Klimaendringer kobles til sultkatastrofer i Afrika

Started by Observer, 22.02.2017, 19:02:21

Previous topic - Next topic

Observer

Dette er jo et smart trekk ;) Ved å skylle på klimaendringer vil ansvarsbyrden bre seg utover og mange land vil mobiliseres til å hjelpe. Et slikt trekk bør derfor være forventet å komme så lenge lissepasningen er servert.

https://www.nrk.no/urix/cicero_-klimaendringer-og-konflikt-_-sultkatastrofe-1.13389700

Klimarelatert svikt i avlinger er ingen uvanlig hendelse i Afrika. Landene har lang erfaring i å takle dette men likevel er det ikke til å unngå å det forekommer store dødstall.

Derfor ikke så merkelig om klimakortet anvendes til nytte der det kan føre til noe godt :)

Bebben

Først forklarer forskeren fra CICERO at sulten ikke skyldes klimaendringer, men krig og konflikt.
Dette er jo helt i tråd med det som har vært gjengs innsikt.

Men så får vi altså vite at vi i en ikke så fjern fremtid vil få flere og mer regelmessige og langvarige hetebølger, tørke osv. - fordi en klimasimulering gir dette som resultat.

QuoteUvanlige hetebølger kan bli normalen i Afrika fra 2040, viser en ny studie publisert i tidsskriftet Environmental Research Letters.

Forskerne har simulert klimaet fram mot 2075 og slik funnet ut at farlige hetebølger og tørke kan forekomme så ofte som fire ganger i året, én gang for hver årstid, hvis vi fortsetter med utslipp på samme nivå som i dag.

Simulering? Klimamodeller som er notorisk upålitelige på regionalt nivå? Og all denne monstruøse usikkerheten gjemt bort i det lille ordet "kan"... og som det ikke var nok, har Sahel-regionen blitt grønnere i senere år.

Man kan spørre seg hva som er formålet ved artikkelen - er det å informere om de mange problemene i afrikanske land, som jo er sørgelig reelle, eller er det å drive fordekt valgkamp for Klimakameratene? Jeg minnes Drange & Co. valgkampinnspill fra 2009, med sin "klimabombe" - også basert på en (ikke-publisert) modellkjøring, og både presentert og oppfattet som "fakta" av halleluja-journalister som var imponert over de fine fargene på skjermen!

Så vidt jeg vet har det aldri vært noen sultkatastrofe i et demokratisk land. Klima framstår mer som en distraksjon fra viktige spørsmål enn som en del av dem og eventuelle løsninger på dem. Man får en lei følelse av at plagede mennesker i fattige og vanstyrte land blir brukt som påskudd for å fremme "klimakampen", som mot en bakgrunn av store og virkelige problemer ter seg mer som en hobby for rikmannsfruer og en intellektuell øvelse for akademikere enn som et problem det er verdt å bruke tid og krefter på.


Som et PS: Det finnes forresten afrikansk forskning pÃ¥ feltet tørke, som er fullstendig ignorert av nordlige/vestlige klimaforskere. De utarbeidet modeller for Ã¥ forutsi tørke pÃ¥ basis av solsykluser. Hvor gode disse modellene er, skal jeg ikke ha sagt, men interesserte kan søke pÃ¥ Will Alexander. 

Jo dårligere tider, jo bedre skjemt! (Ernst Röhl)