11 mrd. til ulønnsomme fuglekverner i Trøndelag åpner sår

Started by Telehiv, 24.02.2016, 11:35:50

Previous topic - Next topic

Telehiv

De fleste skjønner at det er galskap å ødelegge vakker norsk natur med meningsløse vindmøller (les: fuglekverner), der verneverdig storfugl ligger i tragiske fjærbylter rundt dem, når Norge egentlig er fullforsynt med verdens mest naturvennlige energikilde: Vannkraft.

Men det politiske spillet bak med stadig nye kraftkabler til kontinentet foregår uten at folk fullt ut forstår hva som er i ferd med å skje, slik at klimaopportunistene kan bygge opp under argumentet om at Norge må ha mer alternativ kraftutbygging. Bak dette sitter nemlig de kyniske klimaprofitørene og gnir seg i hendene til det går varmgang i dem (den energien burde vært bedre utnyttet snart!)
- Og så kjører man komplett ineffektive og miljønegative fuglekverner så langt øyet kan se.

I Trøndelag skal man bruke 11 milliarder kroner på dette (i første omgang; regn ut effektiv kilowattpris før subsidiene trår til!!), i stedet for å legge opp til mer energieffektiv bruk av vannkraften vi allerede har:



I Trøndelag kommer de som har skjønt litt og klimaklovnene snart til å angripe hverandre med skistaver. Noen har allerede begynt:

http://www.dn.no/nyheter/finans/2016/02/24/1103/Fosen/vindparkmotstander-beskyldt-for-hyttehykleri

Bebben

Den relaterte artikkelen "Sender regningen til folket" må man betale for hvis man ikke abonnerer på Adressa, men første setning er:

QuoteVanlige strømkunder må betale over en halv milliard kroner i årlige subsidier til utbyggerne som skal bygge vindpark til 11 milliarder kroner på Fosen.

Jau. Først konkluderte de med at prosjektet ikke var økonomisk holdbart, eller er det bærekraftig det heter. Så presset politikerne dem til å snu, blant annet med å true med at de måtte betale tilbake 10 milliarder i mottatt støtte til "fornybarsatsing", og nå har de kommet opp med en annen løsning.

Hvorfor må det produseres dyr og upålitelig strøm som vi ikke trenger? Av ideologiske årsaker, ser det ut til. Man må jo "gjøre noe" for å redde klimaet. Men noen vet nok å utnytte all denne gjøringen av noe til å fylle lommene med folkets penger.



Jo dårligere tider, jo bedre skjemt! (Ernst Röhl)

Telehiv

Smøla: "Hver vindmølle tar livet av 0,12 havørn per år."



Hva når hele Norge er overbygd med dette ineffektive uvesenet (man må ikke glemme at når det er kaldt i Norge - og man bruker mye kraft - er det stort sett vindstille...)

Link: http://www.tk.no/nyheter/39-havorn-drept-eller-skadet/s/1-113-5633663