Spencer er klar med november

Started by Ryddegutt, 01.12.2016, 17:56:45

Previous topic - Next topic

Emeritus

#15
Jeg kan ikke svare på hvilke satellitter som er blinde under 4,5 km ut over å påpeke at den linken jeg viste til - og som er administrert av Spencer - viser det.

"Og du har vist ennÃ¥ ikke lest denne  setningen fra Wahl:

Sitat
Så jeg opprettholder at RSS og UAH er irrelevant for hva som skjer 1000 MOH og lavere, utover at der er en generell sammenheng mellom temperaturene i de ulike deler av atmosfæren"

Den siterte setning har du rett i at jeg har ikke lest, jeg har skrevet den.

Når det gjelder Mears så foreslår jeg du setter deg inn i historien her, Mears og andre forskere har mer enn en gang oppdaget feil som Spencer og Christy måtte rette opp. Dine uttalelser om Mears kan tyde på at du kan noe om dette, det tviler jeg faktisk på, du har ikke noe ufordelaktig å si om Mears, annet enn at han ikke er klima"skeptiker," og det holder sikkert his Klimarealistene, men ellers kreves noe mer.

Og de to siste linkene dine er jo glimrende, særlig den fra Brooks, mannen som ikke vet forskjell mellom sommer og vinter.

PS; et mulig svar på det første spørsmålet ligger kanskje her ;

â??my UAH cohort and boss John Christy, who does the detailed matching between satellites, is pretty convinced that the RSS data is undergoing spurious cooling because RSS is still using the old NOAA-15 satellite which has a decaying orbit, to which they are then applying a diurnal cycle drift correction based upon a climate model, which does not quite match reality. We have not used NOAA-15 for trend information in yearsâ?¦we use the NASA Aqua AMSU, since that satellite carries extra fuel to maintain a precise orbit.â?



Ryddegutt

Emeritus, jeg har ikke tid til å skrive et utfyllende svar i kveld. Men her er en interssant artikkel fra Spencer som jeg kan
anbefale:

https://notalotofpeopleknowthat.files.wordpress.com/2016/07/ffp-global-temperature-booklet-july-2016-pdf-1.pdf


Bebben

Vedrørende "der folk bor": Satellittene måler temperaturen i "the bulk of the atmosphere". Dette er vel så relevant for å teste CO2-hypotesen som temperaturen langs bakken, som spretter opp og ned med mange titalls grader på korte tidsskalaer. Ifølge forutsetningen om et globalt "ekvilibrium" skal CO2 gjøre at energi "hoper seg opp" i atmosfæren som helhet, og det skal særlig skape et "hot spot" i høyere tropisk troposfære. Dette er imidlertid aldri målt, men finnes bare i modeller - som bommer med opptil 400 prosent.

Jo dårligere tider, jo bedre skjemt! (Ernst Röhl)

Emeritus

#18
OK, vi har i utgangspunktet en interessant diskusjon da forskjellen mellom de tre satellittseriene og overflatemålingene er et viktig klimatema. Jeg har som nevnt forsøkt å sette meg inn i det, men gav opp å gjøre det på egen hånd da det fremstår som ekstremt teknisk og milevidt utenfor mitt kompetanseområde. Derfor spurte jeg Wahl og fikk svaret jeg allerede har limt inn. Jeg har skummet Spencers artikkel og kan ikke finne info om dette konkrete tema i denne artikkel.

Det kom i dag en ny artikkel som svar på denne David Rose artikkelen Klimarealistene viste til;

https://www.carbonbrief.org/factcheck-newspaper-claim-about-global-temperature-is-deeply-misleading

Zeke Hausfather som er tilknyttet Berkeley, sier om de aktuelle målinger;

"In addition to the surface temperature record, a number of groups have attempted to put together a record of changes in atmospheric temperature using data from satellites. These satellites indirectly measure the temperature of the lower troposphere, a layer of the atmosphere about 2 miles (4 km) straight up in the sky."

Jeg har også en annen tilnærmingsmåte. De målinger som danner utgangspunkt for Spencers månedlige anomalioppdateringer er så vidt jeg forstår denne serien;

https://ghrc.nsstc.nasa.gov/amsutemps/amsutemps.pl?r=003

Her ser vi at absolutte målte temperaturer ligger rundt - 35C, mens gjennomsnittet på overflaten rundt hele kloden ligger på rundt 15 C. Min umiddelbare konklusjon blir da at her kan det ikke være mye signaler fra overflaten.

PS til Bebben; du kom med et nytt innlegg rett før jeg sendte mitt og tar opp et annet tema som sikkert er relevant, men nå forsøker jeg å finne ut hva det er Spencer måler og hvorfor denne serien skal foretrekkes på bekostning av overflatemålingene.

Ryddegutt

Artikkelen som du henviser fra carbonbrief åpner med en merkelig påstand:

QuoteRecently, journalist David Rose published a deeply misleading article in the Mail on Sunday, a UK tabloid, claiming, â??Global average temperatures over land have plummeted by more than 1Câ?.
https://www.carbonbrief.org/factcheck-newspaper-claim-about-global-temperature-is-deeply-misleading

Dette blir litt komiske-Ali. Temperaturene over land har faktisk falt med over 1C� i løpet av 2016. Her er Woodfortrees:

http://woodfortrees.org/plot/rss-land/from:2016/to:2017

Emeritus

#20
Ja vel, så du mener at Mail artikkelen er representativ for klimautviklingen de siste 20 år?


"â??According to the satellites, the late 2016 temperatures are returning to the levels they were at after the 1998 El Nino. "

https://i1.wp.com/www.klimarealistene.com/wp-content/uploads/2016/12/UAH_LT_1979_thru_November_2016_v6-550x318.gif

Jeg ser at de ulike denierstedene hevder det samme, at vi i 2016 hadde et freak værfenomen som midlertidig drev temperaturene opp, men at den nå er nede igjen eller vil komme ned igjen slik de var før og etter 1998 El Ninoen, jeg har notert påstanden og spådommen, så får vi følge med om UAH eller RSS går ned på minus 0,2 - 0,3 der de var før og etter 1997/98 El Ninoen, jeg minner om at verdien i dag ligger på rundt pluss 0,4, og at i perioden før 2015/16 El Ninoen lå de på rundt pluss 0,2 - 0,3.

Her er samme data du benytter fra 2010 til 2015;

http://woodfortrees.org/plot/rss-land/from:2010/to:2015

Og 1990 til og til 1997

http://woodfortrees.org/plot/rss-land/from:1990/to:1997

Virkelig?

En kan gjøre samme øvelse med HadCRUT4 ved å stryke hele 2015/16 El Ninoen

http://woodfortrees.org/plot/hadcrut4gl/from:1970/to:2018

og alle som vil se kan da selv vurdere hvor temperaturene hadde vært uten El Ninoen.


Ryddegutt

#21
Påstanden var at det er "missleading" å si at temperaturen over land målt av satellitter har droppet med 1°C i løpet av 2016. Denne påstanden er 100% korrekt og fjolset Zeke Hausfather som kaller skriveriet sitt for "faktasjekk" er helt på jordet.

Når det gjelder påstanden om at temperturene er på vei tilbake til samme nivå som etter 1998 så kan ikke Zeke Hausfather motbevise det. Temperaturen over land er allerede tilbake til dette nivået:

http://woodfortrees.org/plot/rss-land/from:1997/to:2017

Man kan tro så mye man vil om 2017 La Nina blir svak eller sterk, men spådommer rundt dette er en lite eksakt vitenskap. Merk at "are returning" betyr "å være på vei til å returnere".

Man prøver å røyklegge ved å dra inn utviklingen fra 1990 etc, men i orginalartikkelen diskuteres altså utviklingen fra 1998.

Fjolset Zeke Hausfather er et null som skriker seg hes i panikk fordi en La Nina er på vei. Han klamrer seg til vissvass om at 2014 til 2016 var varme pga CO2 og at El Nino bare er en liten ubetydelig detalj.

Hausfather kaller det "faktasjekk", for en klovn...