Skrevet av Emne: Johaug - tragedie eller toppen av et isfjell  (Lest 3728 ganger)

Emeritus

  • Supermedlem
  • *****
  • Innlegg: 1 893
    • Vis profil
Sv: Johaug - tragedie eller toppen av et isfjell
« Svar #45 på: 11.12.2016, 12:12:56 »
Jeg har skummet deler av McLaren rapporten;

https://www.wada-ama.org/sites/default/files/resources/files/mclaren_report_part_ii_2.pdf

hvis en brøkdel av det som hevdes i denne rapporten er riktig, vil det for det første lette var nasjonale traume som har oppstått etter Johaug saken. For det andre kan Norge på litt sikt bli beste nasjon i Sochi, noe vi ikke har vært siden Grenoble i 1968. Hele 15 russiske medaljevinnere fra Sochi er under mistanke og disse sakene skal behandles individuelt i de enkelte særforbund. Bl.a. ble det trippel russisk seier på femmila, Sundby kom på fjerde.

Men det viktigste jeg leser ut av dette, er at Putin de siste 12 - 15 årene har tatt total kontroll over alle ledd i russisk samfunnsliv. Russland hadde en positiv utvikling de første årene etter 1990, med en klar vilje og genuin interesse fra deler av det russiske samfunnet om å etablere en rettsstat etter europeiske prinsipper. Dette er for lengst reversert. Russland drives nå som en regulær mafiastat der det gamle KGB har blitt erstattet av de samme personer i det nye FSB, men der FSB har infiltrert alle deler av samfunnslivet, langt mer enn det KGB noensinne greide. Det er altså FSB agenter som har drevet å erstattet skitne prøver med rene og det er FSB som har gitt instruksjoner om hvordan det russiske dopinglaboratoriet skal håndtere tvilsomme prøver og herunder unnlate å reagere ved positive funn. Videre var det KGB som gjorde det fysisk mulig å skifte ut skitne prøver med rene, gjennom et hull i veggen;

https://static01.nyt.com/images/2016/05/13/sports/13DOPINGweb04/13DOPINGweb04-master675.jpg

Som gammel KGB mann er dette selvsagt Putins verk og vilje. De styrer nå alt fra industri til idrett, og ingen har lenger illusjoner om at det under dagens regime er mulig å endre dette. Vi hadde nylig økonomiminister Aleksej Uljukajev som ble siktet for korrupsjon og deretter slengt i glattcelle. Dette er selvsagt bare en tullesak, alle ministere driver med utstrakt korrupsjon, men Uljukajev er sannsynligvis avslørt i å ha forsøkt å skape sin egen familie på siden av den eneste aksepterte, og da har Russland et rikt og fleksibelt lovverk som kan benyttes til hva som helst. Denne rettstradisjonen ble bygget opp under Stalin, praktisk talt alt en russer skal gjøre krever en eller annen tillatelse eller stempel. Og dette lovverket kan da benyttes til å kverke alle som beveger seg i strid med den gjeldende "partilinje."

Her er en link til en lettlest sak fra NYT;

http://www.nytimes.com/2016/05/13/sports/russia-doping-sochi-olympics-2014.html?_r=0

Dr. Rodchenkov fant det hensiktsmessig å flytte til USA etter at to av hans kollegaer i det russiske antidopingsystemet døde brått og uventet.

« Siste redigering: 11.12.2016, 12:29:52 av Emeritus »

translator

  • Medlem
  • ***
  • Innlegg: 230
    • Vis profil
Sv: Johaug - tragedie eller toppen av et isfjell
« Svar #46 på: 08.01.2017, 12:21:57 »
For første gang siden pressekonferansen i høst har den tidligere landslagslegen uttalt seg

Sitat
I avhør med Antidoping Norge har den tidligere landslagslegen vært åpen om sine tanker rundt årsaken. Ifølge VGs opplysninger, har Bendiksen trukket frem tre hovedårsaker til tabben:

1. Personlige problemer knyttet til sykdom i nær familie: Dette førte til at Bendiksen måtte forlate Livigno med kurs for Norge allerede 5. september.

2. Skade på en annen landslagsutøver: Hans Christer Holund slo skulderen ut av ledd etter et fall i Stelvio, og ble sendt på sykehus. Dette krevde oppfølging av Bendiksen.

3. En planlagt pressekonferanse: Mandag 5. september, dagen etter at Johaug startet behandlingen av sin såre leppe, holdt den tidligere landslagslegen et foredrag for pressen om rutinene i det norske apparatet for bruk av astmamedisin, samt Sundby-saken.

Disse tre elementene stresset Bendiksen, ifølge ham selv – og han mener det kan forklare at han ikke hadde hodet med seg da han godkjente tabbe-tuben overfor Johaug.

http://www.vg.no/sport/johaug-tatt-i-doping/slik-har-lege-bendiksen-forklart-seg-om-hvorfor-han-sviktet-johaug/a/23891730/