Nå står ikke verden til påske: NOAA "venter lavere orkansesong"!

Started by Telehiv, 28.05.2015, 08:39:20

Previous topic - Next topic

Telehiv

Begynner sannhetens time å krype stadig nærmere oppover ryggtavlen på enkelte tradisjonelle alarmistmiljøer?
Trass i en ellers nærmest hysterisk IPCC-mobilisering mot desembermøtet i Paris, der ulike alarmistmiljøer produserer klimaskremsel-visvas i bøtter og spann allerede, leverer NOAA nå en overraskende lite alarmistisk prognose for årets orkansesong.

Selv om de selvsagt legger inn en rekke forbehold om at man likevel kan få stygge saker (de vil vel ikke risikere sponsingen sin, de heller), må dette likevel være første gang på over 20 år at man ikke bæljer ut en sesongprognose med "orkankrise på vei":


"Venter roligere orkansesong"

Men det betyr ikke at kystområdene ved Atlanterhavet vil få det lett, advarer amerikanske NOAA.
Orkansesongen i Atlanterhavet vil trolig medføre lavere aktivitet i år enn det som er normalt.

Det melder USAs National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) onsdag.
NOAA fremholder at dette varselet ikke gir grunn til å vente at kystområdene vil få det lett i orkansesongen, som varer fra 1. juni til 30. november.
Det er 70 prosent sannsynlighet for seks til elleve navngitte stormer (vindstyrke på 39 miles i timen eller høyere), hvorav tre til seks vil kunne utvikle seg til orkaner (74 mph eller mer), inkludert null til to store orkaner (kategori 3, 4 eller 5; 111 mph eller mer).

Stor overvekt
Samtidig som det er 70 prosent sannsynlighet for en orkansesong under det normale, er det 20 prosent sjanse for en nær normal sesong, og 10 prosent sjanse for en sesong over det normale.

- En sesong under det normale betyr ikke at faren er over. Som vi har sett tidligere, kan sesongen under det normale uansett forårsake katastrofale følger for lokalsamfunn, sier NOAA-leder Kathryn Sullivan, med referanse til sesongen i 1992, hvor orkanen Andrew, som kun den ene av syv navngitte stormer ble etablert, ødela deler av Sør-Florida.

Normale vanntemperaturer
Gerry Bell, sjef for NOAAs orkanvarsling, sier at El Nino er hovedfaktoren bak årets dempede orkansesong.

- El Nino påvirker allerede vind- og trykkmønstrene, og ventes å vare gjennom hele orkansesongen, sier Bell, som venter at temperaturene i havoverflaten i det tropiske Atlanterhav vil være nær det normale, mens varmere vann ville ha stimulert til stormutvikling.

Den tropiske stormen Ana er inkludert i oversikten fra NOAA, men denne førsesong-stormen skal ikke være en indikasjon på styrken i den totale orkansesongen.

«Utviklingen av Ana var typisk for navngitte stormer før sesongen, som ofte etableres langs frontale grenseområder i tilknytning til en lavtrykksrenne i jetstrømmene. Denne etableringsmåten skiller seg fra navngitte stormer i toppen av orkansesongen, som i hovedsak oppstår i lavtrykkssystemer i vestlig bevegelse fra Afrika, og som er uavhengige av frontale grenseområder og jetstrømmer», heter det i oversikten fra NOAA.

Link: http://www.dn.no/nyheter/energi/2015/05/28/0824/STLOSE/venter-roligere-orkansesong