"Vannskader": Ã?rets mest misvisende NTB-oppslag?

Started by Telehiv, 23.05.2016, 08:08:43

Previous topic - Next topic

Telehiv

Vi er jo vant til at klimaalarmistiske miljøer, ikke minst vårt kjære NTB, kommer trekkende med bildet av den ensomme isbjørnen for å varsle Thermageddon.
Nå har NTB prestert å koke sammen en tilsvarende variant av slik misvisende journalistikk, nemlig et flombilde som illustrasjon av "vannskader" i de norske hjem:

"Vannskader hvert niende minutt"
"Det avdekkes en vannskade i leiligheter, hus og hytter hvert niende minutt her i landet, viser Finans Norges vannskadestatistikk."


Det avdekkes en vannskade i leiligheter, hus og hytter hvert niende minutt her i landet, viser Finans Norges vannskadestatistikk. Foto: HÃ¥kon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Dette minner da umiskjennelig om at Norge forgår i menneskeskapte klimaflommer som forårsaker vannskader i våre hjem?
Vel, når man endelig kommer til teksten, så er det selvsagt grenser for hvor mye selv NTB tør å lyve om fakta i saken:

"De tre første månedene i år rapporterte forsikringsselskapene om drøyt 15.000 vannskader og erstatninger på 620 millioner kroner. Og antallet vannskader har økt kraftig de siste årene.
â?? Det er større sannsynlighet for Ã¥ fÃ¥ enn vannskade enn bÃ¥de innbrudd og brann til sammen, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.
Det er 6 prosent flere vannskader nå sammenlignet med samme periode i fjor. Erstatningsutbetalingene øker med så mye som 15 prosent.
De fleste vannskadene skyldes ulike former for rørbrudd inne i boligen.
Sist vinter var det en betydelig økning av vannskader som skyldes frost. Det har ikke vært så mange frostskader siden den kalde vinteren i 2010 og 2011.
Hyppigheten av kraftig nedbør har økt over de fleste landområder og klimaendringene kommer til å gi større lokale nedbørsmengder flere steder både i Norge og i resten av verden i årene som kommer"


�rsaken var altså i all hovedsak "rørbrudd inne i boligen". Som vanskelig kan kobles til skremmebildet om "global oppvarming" som illiustrasjonsbildet indikerer. Men enda verre for AGW-proponentene: Det største økningsområdet skyldes "frost"(!).

Det korrekte illustrasjonsbildet (og tilhørende undertekst) ville derfor vært dette:

Det avdekkes en vannskade i leiligheter, hus og hytter hvert niende minutt her i landet grunnet rørbrudd og frost, viser Finans Norges vannskadestatistikk. Foto: Telehiv/klimadebatt/truepix

Men frekkhetens nådegave er ikke å kimse av, for hos NTB klynger man seg til AGW-håpet (og muligheten for flere uetiske oppslag) fremdeles:

"Hyppigheten av kraftig nedbør har økt over de fleste landområder og klimaendringene kommer til å gi større lokale nedbørsmengder flere steder både i Norge og i resten av verden i årene som kommer".

Ja, bare vent, straffen (for hva nå det kan være...) kommer en vakker dag. Bare vent.....
Link: http://www.abcnyheter.no/penger/okonomi/2016/05/23/195218419/vannskader-hvert-niende-minutt

bøvelen

Flomskader skyldes ofte menneskeskapte forhold. Vi ser bruer og hus som blir tatt av flomstore elver.
Det som ikke blir nevnt, er at hus er bygget på fyllinger i elveløpet, slike innsnevringer skaper opphopning av vann og fører til at fyllmasser rives med av flomvannet.
Bruer, brygger og hus må bygges slik at også flomvann kan passere

Telehiv

Quote from: bøvelen on 23.05.2016, 11:24:51
Flomskader skyldes ofte menneskeskapte forhold. Vi ser bruer og hus som blir tatt av flomstore elver.
Det som ikke blir nevnt, er at hus er bygget på fyllinger i elveløpet, slike innsnevringer skaper opphopning av vann og fører til at fyllmasser rives med av flomvannet.
Bruer, brygger og hus må bygges slik at også flomvann kan passere

bøvelen, korrekt.

Og trass all denne dumskapen med å bygge hus og infrastruktur rett foran målemerker som indikerer at det tidligere har gått flom der, så utgjør slike "vannskader" bare promiller av det samlede antall bygninger som inngår i statistikken for "vannskader".
Hvilket gjør NTBs illustrasjon med et flomherjet hus enda mer useriøst og tendensiøst.