Snøforholdene nordlige halvkule vinteren 2023/24

Started by Telehiv, 12.10.2023, 16:58:58

Previous topic - Next topic

Telehiv

Dagens morsomste innen Al Gore-effekten er denne meldingen fra en tysk meteorolog:

«Privatfly som skulle fra Munchen til klimakonferansen i Dubai er bokstavelig talt frosset fast i bakken»Lenke: https://inyheter.no/03/12/2023/privatfly-som-skulle-fra-munchen-til-klimakonferansen-i-dubai-er-bokstavelig-talt-frosset-fast-i-bakken/

Telehiv

#16
Nå mener meteorologene at Norge topper listen over de kaldeste landene for tiden. Nå er ikke det i nærheten av sant, jfr. listen nedenfor over kulderekorder andre steder i verden.
Men dog, det er kaldt nok i Norge uansett:

- Trønderne hakker tenner: I november 1879 ble det målt en temperatur på -18,7 grader i Trondheim. Temperaturen forble rekord i trønderbyen, helt til kl. 09 forrige tirsdag, da det ble det målt -18,8 grader ved målestasjonen Skjetlein i Trondheim. Den 144 år gamle rekorden ble dermed slått. 

Men det er jo hele Europa som fryser.
- Danskene er f.eks. rimelig rystet for tiden: København hadde nylig sin kaldeste novembernatt på 104 år - men vi glemmer vel aldri de månedslange kulderekordene under den legendariske klimakonferansen i desember 2009 der isbjørnen nektet å smelte før langt ut på våren, trass i at noen klimaaktivister ble tatt med (petroleumsfyrt) blåselampe midt på natta.Vel, ved å holde blikket stivt på Norge slipper kanskje de mest CO2-skadde i det miljøet å nevne at det er kulde- og snørekorder ikke bare over Europa, men over store deler av kloden for tiden:

- Antarktis har hatt sin kaldeste november på 40 år, og trenden viser en avkjøling på mer enn 1°C siden 1999
- Amerikanerne har hatt sin snørikeste Halloween noensinne
- Historisk kulde i november rammet store deler av Sør-Amerika, bl.a. Argentina
- Uruguay nådde kulderekorder allerede i oktober
- Australias østlige halvdel og New South Wales satte en rekke kulderekorder (vestlige deler var derimot normale/noe over snitt; typisk sesongeffekt av de store luftstrømmene fra tropene)
- Japan har slitt med rekordmye snø og kulde en god stund allerede
- Det snør på Hawaii, men det er ikke så uvanlig i de høyeste områdene, men det er uvanlig for perioden
- I Nord-Kina, Kasakhstan og Mongolia har det omkommet en tragisk mengde husdyr pga. de laveste temperaturene siden 1980-tallet, Mongolia bl.a med rekordlave -48,6 °C.
- Kina har hatt flere regioner med rekordsnøfall i det siste
- Rekordtidlig og rekordmye snø mange steder i Alpene (jfr. 5 av de 6 første alpinrennene avlyst pga. store snøfall)
- 90 % av Russland dekket av snø før høsten var over, og mange områder med tidlige kulderekorder. Eksempler er -40 ° C i Tuguro-Chumikansky-distriktet i Khabarovsk-territoriet. Dette anses som «veldig kaldt» selv midt på vinteren. Rekordkulde var heller ikke et isolert tilfelle: 7. november ble det også målt -40 °C i Tomponsky Ulus i Yakutia.


Telehiv

Figuren foran i tråden oppdaterer seg automatisk, men for ordens skyld - og siden ingen av våre såkalte "klimaforskere" gjør mine til å vise fram denne figuren:

Snømengde for nordlige halvkule fremdeles solid over referanseperioden 1982-2012:


Telehiv

Det er ikke rart at snømengdene på nordlige halvkule er i ferd med å bryte opp over historiske snittnivåer igjen; både deler av Nord-Amerika, Russland og Asia opplever voldsomme snømengder. Jfr. at i nordvestre Kina foregår det nå evakueringsekspedisjoner for å redde folk ut av snødybder på over 3 meter:Telehiv

#19
Snømengden for nordlige halvkule har stort sett, som fig. foran i tråden viser, ligget betydelig over referanseperioden siden i høst, noe som gjør at de vanlige klimaalarmistene har sluttet å snakke om snøforhold. Om man da ikke finner et og annet sørvendt skisted i mellom-Europa med mindre snø enn vanlig man kan koke litt suppe på, selv om det stort sett er flotte forhold for de fleste skistedene på nordlige halvkule. 
Det er altså ikke så mye å lage alarmisme av for tiden, så de mest useriøse "klimaforskerne" og alarmistmedia ligger derfor nå stort sett stille til ny "klimamat" kan misbrukes til noe.

Isbreen Folgefonna i Hardanger har rekordmye snø denne vinteren
Noe som selvsagt er ekstra morsomt å bivåne for dem som liker å se stillheten senke seg over norsk "klimaforskning":
Isbreen har så langt i vinter allerede bygd seg opp hele 6-10 (!) meter og man er blitt nødt til å ta i bruk gravemaskin for å få fram skiheisen fra de enorme snømengdene. 


SNØVÆR: På Fonna glacier ski resort i Vestland jobber de nå på spreng med å klargjøre for sommersesongen. Foto: Privat

Vi seriøse bør imidlertid straks tilføye at det selvsagt  bare er snakk om sesongens værforhold enn så lenge, og ikke "klima" som de vanlige søppelforskerne og alarmistmedia bæljer når det er 2-3 ekstra varme dager.
Det skal imidlertid tilføyes at global temp-stigning etter 1998 har roet seg og nærmest flatet ut etter den tydeligere stigningen i 1980-90-åra, helt i tråd med forventningene etter de 30 kalde etterkrigsåra og den påfølgende varmere perioden fra 1976 som toppet ut i 1998. Etter dette har global temp stort sett bare variert i takt med El Nino/La Nina-fasene. Iht. ledende miljøer i solforskningen skal  som kjent et (uvanlig) kaldt Eddy Minimum være under oppbygging nå, som i så fall vil være i tråd med de samme syklusene.

Lenke: https://www.dagbladet.no/nyheter/her-graver-de-fram-skitrekket/80980693

De svært dekkende amerikanske målingene hindrer den mest vulgære alarmismen å operere der
De som ser noen "klimakrise" i de landbaserte dataene for USA for de siste 20 år (som i tillegg antas å vise litt for mye varme pga. urban heat-feilkilder) har ikke mye å fare med:

U.S Surface Temperature
January 2024 | -0.14°F (-0.08°C)

US Climate Reference Network (data updated 10-15th of month)

Telehiv

Denne tråden har sett mest på snøforholdene på nordlige halvkule, men nå er det oppsiktsvekkende nok betydelige snøfall også på sørlige halkvkule. I Saudi-Arabia er det f.eks. mange som sperrer opp øynene for tiden, for i ørkenen i Afif, vest for Riyadh, har det snødd uventet. Bilder av den snødekte sanden gikk viralt på sosiale medier, og både innbyggere og turister ble sjokkert:Det betydelige temperaturfallet i kongeriket vil fortsette denne uken og vil bli enda kjøligere på grunn av den sterke nordvestlige vinden. Snøen kan også fortsette å falle.

I fjor (2023) opplevde deler av Saudi-Arabia sitt første snøfall på 100 år.
Oppmuntret av det økende snøfallet de siste årene (og til tross for de ødeleggende effektene av klimaendringer), jobber Saudi-Arabia for å forbedre sin fjellturisme med sitt eget skianlegg som skal bygges innen 2026. Ingenting sier "global oppvarming" som et skianlegg i Tabuk:


Et futuristisk skianlegg: Trojena Ski Village i NEOM, Akababukten, Saudi-Arabia

I tillegg til Saudi-Arabia har det også snødd i Tyrkia, Syria, Jordan, Irak, Kuwait og Iran. I løpet av uken vil det også snø i Afghanistan, Pakistan, India og Nepal, ifølge de siste prognosene.

Snøfallet de siste dagene fortsetter også i Vest-Europa, slik at snødekket er godt over gjennomsnittet i mange land, fjellkjeder og skisteder, inkludert Spania.

I øst fortsetter snøen i deler av Kina, inkludert Heilongjiang-provinsen.