Author Topic: DET ER SOLEN!  (Read 73773 times)

Petter B

 • Juniormedlem
 • **
 • Posts: 68
  • View Profile
Re: DET ER SOLEN!
« Reply #285 on: 17.11.2019, 23:49:17 »
Quote
Tja, har temperaturen egentlig steget i det hele tatt siden 1998 da ?
De som fortsatt bruker 1998 som referanse har forlengst mistet sin injurierende kraft. Vær så snill å slutt med det!

Emeritus

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 782
  • View Profile
Re: DET ER NEPPE SOLEN!
« Reply #286 on: 18.11.2019, 09:10:53 »
Sitat Telehiv:

Quote
Et morsomt eksempel på et selektivt valg av trend er når NASA i 2003 pekte på en stigende arktisk trend for de siste 20 år, som del av AGW-narrativet.

Det de derimot aldri prøvde å trende/teste mot er tredveårsperioden 1936-66, som (som den gangen, ihvertfall, før de siste revisjoner) viste et enda kraftigere fall på stigende CO2-nivåer. Som for alle praktiske formål, hvis man ikke som her velger å overse den, ville smadret CO2-hypotesen på åpen gate.
   

Er det ikke minst like morsomt at du i denne forbindelse limer inn en graf som slutter i 2000, den mangler jo de 20 siste år. Hva angår temperaturstigningen før ca. 1940 hevdes det ofte at denne var kun naturlig, hvorfor? Pr. 1945 var ca. 25% (i forhold til 2012) av det antropogene pådrivet allerede til stede. Jeg vet at Ellestad til det kjedsommelige hevder at der ikke var noe pådriv før 1950, men det er jo simpelthen galt. Den globale temperaturstigningen vi hadde på 30 - tallet skyldes sannsynligvis en kombinasjon der solen spilte en liten rolle, hovedårsaken skyldes en sterk PDO i kombinasjon med et sterk AMO samt bidrag fra både solen og økt antropogent pådriv, størrelsen på de ulike faktorer blir ren spekulasjon.

Hva angår Arktis som helhet har vi dårlig med data, benytter en Jan Mayen og Svalbard der vi har en del data viser det seg at oppgangen før 1940 på langt nær matcher oppgangen de siste tiårene. Og grafen under går bare til 2013 og mangler fortsatt seks år med ytterligere oppvarming.
Det enkeltstående tyngste bevis for at klimaet i Arktis de siste 20 - 30 årene har kommet inn i en helt ny fase er sjøisens utvikling. Dere må slutte å hevde at dette bare er naturlige variasjoner og at der var like lite is på 30 - tallet som i dag. Slike påstander bare underbygger en total historieløshet rundt vår polarhistorie. Ingen har svart på utfordringen om hvorfor Amundsen et al ikke bare knabbet en middels isbryter og steamet til polen på 14 dager, men satte liv og lemmer på spill med luftskip og skrøpelige sjøfly.
« Last Edit: 18.11.2019, 09:14:18 by Emeritus »

stjakobs

 • Seniormedlem
 • ****
 • Posts: 371
 • Without geometry, life is pointless
  • View Profile
Re: DET ER SOLEN!
« Reply #287 on: 19.11.2019, 14:42:53 »
Jeg legger ved 3 observasjoner fra Svalbard-området. Dataene er hentet fra DNMI. Så vidt jeg kan se, er det absolutt ingen økning av maksimumstemperaturene. Derimot øker minimumstemperaturen, noe som nok i noen grad må kunne tilskrives en eller annen form for "urbaneffekt" muligens kombinert med at man i de senere år har installert elektroniske termometre.

En slik urbaneffekt gjør seg nok gjeldende ved en mengde målestasjoner, kanskje spesielt de som er outsourced til Bane-Nord, Avinor, Vegvesenet o.a.

Konklusjonen er imidlertid krystallklar: maksimumstemperaturene øker ikke i det hele tatt. Gjennomsnittet er derfor utelukkende påvirket av den "økte" minimumstemperaturen.
Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.

Petter B

 • Juniormedlem
 • **
 • Posts: 68
  • View Profile
Re: DET ER SOLEN!
« Reply #288 on: 19.11.2019, 21:38:40 »
Unnskyld stjakobs. Jeg mente du ikke hadde injurierende kraft et par dager siden. Men jeg ser jo nå at du skriver ironisk og gjør narr av argumentene og cherry-pickingen til de såkalte klimafornekterne. Herlig!

Emeritus

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 782
  • View Profile
Re: SOLEN BARE ER DER!
« Reply #289 on: 19.11.2019, 23:53:19 »
Sitat stjakobs:

Quote
Konklusjonen er imidlertid krystallklar: maksimumstemperaturene øker ikke i det hele tatt. Gjennomsnittet er derfor utelukkende påvirket av den "økte" minimumstemperaturen.   

Hva er det som fornektes nå?

Jeg trodde vi hadde en avtale om at metricen i denne debatten hadde noe med temperatur å gjøre. Og at jeg i min raushet har dere fått late som Spencer har fått definere dette med sin utligger.

Nå har frankolsen forsøkt å omdefinere "temperatur" til at det bare skal gjelde de deler av biosfæren som etter hans syn ikke varmes opp.

Så kommer hard core denieren stjakobs med en ny definisjon - noe med maks og min og "urban" effekten. Slutt med dette vrøvlet. Ole Humlum har gått god for temperaturmålingene på Svalbard som er en av de lengste seriene vi har i Arktis, og her har gjennomsnittstemperaturen steget med ca. 7C de siste 100 årene, en kraftig stigning frem mot 1940, en nedgang, så en utvikling de siste 20 år som knuser aller tidligere målinger. Om disse målinger uttaler Humlum:

Quote
Svalbard og Longyearbyen er unik ved å råde over verdens lengste meteorologiske serie fra Høyarktis. Data for månedlig lufttemperatur går tilbake til september 1898, og for nedbør tilbake til januar 1912. Internasjonalt er dette imponerende. Måleserien er sammensatt av data fra flere stasjoner, ettersom den nåværende ved flyplassen først ble etablert i august 1975. Det er imidlertid grunn til å mene at norske meteorologer har utført en bra jobb med å sammensette de tidligere måleserier til den samlede serie som vi har i dag. Ingen tvil om det.   

https://miljomytene.no/2019/02/14/klimaet-pa-svalbard-i-ar-2100/
Og mens jeg har deg her stjakobs; du er skyldig meg opp til flere unnskyldninger for alle bløffene dine. Holden ble ikke lagt ned på grunn av dine fantasier om økte energipriser, din fremstilling av temperaturene i Vadsø var en bløff. I det hele fremstår du som en liten bløffegutt som presenterer deg selv som "realist" mens du bløffer i vei og stikker av når dine bløffer blir utfordret.

Du skulle vel ikke tilfeldigvis være medlem i Klimarealistene?
« Last Edit: 20.11.2019, 08:10:01 by Emeritus »