Alternative "grønne" energiforsøk ødelegger natur og økonomi

Started by Telehiv, 06.07.2023, 16:34:06

Previous topic - Next topic

Telehiv

"Grønne" energiløsninger har manglet seriøse konsekvensvurderinger fra starten
Nå begynner det å demre for selv de mest innbitte/minst opplyste "klimafrelsere" at de har rotet verden inn i en malstrøm av miljøtekniske og økonomiske nederlag med sine alternative "grønne" manier som har manglet seriøse konsekvensutredninger fra dag 1.
For nå må selv den mest ulærde "klimapolitiker" innse at dagens (påstått) "grønne" energiløsninger ikke på noe vis kan erstatte tradisjonelle energiformer, og verre er at de leverer mer miljø- og naturødeleggelse pr kilowatt enn noe annet:

- Den industrielle prosessen bak solceller med bl.a. rovdrift på sjeldne (og ofte også giftige) mineraler er mer forurensende enn det den skal erstatte, og forårsaker i tillegg uholdbare og slavelignende gruvedrift i fattige deler av verden. Og er samtidig ikke i nærheten av å kunne levere et funksjonelt og tilstrekkelig energinivå for selv mindre deler av verdens energibehov uten å bygge ned så enorme områder at selv NRK må lukte lunten.
- Det samme gjelder vindturbiner - bare i enda verre grad, der landvind lenge har blitt møtt med rasende protester fra de områdene som har fått oppleve naturskadene og kverningen av vernede fuglearter. Og fra alle som har fått hårreisende strømpriser i tillegg
- De enorme mengdene petroleumsbaserte (!) komposittmaterialer er mer miljøskadelige enn uprosesserte oljeprodukter; de kan ikke gjenvinnes; de må brennes eller graves ned.

- Dermed har kyniske utbyggere med sine sjarmerte betalende myndigheter på lasset flyktet til havvind. Der er der ikke lokalbefolkning til å protestere, og man ser heller ikke så lett alle fuglene som turbinene dreper.
Men der må man allerede innrømme at havvind havner ut i uholdbare kostnadsnivåer og uakseptable strømpriser dersom dette ikke følges opp med enorme subsidier - vel og merke når turbinene i det hele tatt leverer noe; vindturbiner leverer som kjent minst når det er høytrykk og kaldt/vindstille, altså når man trenger dem mest. Vi ser derfor at en rekke enorme havvindprosjekter nå diskret stikkes i skuffen dersom ikke myndighetene fortsetter å pøse ut titalls milliarder offentlige kroner for å redde situasjonen. Men all reell forskning viser at dette bare har utsettende effekt; selv ikke oljefond-Norge kan fortsette denne galemanns-galeien i all evighet.

Kanskje det mest avslørende:
Skal døgnvarierende solceller og håpløst ustabile vindturbiner fortrenge tradisjonelle energikilder og samtidig unngå å rasere et avansert lands spredningsnett må de tilføres enorme batteribanker, noe som miljømessig og økonomisk bare øker skadevirkningene.

Og kanskje verst: Ingen av disse "grønne" energiløsningene kan slippes løs på et avansert samfunn uten å ha tradisjonelle energikilder (olje, gass, kjernekraft, hydro) i backup, slik at ikke spredningsnettene kræsjer når "grønnheten" svikter.
Utlagt: Dagens "grønne" energiløsninger" krever doble utbyggingsløsninger for ikke å lage nettekniske skandaler. Er det rart det blir dyrt? Og ikke det spøtt mer miljøvennlig enn det man skulle erstatte! 

Alle de andre alternative "grønne" energiløsningene avsløres også i tur og orden som økonomisk katastrofale miljøbomber: Stort sett mer miljøskadelige enn det de skal erstatte, men som man overser fordi de for ulærde øyne synes å levere "mindre CO2", gud hjelpe...

Verdens energivirkelighet er pr. 2023 denne:

- I dag melder forøvrig Oslo Børs at hydrogenselskapet Hyon stuper tosifret etter varsel om "strategisk gjennomgang" (dvs. at de må sondere om det kan hentes mer offentlig støtte til sitt økonomiske havari)
- Det er vel ikke nødvendig å gjenta at en rekke andre "grønne" selskaper forlengst er slått konkurs/lagt ned etter hvert som myndighetenes milde gaver har fått en diskret slutt.

 
 

Telehiv

Nå har finanssluggeren Jan Petter Sissener fått nok av politikernes selvskading på energisiden, og klasker til med en artikkel i Nettavisen om at "Vi er strømlurt alle sammen":

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/vi-er-stromlurt-alle-sammen/o/5-95-1447040


FOLK ER LEI: Støre tviholder på urealistiske klimamål- Men nå er det snart nok. Foto: Lise Åserud (NTB)

Sissener summerer opp det grønne selvskadingsvanvidd ganske kort:

Grønt skifte uten bakkekontakt
Oppi alt dette fortsetter politikerne ufortrødent med det grønne skiftet. Alt skal elektrifiseres, ny «grønn» kraftkrevende industri skal fremmes med store subsidier, og det skal bygges voldsomt med ny vindkraft.
Regjeringens mål om å redusere norske klimagassutslipp med 55 prosent innen 2030 i forhold til utslippene i 1990 står fast.
På de første 32 årene som har gått siden 1990 har Norge klart å redusere utslippene med under fem prosent.
Resten, altså rundt 50 prosent utslippsreduksjon, skal visst tas på de litt over seks årene som er igjen frem til 2030.