Politikerne kaster penger ut av vinduet

Started by stjakobs, 06.09.2023, 17:06:27

Previous topic - Next topic

stjakobs

I Bodø skal vi nå være foregangsmenn/kvinner ved å kaste enorme summer etter et hydrogendrivstoffs-eksperiment.

I midten av august i år bekreftet selskapet Green H at de vil bygge en hydrogenfabrikk til nesten en milliard kroner på Langstranda i Bodø. Fabrikken skal primært forsyne Torghatten Nords nye hydrogendrevne ferger over Vestfjorden.

Men det stopper ikke der for Green H.

Tirsdag (5. september ettermiddag) fikk selskapet et møte med olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

Temaet i møtet var hvordan Bodø kan bli en internasjonal testarena for nullutslippsfly. I praksis fly som bruker hydrogen som drivstoff. Nøkkelen er nettopp den nye hydrogenfabrikken som ligger tett inntil den flyplassområdet. Dette er noe sjefen for Widerøe har snakket om en stund - sikkert i håp om å bedre selskapets økonomi ved bruk av flere subsidier.

Her har vært et skrytemøte som ble avsluttet med at ordfører Ida Pinnerød Ap, benyttet anledningen til å peke på at Nordlandsbanen helt åpenbart kan benytte tog som bruker hydrogen. Elektrifiseringen av Nordlandsbanen har aldri blitt fullført og per i dag kjøres det dieseltog.

– Derfor tok jeg oppe dette i dag med statsråden, kommenterte Pinnerød dette siste initiativet.

Lenke --> https://www.an.no/hydrogen-pa-langstranda-dette-var-helt-umulig-for-inntil-to-ar-siden/s/5-4-1824647

Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.

Telehiv

Quote from: stjakobs on 06.09.2023, 17:06:27I Bodø skal vi nå være foregangsmenn/kvinner ved å kaste enorme summer etter et hydrogendrivstoffs-eksperiment.

Det du beskriver her stjakobs, ser ut til å bli enda et haleheng på den tragisk selvskadende klimaposeringskarusellen, som i tillegg ikke engang representerer reelt miljøvern.
Men hvordan kan denne verdiødingen fortsette og fortsette, når alle fornuftige mennesker allerede i mange år har sett hvor det bærer hen?!

Vel, det er lett å forstå at opportunistiske forretningsfolk hiver seg på politikernes kritikkløse sponsing av "grønne" prosjekter. For man kan jo nesten ikke klandre dem for å plukke opp stupide politikerpenger fra gaten:
- Som vi har sett av flere dusin selskapseksempler på dette de siste 5 årene, så stikker man selvsagt av med resten av pengene når det nærmer seg at man må risikere egen kapital, jfr. de utenlandske vindpark-selskapene som tok statlig sponsing som utbytte ut av landet, før underskuddene begynte å ødelegge moroa.
- For disse forretningsfolkene er ikke så dumme som regnskapene tilsier, og i alle fall ikke så dumme som politikerne som fortsetter å kaste våre skattepenger etter dem...   

Men man må samtidig virkelig undres når det omsider vil gå opp for alle disse "klimapolitikerne" hvilken øding av samfunnsverdier og direkte feilrettet og unasjonal "industriutvikling" de bedriver: Jeg har tidligere kommentert hvordan det ene "grønne" selskapet etter det andre kollapser på Oslo Børs, mens eierne løper til myndighetene og ber om mer havre til den døende hesten. Jeg tenker stjakobs vil rapportere om kollaps også her, la oss si innen to-tre år?


stjakobs

Inyheter.no kan i dag melde at Siri Kalvigs "Nysnø" har tapt over 100 mill. på norsk solaksje.

"I 2018 gikk den nystartede statlige investeringsfondet Nysnø Klimainvesteringer inn med 100 millioner kroner i Otovo. Otovo operere i markedet for solcellepaneler på boliger og har rullet ut i flere europeiske land. De har tapt penger verdt år siden oppstart i 2016.

Nå skrives også verdiene ned etter et bratt aksjefall i 2023. Otovo var den første «klimainvesteringen» Nysnø gjorde. Grunder og Otovo-sef Andreas Thorsheim har sett sine aksjer stige voldsomt i verdi med emisjonene, ikke minst fra Nysnø.

Men nå har pilene smudd. Forrige uke falt aksjekursen til 7,70 kroner. Fra toppen på 30 kroner i fjor sommer, er kursfallet på hele 73 prosent, skriver Finansavisen."

Lenke --> https://inyheter.no/11/09/2023/statlig-klimafond-har-tapt-over-100-mill-pa-norsk-solaksje/
Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.

Telehiv

#3
Quote from: stjakobs on 11.09.2023, 18:56:06Inyheter.no kan i dag melde at Siri Kalvigs "Nysnø" har tapt over 100 mill. på norsk solaksje.

Statens ødsling med våre skattepenger i selskapet Nysnø faller inn i den svære rekken av fallerte "grønne" selskaper de senere årene. Og som har staten (igjen; våre skattepenger) som kunstig åndedrett.

De som tar bryet med å avdekke de foreløpige tapene på Oslo Børs' "grønne" seksjon Euronext Growth (man må ikke vente at MSM vil gjøre det for oss, dessuten kan de ikke regne) vil få hakeslepp over hvor store verdier som allerede er ødet på "grønne" satsinger som enhver edru (og nøytral) sivilingeniør kunne akutt advart mot med et øyekast og en enkel regnestav, for å si det med et glimt i øyet.

Men så lenge staten hiver inn store subsidiepakker og garanterer mange års herping av felleskassen på dette, må vettuge folk bare bite i seg raseriet og se landet bevege seg stadig nærmere Europas energipolitiske gjørmehull.

Når strømprisen fra vindmøller i kombo med de geniale utenlandsledningene igjen kommer i 6 kr/kwh betyr ikke det at man tar til vett. Nei, da kommer de til å kaste mer penger mot batteriproduksjon ("Norge skal bli Europas batterileverandør"), og solenergien er så ineffektiv at den må friste voldsomt til å øde mer statlige penger på, slik tyskerne nå angrer bittert på.Lenke: https://wattsupwiththat.com/2023/09/11/a-10-gw-time-bomb/ Telehiv

I dag har Kent Andersen (for dem som husker gode gamle Kenta i klimadebattene for noen år tilbake) en artikkel om hydrogen-selvskadingen til regjeringen (dessverre bak betalingsmur foreløpig). Han leverer stadig nye gode og avslørende klimaartikler til bl.a. Document og skriver bøker om den norske regjerings klimaselvskadings-idioti.

Regjeringen vil forverre det norske hydrogenmarerittet (+)
Kent Andersen
Regjeringen varsler full fart på hydrogensatsingen som en del av det «grønne industriløftet». I planene inngår infrastruktur for leveranse av hydrogen til Tyskland. Klimabobleøkonomien ruller videre mot nye kjempetap av både energi og penger. Som vanlig vil klimapolitikkens proffeste spekulanter tjene grovt på statens, altså din, bekostning.

Hele teksten kan dere lese gratis når Document åpner opp om et par dager, tenker jeg.

Lenke: https://www.document.no/2023/09/12/regjeringen-vil-forverre-det-norske-hydrogenmarerittet/

stjakobs

I Bodø skal man også satse for fullt på hydrogen, blant annet for å drive ferjetrafikken mellom Bodø og Lofoten (Bodø - Moskenes - Røst). Det har av den grunn vært et møte mellom pådrivere, politikere og fylkesadministrasjon. Jeg fikk inn en kommentar til dette i lokalavisa - Avisa Nordland.

AN_12_09_2023.JPG

Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.

Telehiv

Quote from: stjakobs on 12.09.2023, 23:03:25I Bodø skal man også satse for fullt på hydrogen, blant annet for å drive ferjetrafikken mellom Bodø og Lofoten (Bodø - Moskenes - Røst). Det har av den grunn vært et møte mellom pådrivere, politikere og fylkesadministrasjon. Jeg fikk inn en kommentar til dette i lokalavisa - Avisa Nordland.

stjakobs,
der har du levert en skikkelig øyeåpner, så på vegne av den fremdeles velbevarte befolkning: Takk for dine utrettelige bestrebelser med å prøve å realitetsorientere nedsnødde politikere og andre med ukvalifisert tilgang til pengekasser!

Alt dette klimaidiotiet vil selvsagt måtte ta slutt når posørkassa er tom, men hvor mye samfunnsverdier vil være ødet til dess?!?
 

Telehiv

#7
En liten tilleggskommentar til stjakobs opplysninger om at man tenker å gå over til hydrogendrift for ferjer osv. i Nordland. La nedenstående bli en ytterligere advarsel og peikepinn om hva man roter seg borti her:

Verdens første hydrogentog tas ut av drift i Tyskland
I Tyskland avvikler det statseide jernbaneselskapet LNVG verdens første system for hydrogentog etter ett års drift. Hydrogentogene er mye dyrere i drift enn andre elektriske tog, viser en offisiell analyse.

Men penger til fancy dekorering, det har de!


Telehiv

#8
Her er en annen tilstandsrapport for flogvitene i klimarøyrsla:

Solceller ble ikke «den nye oljå», jobbene forsvinner
Solcelleprodusenten Norwegian Crystals i Glomfjord hadde planer om å bygge ny fabrikk og øke antall ansatte fra 70 til 500. Grønn industri skulle skape økonomisk vekst. Nå mister de 70 ansatte jobben.

Men storslåtte bygg har de reist!


Lenke: https://www.nrk.no/nordland/norwegian-crystals-er-konkurs_-70-personer-mister-jobben-1.16523978