Kommende temperaturnedgang

Started by Ryddegutt, 23.09.2016, 15:36:26

Previous topic - Next topic

Ryddegutt

Dr David Evans opprettholder sin tidligere prediksjon om en kommende temperaturnedgang:

QuoteBut prediction is a risky business. There are so many ways things can go wrong, and we've had pleas from wise souls warning David not to put out an exact number and date. But he has always gone with the numbers, unemotionally shifting gears as the data swung. (I've seen him once coolly drop 18 months of work entirely when new information came in.) From the start, he has said that if the cooling doesn't happen by 2022 then something is very wrong with the hypothesis. If the delay between solar TSI (as measured by PMOD) is really a half solar cycle, then some cooling effect should be visible soon — it will most likely start in 2017, but it may take 'til 2022 (it's a technical thing — depending on whether the step function was "causal" as opposed to "non-causal", see below). Of course, El Ninos or other natural variations may cloud the signal. If a volcano erupts, or a La Nina kicks in, it will take longer to filter the noise.

http://joannenova.com.au/2016/09/new-science-26-the-solar-fall-and-lag-means-david-evans-model-predicts-cooling-is-just-around-the-corner/

Nå vil jeg tro at vi bør validere dette mot satellitt-dataene. Historiske data med man adjusted made global warming som bygger på data fra Global Historical Climatology Network (GHCN) har ikke lenger noen verdi som sammenligningsgrunnlag.

http://oprj.net/oprj-archive/climate-science/34/oprj-article-climate-science-34.pdf

https://wattsupwiththat.com/2015/09/24/summary-of-ghcn-adjustment-model-effects-on-temperature-data/




Sabben

Jeg har sett på denne grafen i lang tid nå uten egentlig å kunne finne noen observasjoner over de naturlige syklusene denne illustrerer og at vi muligens går mot kaldere tider.
https://postlmg.cc/G88RR8Bx

I dag publiserte selveste DR. Spencer en graf hvor han har fjernet hav temperaturen og bare viser snitt temperatur på land med filtrert linje, og sannelig kan man se en liten nedgang i slutten av denne linja.
http://www.drroyspencer.com/wp-content/uploads/UAH-global-LT-land-minus-ocean-1.jpg

Er vi i begynnelsen av å gå mot en kaldere periode på kloden?

Det er jo lufta som kjøler seg ned raskest, havet er jo en varmeakkumulator som har en lang forsinkelse begge veier.

Telehiv

Vi legger merke til at Dagsrevyen/Yr sendte Bente Wahl inn på podiet da det skulle meldes 27 kalde på Finnmarksvidda (og det gjaldt varmeste dagtemperatur kl 1200 som Yr kjører på som eneste temperatur på skjermen, mens TV2 kjøre 3 ulike døgntemper og slik makter å advare folk om bl.a. nattefrost), mens min favorittalarmist John Smits i denne blåkalde fasen trolig har inntatt bøttekottet med bitepinne og tennerskjærende gnissel igjen.

Ex-administrator

Hva er den 209-årsperioden?

Sabben


Emeritus

#5
Sitat Administrator:

Quote"Hva er den 209-årsperioden?"

Der er ingen De Vries cykle, dette er bare en av tusenvis av hypoteser som er fremsatt av de som på den ene side hevder at vi forstår lite av klimaproblematikken og at der er en rekke usikkerhetsfaktorer vi enda ikke forstår, noe jeg er enig i. Men der det samme miljøet på den annen side fremsetter skråsikre spådommer om fremtidig klimautvikling, eller skal vi kalle det vær, basert på en eller annen solsyklus. Typisk klimafjotten Solheims totalbommer om temperaturene på Svalbard som skulle synke med flere grader fra ca. 2009 til 2019 (solsyklus 24,) mens det stikk motsatte har skjedd.

Hva helt konkret angår solen så vet vi grunnleggende bare et par ting; vi har de ca. 11 årlige solsykluser og vi har de ulike M-syklene, så har vi ca 15.000 andre fantomsykler som ulike "It's all but CO2" tilhengerne serieproduserer hele tiden.

Telehiv

#6
Solvitenskapen opererer med en ca. 208-210 års Suess-syklus eller også de Vries-syklus (etter hhv. Hans Eduard Suess og Hessel De Vries) som er basert på radiokarbonstudier. Problemet som Emeritusen synes å kommentere på, er at det ikke er så overbevisende spor etter denne syklusantakelsen i de lengre solflekkregistreringene, f.eks. i de velkjente 400-års registreringene.
Jeg leste litt om dette og hint og en gang, men klarte aldri å se et helt tydelig poeng ifht. klimaendringer. Det kan synes som noen prøver å se denne syklusen i sammenheng med 67 år syklusene (re ca. 3-gangen), men dette har jeg heller ikke sett overbevisende forklart eller dokumentert.
Noe som sikkert skyldes min perifere kunnskap om solforskningen, evt. at der ikke er så mye å finne på dette området  :o 

Emeritus

At solens styrke varierer er ikke tvilsomt. Det store spørsmålet er om denne variasjonen er syklisk eller skyldes stokastiske prosesser.

Leif Svalgaard som neppe kan kalles alarmist har problemer med å se andre sykliske endringer enn den kjente 11 års perioden:

https://www.leif.org/research/Random-Solar-Cycles.ppt

https://www.leif.org/research/

I det hele synes det å være mange myter omkring de naturlige klimaendringene. Vi har Milankovitch teorien som bl.a. kan forklare hvorfor vi hadde varmeperioden for noen tusen år siden kjent som Holocene Thermal Optimum, eller HTO:

https://en.wikipedia.org/wiki/Holocene_climatic_optimum

Men så har vi et utall av andre påståtte sykler, tusenårssyklusen som bl.a. gav oss MWP og den nåværende varmeperioden. Så har vi de angivelige sekstiårs syklene osv.

Mennesket synes å ha en trang til å finne slike sykler, men hvordan kan en eksempelvis hevde at der er en syklisk endring med en periode på ca. 60 år der denne har en amplitude på et par tidels graders C på temperaturene i Nord Atlanteren, når en ikke en gang har data for mer enn et par perioder? Personlig tror jeg at vulkansk aktivitet spiller en større rolle i  klimavariasjonen på tiårige og hundreårige tidsskalaer enn solen. Eksempelvis er LIA som en enkelt hendelse en myte. Under LIA var der også lange perioder med varmt klima avbrutt av perioder med et svært kaldt klima der både sol og vulkansk aktivitet spilte sammen og at endog LIA ble "trigget" av en periode med ekstrem vulkansk aktivitet:

https://agupubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1029/2011GL050168

QuoteResultatene våre antyder at utbruddet av LIA kan knyttes til en uvanlig 50 år lang episode med fire store svovelrike eksplosive utbrudd, hver med global sulfatbelastning> 60 Tg. At kalde sommere fortsatte forklares best med påfølgende tilbakekoblinger av havis / hav i løpet av sommerhalvåret; store endringer i solaktivitet er ikke påkrevd. 






Sabben

De Vries syklusen ble funnet allerede på slutten av 50 tallet, lenge før vi så på Co2 som den stygge ulven, det er vel heller ingen link her som indikerer at denne er skapt som ett motbevis mot Co2 allerede på 50 tallet.
De Vrie fant denne syklusen i tre ringer og ved hjelp av karbon 14 (14C "som er påvirket av radioaktiv stråling"), svakere sol gir ett svakere magnet felt og mer kosmisk stråling / nøytroner kan penetrere inn i vår atmosfære. Dette har vi tydelig bevis på i dag da vi er inne i en veldig svak sol periode og vi har svært høye verdier av neutroner som måles blant annet i Oulu Finland.

http://cosmicrays.oulu.fi/

At en i denne De vries syklusen finner mer C14 i nedre svingning linker denne syklusen direkte til sol aktivitet som faktisk beviser at vi har mer kosmisk stråling inn i atmosfæren ved lav sol aktivitet vår vi ser på trendene i fra finland.

Man finner også De Vries syklusen i empiriske data av kjerneboringer i innsjøer som beskrevet her i form av 14C

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S003101821200096X

Eller iskjerner omtalt her i form av 14C

https://agupubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1029/2000GL006116

At vi for tiden lever i en spennende periode er helt klart, vi er nå inne i en veldig lav solperiode solsyklus 24 og nå er vi i minimumet av denne. Det sies at neste periode, solsyklus 25 skal bli enda lavere og kanskje den laveste på 200år.

https://www.nasa.gov/feature/ames/solar-activity-forecast-for-next-decade-favorable-for-exploration

Dette kan gi oss svar på flere ubesvarte spørsmål vedrørende klima og variasjoner innen rimelig kort tid når man ser det hele i klodens perspektiv, så den som lever vil få se. Innen de neste 30 år vil vi nok se om det er Co2 eller andre faktorer som styrer klimaet vårt og hvor mye de enkelte faktorer eventuellt påvirker klodens klima.

Telehiv

Quote from: Sabben on 10.11.2019, 19:43:03
Dette kan gi oss svar på flere ubesvarte spørsmål vedrørende klima og variasjoner innen rimelig kort tid når man ser det hele i klodens perspektiv, så den som lever vil få se. Innen de neste 30 år vil vi nok se om det er Co2 eller andre faktorer som styrer klimaet vårt og hvor mye de enkelte faktorer eventuellt påvirker klodens klima.

Her syns jeg den godeste Sabben har et meget fornuftig perspektiv på saken.
Vi får bare holde ut og se hvilken vei vinden blåser!