Markedsanalytiker Molnes ser økende svikt i fornybarsatsing

Started by Telehiv, 10.06.2024, 13:22:26

Previous topic - Next topic

Telehiv

Karl Johan Molnes er en frittenkende og ofte interessant analytiker å høre på, ikke minst når han snakker om den manglende kost/nytte-realismen rundt det grønne skiftet, ikke minst her til lands.
Samtidig peker han på at USA begynner å ta konsekvensen av den grønne selvskadingen, og dermed:
"I USA nå er det gass først, så mye mer kjernekraft, og det grønne havner lenger og lenger ned på listen..."

Om Norge sier han at vi er veldig sene med å ta læring av den internasjonale dreiningen bort fra det grønne skiftet. Litt ondskapsfullt legger Molnes til at vi vil helst gjøre feilene selv før vi snur. 

Lenke: https://tv.finansavisen.no/m/XUZDUF3F/molnes-drlig-nytt-for-grnne-akjser?r=e9khv1kq


Telehiv

Det økende sammenbruddet i det grønne skiftet ser vi først og fremst ifm. den tekniske utilstrekkeligheten med backup-løsning som obligatorisk krav, og følgelig en kostnadseksplosjon ute av kontroll. Og ikke minst stadig flere eksempler på grove miljø- og naturødinger for å frambringe sol- og vindbaserte løsninger. 
Rent politisk dundres det imidlertid på som før, verden skal frelses om så den skal gå under i en orgie av grønn og dysfunksjonell selvskading!

Men markedet, som reflekterer massenes egne valg utenfor stemmeseddelen, bryr seg ikke om besvergelser. Der velger man det som samlet er mest fornuftig til enhver tid. Og da ser vi noe interessant:

Sammenbrudd i det tyske elbil-salget
Tysklands føderale motorbyrå (KBA) melder at salget av elbiler i Tyskland har falt med 30.6% ifht. samme periode i fjor.
Dette er selvsagt dramatisk, og vi ser at f.eks. VW melder at de nå vil satse 60 milliarder euro på biler med forbrenningsmotoren. Dette er et rent baklengs hallingkast ifht hva de sa så sent som i fjor.

Usolgte elbiler står nå parkerte rundt i hele Europa og USA - og kan fås med store avslag:


Lenker:
https://wattsupwiththat.com/2024/06/16/germany-may-sales-of-electric-cars-plummet-30-6-compared-to-year-earlier/
https://wattsupwiththat.com/2024/06/15/fossil-fuels-remain-the-future-vw-to-invest-60-billion-euros-in-combustion-engines/

Allerede i mars meldte TV2 om den begynnende svikten i elbilsalget på kontinentet:
https://www.tv2.no/broom/elbilsalget-svikter-vw-tror-pa-storsalg-av-bensin-og-dieselbiler/16533998/