Er isbjørner truet av klimaendringer?

Started by bøvelen, 22.05.2016, 16:46:45

Previous topic - Next topic

bøvelen

Vi husker isbjørnen i København, den var laget av is og skulle smelte i løpet av tiden konferansen varte, for å symbolisere at isbjørnene var truet pga global oppvarming. Når isen smelter, har ikke isbjørnen noe sted å oppholde seg, og ikke noe sted å jakte på sel. Dette i følge Al Gore.
Isbjørn er altså gallionsfiguren for klimaalarmismen.
I farten kan jeg huske at bestanden av isbjørn er økende, den er fredet, og ser ut til å klare seg bra.
Når isen ikke blir borte likevel, kommer det et annet problem, isbjørn og grizzly parer seg, og dette kan true arten?

Dagbladet i dag:

http://www.dagbladet.no/2016/05/21/nyheter/isbjorn/utenriks/klima/44269612/


Sitat:
Blandingen av grizzly og isbjørn ble først oppdaget ute i naturen tilbake i 2006, ifølge Business Insider.

De skriver at hybridene ofte ikke er fruktbare, noe som gjør at parringen mellom artene ikke blir sett på som et godt tegn for deres overlevelsesmuligheter.

Det er særlig dårlig nytt for isbjørnen.

Skjønner ikke helt at bastarder kan true isbjørnbestanden, men ny forskning må vel til (mer midler), så da får vi nok en forklaring på dette!

Smiley


Boris den nye

Nå i kveld i Dagsnytt ble det sendt en reportasje om en landsby på kysten av Nord-Alaska som ifølge innslaget var hardt rammet av klimaendringer.

Problemet var at isen de siste årene (det ble ikke presisert hvor mange år) hadde trukket seg tilbake. Og når så høststormene kom, så fantes det ikke lenger is som kunne beskytte øya mot erodering. �ya blir sakte men sikkert vasket ut med havet. Man så bilder hvor halve hus hang utenfor kanten. Og det var ikke bare denne landsbyen som var rammet, det ble vist kart over Alaska med mange landsbyer som var utsatt for det samme.

Så hva ska vi si til dette? Stemmer det, eller er også dette overdrivelser? Og hvis det stemmer, er det uansett snakk om sykliske klimavariasjoner og at slike fenomener har skjedd tidligere, f.eks før det bodde folk i disse områdene?

Emeritus

#3
Jeg så det samme innslaget. Slik jeg oppfattet var den første alvorlige hendelsen i 2005, og spørsmålet er om det oppstår kraftige stormer mot land før isen kommer tilbake, i fjor var den ikke tilbake før i desember, og i følge den samme reportasjen er stormsesongen oktober. En har sett det samme fenomenet i Barrow og jeg tror Barrow en en av de landsbyene som var truet og oppført på det karet som ble vist. Det spesielle med Barrow er at der er en forskningsstasjon der og et webkamera der jeg i fjor med selvsyn så hvordan bølgende vasket bort stranden, men det ble samtidig fylt på med hjelp av flere tunge hjullastere. Denne videoen

http://feeder.gina.alaska.edu/dragonfly/movies/2017/10/5/9324/9324_webcam-uaf-barrow-seaice-images_2017-10-5_3-day-animation.mp4

Er en hurtigfilm av de tre siste døgn (altså nå i 2017), og som en ser er det lagt ut en voll - sannsynligvis av tyngre materiale - ytterst mot sjøen og tar jeg ikke feil er denne vollen under bygging på denne filmen. Her en annen film fra 2015;

https://www.youtube.com/watch?v=LaMFbaNzSvI

Hvis dette var sykliske endringer så skulle jo disse samfunnene ikke eksistere. Jeg antar med "syklisk" så mener du 30/60 års sykluser og at det var tilsvarende forhold på 30 - 40 tallet. Slike landskap bygges ikke opp over årtier og denne erosjonen har pågått i årtier, men utvikler seg raskere;

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1029/2008GL036205/full

PS; jeg så først nå at Boris den nyes innlegg var lagt inn på en isbjørnstreng.