Kommende hovedoppslag i Forskning.no

Started by Ryddegutt, 16.11.2015, 21:31:11

Previous topic - Next topic

Ryddegutt

Her er en godbit for Forskning.no. Studien har ingen støtte fra noen andre rapporten, men slike detaljer bryr redaskjonen i forskning.no seg neppe om å nevne.Skal vi tippe at denne studien blir et hovedoppslag på forskning.no i løpet av de nærmeste dagene og presentert som et uomtvistelig bevis på CAGW...?

"Study: Earthâ??s climate more sensitive to CO2 than previously thought"

http://wattsupwiththat.com/2015/11/16/claim-earths-climate-more-sensitive-to-co2-than-previously-thought/

Curry har forresten gjort seg noen tanker rundt påstått korrelasjon mellom CO2 nivå og temperatur:

"The politically driven push to manufacture a premature consensus on human caused climate change and create an argument based on bootstrapped plausibility has misdirected climate science for the past two decades.  The hockey stick attempted to wipeout secular variations prior to the 20th century, but even Mikeâ??s Nature trick spliced the early 20th century warming as an integral part of the blade.  At most, only a small fraction of the early 20th century warming was caused by CO2 (this issue was recently addressed in a post by Vaughan Pratt)."

http://judithcurry.com/2015/11/16/400-years-of-warming/

Telehiv

#1
Ja, og ellers er det alltid av interesse å følge med på hvordan pengegaloppen rundt CO2-påfunnene svinger seg på parketten i idiotenes dansesal:

"Staten har tjent 3,5 milliarder på klimakvoter"

Det kan nesten virke som journalistene her er stolte over dette?
Men kanskje noen også burde sjekket hva dette idiotiet koster Norge på den andre siden av regnearket?
Og hva det faktisk går ut på?

Link: http://www.aftenbladet.no/energi/Staten-har-tjent-3_5-milliarder-3812879.html

Ellers har DN en mer utfyllende kommentar til dette, og sier bl.a. dette:

Politisk betent
Kvotesalget har likevel vært politisk betent, og da de rødgrønne satt i regjering, gikk Høyre flere ganger hardt ut i saken. Høyre fordømte kvotesalget som dobbeltmoralsk og tok til orde for enten å slette en del av kvotene eller å øremerke inntektene.
I dag er det ikke lenger mulig for Norge å slette klimakvoter i stedet for å selge dem. Grunnen er at EU fra og med 2013 har et felles regelverk for kvotetildelingen som gjelder i alle land som er med i systemet.
EU oppfordrer derimot aktivt til øremerking av midlene, og hovedregelen er at alle medlemsland bør bruke en sum tilsvarende minst 50 prosent av inntektene på klimatiltak.

Vil ikke øremerke
I flere EU-land øremerkes 100 prosent av inntektene. I Norge øremerkes derimot ingenting. Norge er unntatt fra EU-reglene på dette punktet fordi E�S-avtalen ikke omfatter budsjettspørsmål.
Lunde ser ingen grunn til å begynne å øremerke nå, til tross for at Høyre tidligere har argumentert for nettopp dette.
â?? Vi ser ikke forskjell pÃ¥ disse inntektene og andre avgiftsinntekter pÃ¥ miljøsiden eller skatter og avgifter generelt. Det vil være de prioriteringene man til enhver tid gjør i statsbudsjettet, som bestemmer hvor mye penger vi bruker pÃ¥ klima- og miljøtiltak, sier han"


Link: http://www.dn.no/nyheter/politikkSamfunn/2015/11/19/0537/Klima/staten-har-solgt-klimakvoter-for-35-milliarder

Let the good times roll!