Plast i sjøen

Started by Emeritus, 02.02.2017, 21:08:55

Previous topic - Next topic

Emeritus

Reelle miljøproblemer er ofte trukket frem som et alternativ til klimaendringer. Vel, kanskje vi har begge deler, men det var ikke tema nå.

Jeg så nettopp en reportasje på TV 2 om en hval som ble funnet halvdød rett utenfor Sotra og deretter obdusert av HI. Magesekken var full av plast. Og da snakker vi om store plastsekker og flak som hadde virvlet seg inn i fordøyelsessystemet til denne jævelen. I tillegg var tarmsystemet fylt av mikroplast. Mikroplast er gamle plastrester, noen 20 - 30 år gamle som har blitt delvis nedbrutt gjennom årene, men som vannsøylen blir mer og mer full av. Telehiv hadde et innlegg for en tid tilbake der torsken i �stersjøen var full av dette. På larve og yngelstadiet greier ikke torsken å skille mellom plankton og mikro plastbiter og spiser det som likeverdig føde.

Konklusjonen til HI er at denne hvalen sannsynligvis har sultet i hjel, de var ikke bastante da de ville sjekke mer før de de konkluderer. De vil analysere muskelmasse, en del sentrale organer som nyrer, lever etc. for å se om den var syk av andre grunner.

Vel, vi har mye å bekymre oss over. At vi har en del alarmisme i klimakretser kan muligens svekke det "reelle miljøvern," men jeg ser ikke mye bekymring fra Jim Inhofe om alt jævelskapen vi gjør med havene heller.

translator

#1
Dette er et kjent og nokså gammelt problem, ikke desto mindre alvorlig. Allerede Thor Heyerdahl skrev om alt søplet han fant på sine sjøreiser med Ra og Tigris. Nå finnes det søppelberg på størrelse med land som Frankrike ute i verdenshavene, hovedsakelig plast og andre ikke-nedbrytbare stoffer. Det viser at vi har viktigere miljøsaker å ta oss av enn en innbilt klimakrise.
"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

translator

Anbefaler å se denne dokumentaren som ble sendt på NRK2 i kveld, og befriende fri for alt som heter klima og CO2:

QuoteHavet og plastmysteriet
Fr. dokumentar. Flere millioner tonn plast forsvinner i havet. Bare én prosent ender opp som søppel på stranda eller fanget i isen. De fleste typene forvitrer aldri helt, men brytes ned til stadig mindre partikler. Forskerne jakter nå på disse enorme mengdene usynlig og giftig mikroplast i havet. For hvor blir plasten av? Blir den spist, begravd eller fortært av bakterier? Og hvilke konsekvenser har det at den blir tatt opp i næringskjeden? (Océans, le mystère plastique)
https://tv.nrk.no/program/KOID23004416/havet-og-plastmysteriet
"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund