Author Topic: Nobelprismodtagere: Klimaforandringer er vor tids atomkrigs-trussel  (Read 826 times)

Observer

  • Juniormedlem
  • **
  • Posts: 86
    • View Profile

http://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/nobelprismodtagere-klimaforandringer-er-vor-tids-atomkrigs-trussel

"I konferencen deltager også den norskfødte fysiker og nobelprismodtager Ivar Giæver, som ikke har tænkt sig at underskrive klimaerklæringen.

'Global opvarmning er en ny relegion'


Under et foredrag for de unge forskere kaldte Giæver blandt andet den globale opvarmning for »kejserens nye klæder.« Han mener ikke, at man kan måle, at den globale gennemsnitstemperatur er steget med 0,85 grader i perioden 1880-2012 - sådan som FN's klimapanel mener.

»Jeg synes, temperaturen har været utrolig stabil,« lød det fra Ivar Giæver, som blandt andet mener, at den amerikanske rumfartsorganisation NASA har »fiflet med data« for at få det til at se ud som om, Jordens gennemsnitstemperatur fortsat stiger.

Han fortalte, at han meldte sig ud af American Physical Society i 2011, da den videnskabelige sammenslutning erklærede, at »Beviserne er uomtvistelige: Den globale opvarmning er i færd med at ske.«

»Global opvarmning er blevet en ny religion. Man kan ikke diskutere det,« lød kritikken fra Ivar Giæver.

Efter foredraget fangede Videnskab.dk Ivar Giæver for at spørge ham, hvor meget forskning han selv har bedrevet inden for klimaet.

»Ingenting. Det behøver jeg ikke. Andre gør det. Jeg ser bare på data. Og data er ikke i overensstemmelse med, hvad folk siger,« siger Ivar Giæver, som vandt nobelprisen i fysik i 1973."

VÃ¥r egen helt Ivar Gjæver svarer godt for seg:-)  Særlig det siste svaret var glittrende:-)