Skrevet av Emne: Marerittet for CO2-hysterikerne melder seg  (Lest 2450 ganger)

Ryddegutt

 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 982
  • Vis profil
Marerittet for CO2-hysterikerne melder seg
« på: 09.12.2016, 22:09:22 »
CO2-hodene har lagt ned stor innsats i å "forske frem bevis" på at kun CO2 styrer termostaten i universet. Dette betyr bl.a at man må late som at ENSO og solen, som sørget for at Middelalderen og Romertiden var varmere enn i dag, kun har minimal betydning.

Men til slutt så popper der opp studier som sjarlatanene ikke har klart å stoppe. Hvis solen og ENSO styrte oppvarmingen fra 1910–1941 og 1971–1995, hva er da igjen til CO2 vrøvlet...

Sitat
It was stated in our 2012 climate science skeptical book “Die kalte Sonne” and was massively criticized. Today it is accepted: the systematic impact of ocean cycles on climate events

http://notrickszone.com/2016/12/09/a-shower-of-papers-new-climate-models-show-natural-oceanic-cycles-the-recent-major-climate-factor/
Emeritus

 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 2 463
  • Vis profil
Sv: Marerittet som møtes med elendig propaganda
« Svar #1 på: 10.12.2016, 07:27:10 »
Begrepet propaganda har i dag en entydig negativ klang. Den person som mer enn noen i verdenshistorien utviklet redskapet,
Joseph Goebbels, så ikke slik på det, og propaganda var således et nøytralt begrep i hans dager som bl.a. kommer til uttrykk i navnet på det ministeriet han ledet; Reichsministerium für Volksaufklärung und Propaganda, gjerne forkortet Propagandaministeriet.

I hans dagbøker er dette redskapets styrker og svakheter grundig beskrevet og drøftet. Forholdet til sannheten er viet mye plass. Bl.a. forstod Goebbels at å det omgå sannheten måtte gjøres på en svært skånsom og snedig måte, og at å direkte lyve var svært risikofylt. Dette var generelt ikke tillatt i hans tid som leder for Propagandaministeriet. Han forstod at dersom folket - som stadig fikk vite sannheten fra soldater hjemme på perm - begynte mistenke myndighetene for direkte å lyve -  ville dette på litt sikt svekke propagandaens mobiliserende og samlende effekt. Etter Stalingrad vurderte han faktisk å innføre begrepet "den poetiske sannhet," han mente at krigen enten ville vinnes eller tapes innen kort tid, og at i denne fasen kunne en - som den unntakstilstand det var - tillate at den poetiske sannhet fikk råde, da fordelene oppveide ulempene.

De prinsipper og metoder Goebbels utviklet, er i dag praktisk talt enerådende i all politisk og samfunnsmessig formidlingsteknikk. Ingen vil innrømme at de benytter Goebbels' metoder, på samme måte som amerikanerne aldri vil innrømme at uten tyske vitenskapmenn med krigsforbryteren Werner von Braun i spissen, hadde de aldri kommet seg til månen.

Slik sett er dette innlegget til Vahrenholt et al. i The TwilightZone enda et eksempel på at tyskerne muligens har tatt oppgjøret med nazitiden litt for grundig, som propaganda er jo dette aldeles hjelpeløst.

Marerittet er jo at AGW synes å overstyre solen. På samme måte som våre lokale helter i Humlum et al(2011) spådde at de skulle bli flere grader kaldere på Svalbard og har bommet totalt, forsøker nå denne Fritz å fremstille seg selv som oppfinneren av naturlige variasjoner.

Still følgende spørsmål; hvem er det som har hatt størst betydning i utviklingen av tesene omkring PDO, er det Fritz Varhenholt eller Gehard Meehl, hvor mange papers har Fritz utgitt om det som skjer i Stillehavet, hva angår Meehl kan dere selv sjekke det her;

http://www.cgd.ucar.edu/staff/meehl/ 
« Siste redigering: 10.12.2016, 09:07:16 av Emeritus »

Ryddegutt

 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 982
  • Vis profil
Sv: Marerittet for CO2-hysterikerne melder seg
« Svar #2 på: 10.12.2016, 23:10:41 »
Goebbels har satt spor. Så alt som virker utnyttes selvfølgelig i "Grand Scale" av CO2-hodene:

Sitat
However, the process of our redemption is already underway: A new publication called “Communicating climate change to mass public audiences” has just been presented to the UK Department of Energy and Climate Change, by the “Climate Change Communication Advisory Group”.

https://wattsupwiththat.com/2010/09/16/climate-craziness-of-the-week-attention-citizens-you-are-thinking-the-wrong-thoughts/

Sitat
What can the scientific community do to communicate the message that global warming requires urgent action now, most likely via deep cuts in emissions?

http://journals.ametsoc.org/doi/abs/10.1175/2010BAMS2957.1

Når man svømmer i penger og medias oppgave reduseres til å være mikrofonstativ så er alt lov...Smiley

 • Seniormedlem
 • ****
 • Innlegg: 264
  • Vis profil
Sv: Marerittet for CO2-hysterikerne melder seg
« Svar #3 på: 12.12.2016, 17:04:15 »
W.Braun var en av mange vitenskapsmenn som jobbet for et regime som utførte krigsforbrytelser.
Hverken Braun eller Messerschmitt ble tiltalt etter krigen, men begge fikk jobb i usa.

Ingen av dem har gjort seg fortjent til tittelen krigsforbryter. De var faktisk langt forut for sin tid når det gjelder teknologiske løsninger.
« Siste redigering: 12.12.2016, 17:06:03 av Smiley »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 1 424
 • Qui vivra verra
  • Vis profil
Sv: Marerittet for CO2-hysterikerne melder seg
« Svar #4 på: 12.12.2016, 17:56:57 »
W.Braun var en av mange vitenskapsmenn som jobbet for et regime som utførte krigsforbrytelser.
Hverken Braun eller Messerschmitt ble tiltalt etter krigen, men begge fikk jobb i usa.

Ingen av dem har gjort seg fortjent til tittelen krigsforbryter. De var faktisk langt forut for sin tid når det gjelder teknologiske løsninger.

Von Braun først: var han ikke krigsforbryter?!
Eneste grunnen til at han slapp tiltale var at USA la sine vinger rundt ham (og en rekke andre krigsforbrytere) for å bruke ham i sine egne rakettprogrammer etter krigen. Von Braun hadde offisersgrad innen SS og personlig skal ha vært med på å plukke ut slavearbeidere til de store rakettfabrikkene sør i Tyskland. Han sies å ha vært "utpreget faglig orientert" når han plukket ut fanger til slavetjeneste. Store Norske skriver bl.a. dette om ham, der man gjerne kan lese litt mellom linjene:

I 1937 ble han teknisk sjef ved den tyske hærens missilutviklingssenter i Peenemünde ved Østersjøen, der han under generalmajor Walter R. Dornberger blant annet skapte A-4 (bedre kjent som V-2), historiens første virkelige ballistiske missil.

A-4 gjennomførte den første vellykkede prøveoppskytning 3. oktober 1942. Våpenet ble satt i masseproduksjon høsten 1943, altså under en kritisk fase av 2. Verdenskrig. 95 prosent av totalt 6084 missiler ble fremstilt i et enormt underjordisk anlegg kalt Mittelwerk ved Nordhausen i Harz-fjellene, der arbeidsstokken hovedsakelig besto av fanger fra Dora-leieren. Alt i august 1944 var det bygget over 1000 missiler under umenneskelige forhold med henrettelser, brutalitet og dårlig mat – av ca. 60 000 fanger som arbeidet ved Mittelwerk, skal over 20 000 ha mistet livet. Forklaringen er at det beryktede SS hadde overtatt ansvaret for produksjonen og blant annet skiftet ut generalmajor Dornberger med SS-offiseren Hans Kammler. Slavearbeiderne i Dora-leieren ble plukket fra fangene i Tysklands konsentrasjonsleire. Wernher von Braun hevdet at han ikke medvirket  i opprettelsen eller driften av Mittelwerk og Dora, men det er kjent at han var medlem av nazipartiet fra mai 1937 og SS fra mai 1940.


Messerschmitt hadde litt av samme slavemester-karriere som von Braun, men han kunne ikke lage raketter og slapp ikke så lett:
Etter annen verdenskrig ble Messerschmitt stilt for en denazifiseringsdomstol for å ha brukt slavearbeidere, og i 1948 ble han dømt for å være en medløper. Etter to år i fengsel ble han løslatt, og vendte tilbake som leder av sitt firma.

translator

 • Seniormedlem
 • ****
 • Innlegg: 331
  • Vis profil
Sv: Marerittet for CO2-hysterikerne melder seg
« Svar #5 på: 12.12.2016, 18:50:48 »
På Wikipedia står det:

Sitat
Braun og hans team fikk besøk av Adolf Hitler en gang i første halvdel av andre verdenskrig, men etter en omfattende presentasjon, ristet Hitler bare på hodet av Braun og hele prosjektet og viste ingen forståelse. Da det et par år senere begynte å gå dårlig for Tyskland i krigen mot Storbritannia og Sovjetunionen, skiftet Hitler mening og viste en mye større interesse for rakettene. Prosjektet fikk høyere prioritet, da han så mulighetene for å bruke rakettene aktivt i krigføringen. Det finnes ett eneste fotografi av Braun sammen med Hitler, og dette var en av få ganger Braun faktisk bar SS-uniform. Selv om han hadde offisersgrad innen SS og personlig skal ha vært med på å plukke ut slavearbeidere til de store rakettfabrikkene sør i Tyskland, var han sterkt imot Hitlers politikk, noe han ikke la skjul på verken under eller etter krigen
https://no.wikipedia.org/wiki/Wernher_von_Braun

Så krigsforbryter? Iallfall ikke av de verste. Egentlig minner historien hans i forhold til nazistene mye om historien til Oskar Schindler, som i utgangspunktet beskyttet jødene rundt seg fordi han hadde økonomiske interesser av det, men som etter hvert også reagerte på den forferdelige behandlingen de fikk.

For øvrig var jeg i Peenemunde i sommer og fikk se hele rakettanlegget som nå er museum.

Emeritus

 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 2 463
  • Vis profil
Sv: Marerittet for CO2-hysterikerne melder seg
« Svar #6 på: 12.12.2016, 19:05:09 »
Telehiv og jeg har noenlunde samme oppfatning av det som skjedde under og etter 2. verdenskrig. Der var mange krigsforbrytere som unnslapp. Og med krigsforbryter mener jeg ikke underordnet personell som bare tok i mot ordre, men folk som var med på å organisere og gjennomføre åpenbare krigsforbrytelser.

OSS, forløperen til CIA, hadde en egen operasjon om dette kalt "Operation Paperclip," som skulle fange flest mulige av vitenskapsmennene for å få de i arbeid igjen. Disse ble unntatt for mulig etterforskning og rettslig ansvar. Endog personer som hadde deltatt i groteske medisinske forsøk utført på konsentrasjonsleirfanger, ble unntatt fra ansvar.

Russerne hadde akkurat samme program. Det russiske romprogrammet hadde ikke vært mulig uten tyskerne. Russiske ubåter var rene kopier av den tyske type XXI til langt ut på sekstitallet, MIG - 15 hadde ikke eksistert uten de tyske vitenskapsmenn som bygde Me-262. Og verdens mest berømte håndvåpen, AK-47, hadde ikke sett dagens lys uten at Mikhail Kalasjnikov hadde fått tegninger og råd fra tyske våpenkonstruktører som ble tatt til fange.

Kanskje en av Hitlers største tabber var at han hadde et program mot jødene, som fordrev en vesentlig del av de som senere ble en sentral og avgjørende del av Manhattan - prosjektet.

Så begrepet forbrytelse og straff har liten relevans i denne historien. Og det gjelder i like stor grad vår egen. I april og mai 1940 sendte fylkesmann Johan Cappelen og ordfører Ivar Skjånes i Trondheim, begge Arbeiderpartiet, ut flere oppfordringer på radio om at trønderne måtte stille opp og utbedre Lade og Værnes flyplasser. Og trønderne stilte opp i tusenvis, slik at tyskerne kunne bombe general Carl Gustav Fleischers styrker i Nord-Norge. Arbeiderpartimannen Cappelen ble etter krigen forfremmet til justisminister av Gerhardsen. Arbeiderpartiet nektet å gi Fleischer en skikkelig begravelse etter krigen, men både Kongen og daværende Kronprins Olav stilte opp, til Gerhardsens raseri. Derimot var Gerhardsen og resten av knehønene ivrig på å deportere 17 - 18 år gamle norske jenter og deres små barn hvis eneste forbrytelse de hadde gjort var å forelske seg i en tysk soldat, og det til et land som lå fullstendig i ruiner, og der sult og sykdommer herjet.

Emeritus

 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 2 463
  • Vis profil
Sv: Marerittet for CO2-hysterikerne melder seg
« Svar #7 på: 12.12.2016, 19:56:10 »
Sitat Smiley;

"Ingen av dem har gjort seg fortjent til tittelen krigsforbryter. De var faktisk langt forut for sin tid når det gjelder teknologiske løsninger."

Det var IG Farben også, de utviklet en metode for å ta livet av mennesker til en brøkdel av det det kostet tidligere.

Smiley

 • Seniormedlem
 • ****
 • Innlegg: 264
  • Vis profil
Sv: Marerittet for CO2-hysterikerne melder seg
« Svar #8 på: 12.12.2016, 20:18:52 »
Hverken Braun eller Messerschmitt har personlig tatt livet av noen. De ble en del av et militært industrikompleks men har aldri beordret eller utført noen krigsforbrytelser.
At de var medlemmer i SS var en nødvendighet for å kunne ha de jobbene de hadde.

Hver gang du flyr ( og da spesielt med en Airbus maskin ) eller ser på mobilen din så har disse 2 personene noe med saken å gjøre.


Emeritus

 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 2 463
  • Vis profil
Sv: Marerittet for CO2-hysterikerne melder seg
« Svar #9 på: 12.12.2016, 20:24:39 »
"At de var medlemmer i SS var en nødvendighet for å kunne ha de jobbene de hadde."

Og for å bli medlem i SS ble en underkastet omfattende og grundige evalueringer for om en hadde den nødvendige innstilling for å utføre den jobben man skulle gjøre, begge passerte testen.

Emeritus

 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 2 463
  • Vis profil
Sv: Krigsforbrytelser
« Svar #10 på: 12.12.2016, 21:38:53 »
Det går en interessant film på NRK2 nå, den omhandler den største krigsforbrytelsen som foreløpig er begått i menneskehetens historie.