"Energirealiteter" - tallsjokk om galskapen i "det grønne skiftet"

Started by Telehiv, 18.02.2024, 19:09:50

Previous topic - Next topic

Telehiv

Energirealiteter


Tore Andøl er siviløkonom – og forfatter av krim-romanen «At dere våger» som dykker dypt i energiomstillingen og det grønne skiftet

Denne artikkelen er en bearbeiding av materialet i krimromanen "At dere våger".
Jeg kan ikke huske å ha sett en bedre og mer konkret avsløring av hvilken galskap som ligger i målsetningene for "det grønne skiftet".
Les og bli sjokkert!

Lenke: https://inyheter.no/18/02/2024/energirealiteter/

Telehiv

Håper mange har tatt seg bryet med å lese Tore Andøls konkrete påvisning i trådstarten av den økonomiske og næringspolitiske selvskading som følger i kjølvannet av vestlig klimapolitikk. Som altså satser framtida på energiløsninger som ikke virker og gir stadig mer uakseptable energipriser, raserer miljø og natur, og driver vestlig industri til Kina og India der de fremdeles bruker billig fossil energi, og heller selger de ulønnsomme og dysfunksjonelle sol- og vindproduktene til Vestens klimaforvirrede politikere mens de nynnende rusler til sine bulende banker.

Tyskland med sitt "Energiewende" har vært anførende i Europa med selvskadende klimapolitikk, så vi kan ta et kort eksempel på prisen som nå betales av storkonsernet BASF:


Fra BASFs anlegg i Ludwigshafen i Tyskland

BASF kutter enda flere jobber i Tyskland
Christian Skaug skriver idag i Dokument (bak betalingsmur foreløpig) at:
"Det tyske kjemikonsernet BASF kunngjør milliardinnsparinger i Tyskland, som uunngåelig betyr enda flere jobbkutt enn de 2500 i fjor. BASF tjener penger overalt, unntatt i Tyskland, og vil satse ytterligere i Kina. Hovedproblemet i Tyskland er energiprisene."

Lenke: https://www.document.no/2024/02/23/basf-kutter-enda-flere-jobber-i-tyskland/


Telehiv

Nederst er lenket til et intervju med forfatteren av kronikken i trådstarten.

Sitat fra intervjuet:
"For Andøl er klimasaken det viktigste som nå skjer. Ikke nødvendigvis fordi temperaturen stiger, men fordi det han kaller den «altomfattende» politikken rulles ut.
– Tilgang på billig energi er helt avgjørende for siviliserte samfunn. Det er en klar risiko for at politikernes gode intensjoner kan ende riktig så galt, ved for rask utfasing av billige, fossile kilder. Jeg er redd beslutningstakerne ikke har begrep om størrelsesorden på tall og tiden det vil ta å omstille seg. Dette forsøker boka å forklare gjennom relativt enkle tall"


Denne er så midt i blinken at det verker i fornuftige folks sjel:
"– Tilgang på billig energi er helt avgjørende for siviliserte samfunn. Det er en klar risiko for at politikernes gode intensjoner kan ende riktig så galt, ved for rask utfasing av billige, fossile kilder. Jeg er redd beslutningstakerne ikke har begrep om størrelsesorden på tall og tiden det vil ta å omstille seg. Dette forsøker boka å forklare gjennom relativt enkle tall, sier han."

Lenke: https://inyheter.no/24/02/2024/har-skrevet-norges-forste-klimarealistiske-krim-bok/