Skrevet av Emne: Trump-skandalene: Må republikanerne sette inn nødkandidat?  (Lest 4312 ganger)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 1 165
 • Qui vivra verra
  • Vis profil
Sv: Trump-skandalene: Må republikanerne sette inn nødkandidat?
« Svar #90 på: 10.04.2017, 18:49:05 »
Nei,
mitt poeng er at man må skille mellom fordeling til privatbrukere og opprettholdelse av samfunnsstruktur.
Når alternativ/fornybar energi ikke virker (overskyet eller vindstille) så får INGEN strøm: Man må ha hovedbasis i fossilkraft i mange tiår videre for at ikke sentrale samfunnsstrukturer skal kollapse.

Det interessante grensesnittet er hvor mye man kan avskaffe tradisjonell kraft (fossilbasert og fisjonskraft) til fordel for såkalt fornybar kraft (i essens sol og vind) med tilhørende intermittens før systemet bryter sammen mer enn akseptabelt. Håpet er kanskje at man kommer raskt lengre med fusjonskraft, som vil bli et kvantesprang av det helt store for de store kraftbehovene i de store industrilandene).

Selvsagt ville det vært hyggelig om man bare kunne tatt i bruk alternativ energi i stort omfang, men vi vet at det vil medføre enorme tilpasningskostnader, men ikke minst: Det vil ta årtier før man faktisk kan begynne å fase ut fossil kraft til under de nivåer der vi er i dag. Siste prognosene er vel at fossilutbyggingen vil øke de nærmeste par tiårene. Store land som India og (et trolig enda mer skakkjørt) Russland, osv. vil tvinges over på det de har minst trøbbel med når de får økonomiske tilbakeslag. Trolig også USA, hvis forfallet fortsetter i samme fart som nå.

Emeritus

 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 1 893
  • Vis profil
Sv: Trump-skandalene: Må republikanerne sette inn nødkandidat?
« Svar #91 på: 10.04.2017, 20:37:10 »
Sitat Telehiv;

"Det vil ta årtier før man faktisk kan begynne å fase ut fossil kraft til under de nivåer der vi er i dag."

For å runde av, uten å være enig, så er svaret nei med mindre du mener "å fase ut" betyr full stopp.

Det er mange ting som skjer samtidig og du kan selv finne på nettet at både sol og vind etter hvert krangler med både kull og gass i pris. Og da antar jeg at vind og sol har nedskrivningstider på maks 20 år, men dette er ikke en verdi som er hugget i sten. Der er fortsatt kraftverk i Norge som har maskiner som i år feirer 100 år og som går fortsatt, du har ett her;Dette er som du vet Eidsfossen Kraftverk ved Sandane med en installert effekt på 7 kW, bygget i 1917. Og Eidsfossen Kraftverk har altså 1 - en - mW mindre installert effekt enn de siste Siemens direktedrevne vindturbinene på 8 mW.

Hvor dette ender vet ikke jeg. Jeg merker meg at Danmark nå dekker ca. 40% av sitt samlede energiforbruk ved vind, noe som for 20 år siden ville ha hørtes ut som en illeluktende fotformskodrøm. Sol setter rekorder i ett sett. John Goodenough har i sitt nittifjerde år funnet opp enda ett batteri.

Jeg savner fortsatt en mer offensiv satsing på kjernekraft, men vind og sol er ikke lenger noe rosa silkeskjerf og fotformskogreie, det er blant de mest ekspansive og innovative industrier vi har, og jeg tror de fossile industrier ikke har fullt så mange år igjen som de fleste her på forumet tror. Det vil lenge være behov for eksempelvis drivstoff til fly og en rekke andre næringer og virksomheter. Men kull er like dødsdømt som Henry Rinnan var 10. april 1945.   

 

« Siste redigering: 10.04.2017, 23:10:44 av Emeritus »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 1 165
 • Qui vivra verra
  • Vis profil
Sv: Trump-skandalene: Må republikanerne sette inn nødkandidat?
« Svar #92 på: 10.04.2017, 23:01:53 »
En helt annen sak rundt det demokratiske sammenbruddet i USA, the land of the free:

Nektet visum til Sondre Lerche-turné
 
To av musikerne får ikke reise til USA.


http://www.bt.no/kultur/Nektet-visum-til-Sondre-Lerche-turn-333155b.html

Emeritus

 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 1 893
  • Vis profil
Sv: Trump-skandalene: Skivebom om Islam
« Svar #93 på: 31.05.2017, 20:16:24 »
Jeg hadde en kommentar om Trump og islam på Koreastrengen, les denne;

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2017/05/31/195306309/saudi-arabia-bruker-trump-det-han-er-verdt

For de som mener at Trump fortsatt er en stor tenker, skal jeg gi en prediksjon; I løpet av de neste året kommer EU til å bli særdeles opptatt av Iran, dette sammen med Kineserne og Russerne som allerede har et godt fotfeste i Iran. I dette spørsmålet er det tale om ca. 70 millioner iranere som fortsatt har en viss kultur, en viss sans for sekularisme og et borgerskap, mot en gjeng kamelknullere som ligger lavest på enhver skala av menneskelig kulturell og sosial utvikling. 
« Siste redigering: 31.05.2017, 20:20:36 av Emeritus »

Emeritus

 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 1 893
  • Vis profil
Sv: Trump-skandalene: 1. juni 2017 - et paradigmeskifte?
« Svar #94 på: 01.06.2017, 23:27:14 »
Det er en knapp uke siden Angela Merkel med reell støtte fra resten Europa, meldte at det er nye tider. En kan ikke på samme måte som før stole på USA. Det hun og en rekke andre også meddeler, er at det USA vi er vant til ikke lenger er der, hvem som har forandret seg bort fra hvem kan selvsagt diskuteres.

Siste Trump - stunt, der han trekker seg fra den lite forpliktende Paris avtalen, setter USA i bås med Syria og en bananrepublikk i Latin - Amerika (var det Nicaragua?) Resten av verden har stort sett vedtatt avtalen. Dette er for øvrig andre gang USA har inngått en klimaavtale for så i ettertid sabotere den.

På en annen streng her på forumet har jeg sagt noe pompøst om at historien endrer seg mens vi lever i den og ikke forstår det før i ettertid. For klimaet tror jeg ikke USA's beslutning har noen særlig betydning i noen retning. Utslippskutt eller ikke, og hvordan verden vil handle vil bli avgjort hovedsakelig basert på de neste års klimautvikling. Viser det seg eksempelvis at MetOff's prognoser for de neste år slår til, er det slutt på enhver klimadebatt på det nivå Trump beveger seg.

Den viktigste virkningen av dette bruddet - sammen med alt det øvrige Trump har stelt i stand slik som bølleopptreden på NATO og G7 møtene - tror jeg vil være at Europa etter hvert vil begynne å løse opp båndene til USA og opptre mer uavhengig og i verste fall opptrer på tvers av amerikanske interesser. Slik sett kan de siste måneders utvikling, med Paris sabotasjen som symbol, kunne ble et nytt november 1989.
« Siste redigering: 01.06.2017, 23:30:59 av Emeritus »

Emeritus

 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 1 893
  • Vis profil
Sv: Trump-skandalene: Nobody loves Science more than me
« Svar #95 på: 05.06.2017, 11:48:11 »
Nå har President Nobody loves Science more than me foreslått å avvikle en rekke programmer, bl.a. den sattelittserien som har overvåket havisen i nord og sør i snart 40 år.

https://news.mongabay.com/2017/05/as-arctic-sea-ice-shows-record-decline-scientists-prepare-to-go-blind/

Så den beste måten å takle all denne AGW alarmismen på, er kort og godt å slutte å overvåke klimaet. Hvor har det blitt av det USA vi vokste opp med?
« Siste redigering: 05.06.2017, 14:39:01 av Emeritus »

Emeritus

 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 1 893
  • Vis profil
Sv: Trump-skandalene: Å benåde seg selv
« Svar #96 på: 22.07.2017, 22:33:06 »
Jeg har inntil det siste ikke hatt noen tro på at Trump kampanjen med overlegg har samarbeidet med russerne. Denne oppfatningen fikk et skudd for baugen etter at den eldste av disse to American Psycho sønnene hans, Donald Trump jr., måtte offentliggjøre en e-post fra juni i fjor der han faktisk viste velvilje til nettopp å gjøre dette.

Det er nettopp Trump og hans team's vedvarende løgner om dette temaet som har gjort at flere og flere spør hva det er Trump er redd for. Først bløffer de systematisk, så sparker han Comey, siste signal er at han nå mener seg i posisjon til å benåde alle involverte, inkludert seg selv, for på den måten å stoppe det hele;

http://www.huffingtonpost.com/entry/trump-pardon-himself_us_5973587be4b0e79ec1999463?3d7&ncid=inblnkushpmg00000009

Jeg er ingen spesialist på den amerikanske konstitusjonen, men kan vi tenke oss en situasjon der Statsministeren i Norge hadde begått en alvorlig forbrytelse i embeds medfør, og Stortinget forberedte riksrettssak, men så ble det hele avviklet ved at Statsministeren i Kongen i Statsråd benådet seg selv?

Det er dette nivået Trump har bragt USA ned på nå.