EUs industri ødelegges av det grønne skiftet

Started by Telehiv, 22.11.2023, 13:34:57

Previous topic - Next topic

Telehiv

Først enorme avskrivninger, så konkurser og sammenbrudd i EUs energikrevende industrier
Et ferskt eksempel nå er den (enn så lenge) tyske giganten ThyssenKrupp som i dag informerte om en gigantnedskrivning på 2,1 milliarder euro – 25 milliarder kroner – av sin stålavdeling, på grunn av det de omtaler som en dyster fremtid, ifølge Reuters.


NEDSKRIVNINGER: En stålarbeider som jobber for ThyssenKrupp. FOTO: REUTERS

EU utkonkurrreres pga. selvpåført energimangel
Den grønne selvskadingsaktivismen i Europa, ikke minst i Tyskland, erklærer som kjent notorisk all nødvendig industri basert på funksjonelle energikilder som klimakriseskapende. Verden skal tvinges til å godta at bare dysfunksjonelle, utilstrekkelige, ustabile, ulønnsomme og miljøraserende fuglekverner, solceller og batterier kan aksepteres. Andre energikilder må motarbeides og fjernes så raskt som mulig. Det vi naturligvis nå kan observere, er at grunnsteinene i EUs næringsliv bryter sammen i tur og orden.

Uten tilstrekkelig tilgang på funksjonell energi ser vi f.eks. at billig kinesisk stålimport utkonkurrerer EU-markedet totalt, ikke minst siden asiatiske konkurrenter ikke må bære kostnadene ved CO2-utslipp, noe som setter europeiske aktører i en ulempe.

Kina står nå for over halvparten av verdens råstålproduksjon
Verdens råstålproduksjon var på 150 millioner tonn i oktober 2023, en oppgang på 0,6 prosent fra samme måned året før, ifølge World Steel Association.
Kinas stålproduksjon var 79,1 millioner tonn, ned 1,8 prosent sammenlignet med samme måned året før. India produserte 12,1 millioner tonn, opp 15,1 prosent på årsbasis, mens Japan produserte 7,5 millioner tonn, opp 2,5 prosent på årsbasis.

Lenke: https://www.finansavisen.no/industri/2023/11/22/8062166/global-gigant-tar-nedskrivning-pa-25-milliarderTelehiv

#1
E24: Tilbakegangen fortsetter i Europa: – Det går skikkelig dårlig
Ferske tall fra innkjøpssjefer viser nedbemanning for første gang på tre år i eurosonen.
I en pressemelding skriver S & P Global som utgir PMI-tallene at dette er første gang de registrerer nedbemanning i Europa på tre år.

Ingen vil snakke tydelig om HVORFOR Europa går så dårlig
Men det alle oppegående borgere ser, men som ingen politikere tør å snakke om, er at Europa fortsetter, ja, til og med forsterker, sin selvskadende klimapolitikk med energikrise og dyrtid som følge.

Men svært få "analytikere" som lever av oppdrag for de samme politikerne våger å henge bjella på rette katten. Nei, her skal det fortsatt snakkes rundt grøten slik at ingen vet hvor opprydningen må begynne. Her hjemme sier f.eks. sjeføkonom i Sparebank 1 SR-Bank Kyrre M. Knudsen at "tallene var omtrent som ventet".
Og videre sier han til e24:
– Det går skikkelig dårlig i den europeiske industrien.
Han mener tallene viser at Europa har utfordringer med inflasjon, renter og uroligheter i verden.


Kommentar #1: Altså bare symptomatiske forhold som ikke utfordrer de ansvarlige bak klimapolitikkens selvskadingsprosess og dermed de reelle underliggende årsakene til elendigheten.

– Vi står nå ved et veiskille. Dette er drevet av den svake utviklingen i industrien i Europa. Da tvinges bedriftene til å nedbemanne for å spare penger, sier Knudsen.

Kommentar #2: Kan du ikke heller svare på hvorfor på HVORFOR det er "svak utvikling i industrien" og at Europa overkjøres snart fullstendig av Asia?

Videre forklarer han i stedet ufortrødent at "arbeidsledigheten i eurosonen i utgangspunktet er lav" og at vi har et «godt startpunkt».
– Men tallene på nye ansettelser viser at bedriftene nå begynner å bli litt skeptiske.
– Vi håper selvfølgelig på en myk landing for alle land, men vet jo at det ikke er tilfelle for alle. En hard landing vil si høy arbeidsledighet på kort tid og at mange mister jobben, sier han.


Ikke ett ord som kan utfordre EU-maktas klimapolitikk her heller, altså.
Så vi får bare fortsette å observere Europas videre fall mot bunnen, og begynne å spare til lynkurset i kinesisk.

Lenke: https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/15azxl/tilbakegangen-fortsetter-i-europa-det-gaar-skikkelig-daarlig

Telehiv

Den norske energiskandalen: Alcoa slår full alarm
Selvsagt ødelegges også industrigrunnlaget i det EU-diltende Norge på samme måte. Nå melder Alcoa at de vurderer full nedstenging av aluminiumsverket på Lista på grunn av lav fortjeneste og høye strømpriser på Sørvestlandet.


SKREKKPRISER: I et brev til Terje Aasland (Ap) skriver Alcoas energidirektør at full nedstenging er et mulig scenario dersom strømprisene igjen går til himmels. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Lenke: https://borsen.dagbladet.no/nyheter/slar-full-alarm/80553595