Author Topic: Fraværet av sjøis er merkbart - i media  (Read 1163 times)

Administrator

 • Administrator
 • Seniormedlem
 • *****
 • Posts: 472
  • View Profile
Fraværet av sjøis er merkbart - i media
« on: 09.09.2014, 14:40:25 »
Ved hjelp av Google har jeg lett meg fram til artikler på VGs nettside skrevet i 2014 som inneholder de to ordene "Arktis" og enten "sjøis" eller "isutbredelse" i selve artikkelen, og som omtaler sjøisen i nettopp Arktis.

Her er en komplett liste over alle artiklene:

Når dere har kommet dere gjennom den lange listen, kan vi jo kose oss med følgende sitat fra artikkelen i punkt 1:
Quote
Klimaprofessor Helge Drange - i mange år forskningsleder ved Bjerknessenteret for klimaforskning - advarer mot å trekke konklusjoner på grunnlag av disse kjappe svingningene:

- Det er de som mener at kalde vintre har sammenheng med den reduserte sjøisen i Arktis, og at dette også forklarer milde vintre. Men husk da på at vi hadde en serie med svært milde vintre særlig på 90-tallet, mens sommerisen i Arktis først ble dramatisk redusert i 2007. Det er mulig vi aldri vil forstå dette helt, sier Drange.

 8)

Bebben

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 740
  • View Profile
Sv: Fraværet av sjøis er merkbart - i media
« Reply #1 on: 10.09.2014, 02:30:26 »
En artig konkurranse kunne være å lage "overskriftene som ikke kom" om "dødsspiralen" for arktisk sjøis.

Sjøisen i Arktis har vært et "plakatbarn" for klimafantastene. De har til og med besjelet den, i en slags panteistisk medieorgie, som uttrykket "dødsspiral" er et eksempel på. Andre har snakket om dens "sunnhetstilstand" eller om hvor "frisk" den har eller ikke har vært, omtrent som om det dreide seg om en A-kjendis med kreft. Som om "forskerne" vet, eller har definert, hva som er den "sunne" tilstanden for klimaet på jorden, eller hva som er den ideelle ismengden, eller den ideelle temperaturen osv. Disse uuttalte premissene ligger til grunn for den som regel også uuttalte påstanden om at det er menneskenes "skyld". De kommer dit ved å stable en spekulasjon oppå en annen spekulasjon, som igjen danner grunnlaget for nye spekulasjoner. Ikke rart de blir rabiate hvis du så mye som lager antydning til nyselyder i nærheten av dette korthuset.


Jo dårligere tider, jo bedre skjemt! (Ernst Röhl)