekkeksemplene som framvises på instituttnivå. Jeg hører noen lokale spør: Er det 70-tallets hekseprosesser mot Brøgger som har fått moderne uttrykk i dagens stakkarslige og ekstremt uakademiske hets mot bl.a. Eikrem?
 

stjakobs

Her kryper rektor ved NTNU til korset og legger seg flat - selv om det er meget sannsynlig at han ikke har hatt så mye med de dårlige vurderingene å gjøre. Noen som vet hvor instituttleder Riina Kiik er nå?

https://www.universitetsavisa.no/politikk/2018/11/28/Rektor-Her-tr%C3%A5kket-vi-feil-76078.ece?fbclid=IwAR3_G90GUUQw_ePXWaQ3JCBR1ddpuln2lSL_9miGpBxpzy8SilJEw_mED6w



Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.

Telehiv

Noe må nok gjøres internt særlig med denne burugla (og et par av hennes kvinnelige kumpaner), som sies å ha hatt utstøtende tendenser også på andre mannlige forskere enn Eikrem, ut fra det jeg har snust opp:

Riina Kiik, instituttleder