Snøforholdene nordlige halvkule vinteren 2023/24

Started by Telehiv, 12.10.2023, 16:58:58

Previous topic - Next topic

Telehiv

#30
Quote from: frankolsen on 05.06.2024, 20:12:41
Quote from: Telehiv on 05.06.2024, 09:34:53Her hjemme?
Med utsikter til et par uvanlig kalde uker framover, kan mange glede seg til å slippe å se John Smits' personlige klimarevy på Dagsrevyen i denne perioden; han ryktes å allerede ha tatt tilflukt i NRKs klimabøttekott med hermetikk og klimanøytral drikke for de neste par ukene, m/bitepinne og alt. 
 

Ja det snødde jo i Sør-Norge også i dag da  :D
https://sol.no/nyheter/snovaer-i-sor-norge/81502512

Ja, undres om Dagsrevyen vil advare folk om at man ikke kan kjøre f.eks. Hardangervidda med sommerdekk de neste par ukene, det er meldt kuldegrader hver natt. Men vi får håpe det blir frostfritt til Sankthans?
Da kan vi jo begynne å prøve å lokke fram Smits med noen klimanøytrale fløtekarameller, kanskje?

PS: Må nesten legge til at snøen som iht Smits de siste samfulle 15 årene skulle forsvinne tidligere og tidligere om våren, gjør det stikk motsatte også i år:
Telehiv

#31
Man må nesten trekke på smilebåndet, for denne vinteren tar visst aldri slutt:
Det er historisk junirekord for snø i Alpene, og en rekke skisteder som har vært åpne siden august 2023 (tidlig snøfall i fjor) er fremdeles åpne!

Juni-stemning på skisenter i Alpene som normalt stenger senest i april:


Og islendingene forbauses over uvanlig juni-snøfall der også:

 
Nei, nå mangler det bare at Grønlandsmassivet vokser ut av rammen for referanseperioden - eller mangler det, da?! 

Telehiv

#32
Det er snart St. Hans, og jeg har forsøkt flere ganger å avslutte denne tråden om "Snøforholdene nordlige halvkule vinteren 2023/24", men vinteren henger igjen flere steder ennå.
- En ting er at vinteren har slått til hardt og tidlig mange steder på den sørlige halvkule, her et bilde av "monster snowfalls" som har gitt tidlig åpning av skisentra i Sør-Amerika:- Men hva skal man si når man følger amerikanske observasjoner på den NORDLIGE halvkule, og finner at både Montana og Nevada (!) ikke er ferdig med vinterlige forhold ennå:

Kenneth
June 17, 2024 at 9:49 am
Winterstorm Warnings in effect for Western Montana thru Tuesday morning (June 18) for up to 15 inches of snow, hard freeze warnings for North Nevada. In mid June??

Vel, fortsetter det slik over St. Hans får vi bare opprette tråden "Snøforholdene nordlige halvkule vinteren 2024/25" i juli først som sist. Eller?!

Vi må igjen minne om at snøforholdene for nordlig halvkule denne vinteren pr. juni 2024 endte solid over historisk snitt - med TIDLIG SNØRIK HØST og SEN SNØRIK VÅR er dette igjen motsatt av hva "klimaforskerne" driver og spår hvert år: