Drukner i torsk og hyse

Started by Ryddegutt, 25.01.2017, 15:03:40

Previous topic - Next topic

Ryddegutt

Hvordan vinkle at klimaendringer bare skaper problemer? Her er et forsøk fra forskning.no: man pensler det over til at nå blir der blir for mye torsk og hyse i Barentshavet.

Her er et gratis tips fra meg: Send oppover noen trålere fra Sunnmøre med frikort til å fiske så mye de bare orker og problemet blir løst i løpet av en sesong.

QuoteFiskeribiolog Elena Eriksen ved Havforskningsinstituttet presenterte tidligere denne måneden en avhandling om produksjonen av biomasse, det vil si krill, maneter, fiskeyngel og pelagisk fisk i Barentshavet.

Studien viser at oppvarmingen av havet har ført til dobling av biomasse siden 1990.

– Det er blitt svært gode beiteforhold for smÃ¥ fisk og andre planktonspisende arter som lodde og sild. Det fødes og overlever langt fler yngel, sier Eriksen.

Den økte produksjonen er en positiv virkning av klimaendringene påpeker hun. Men forskeren understreker også at den økte mengden av hyse og torsk på lengre sikt kan skape problemer.

http://forskning.no/hav-og-fiske-klima/2017/01/oppvarming-av-barentshavet-gir-okt-fiskebestand

Sannsynligvis så er fiskeribiolog Elena Eriksen mest bekymert over finansiering av videre forskning. Man presenterer ikke gladbudskap som kan forbindes med CO2 ustraffet, så her gjelder det å fremstå som rettroende...

Per

Ryddegutt nÃ¥ er  du i samme bÃ¥t som hegnar trump og hagen
Begynner Ã¥ ane konturer av kjøpt og betalt  av oljebransjen