Moxnes-gatekunsten fikk et kort liv...

Started by Telehiv, 13.07.2023, 09:59:52

Previous topic - Next topic

Telehiv

På det berømte Listhaug-hjørnet i Bergen dukket det opp et nytt storveis bilde i går, denne gang av solbrilletyven Bjørnar Moxnes, signert gatekunstneren Töddel.
I morges var det imidlertid allerede borte:


Gatekunstneren Töddel gjør narr av Bjørnar Moxnes etter solbrille-skandalen. Foto: Eirik Hagesæther (Bergensavisen)

Gatekunstverket av Moxnes er døpt «Eit samfunn av dei heilage/fallen angel». På bildet er Rødt-leder Bjørnar Moxnes malt som en engel med buksene rundt anklene, kommunist-truse og solbriller. Han svever over pressens mikrofoner, Stalins grav og en stor Hugo Boss-pose.
Verket er plassert på samme hjørnet hvor gatekunstneren AFK tidligere plasserte en korsfestet Sylvi Listhaug i 2018. Listhaug-verket ble senere solgt for en halv million kroner.
Töddel har malt verket som en kommentar til stormen rundt Moxnes, etter nyheten om at han stjal Hugo Boss solbriller på Gardermoen.

En englegutt
– Det er mye tung symbolikk. Moxnes er malt som en sort engel. Han har vært en englegutt og stått fremst i rekken for å kritisere alle andre politikere, sier Töddel, og legger til:
– Det står ikke i stil med hva han har gjort.
PS: De franske ordene «mort au roi» betyr «død over kongen» på norsk.

Vel, da har venstresiden også fått "spalteplass" på Listhaug-hjørnet.


Natt til 2. Påskedag i 2018 malte gatekunstneren AFK Sylvi Listhaug på hjørnet mellom Hans Holmboe gate og Fosswinkelsgate i Bergen. Foto: Breistein, Emil Weatherhead
 
Ellers har BT både en presentasjon for kåring av de 5 beste gatekunstbildene i Bergen, samt en interessant introduksjonsartikkel om gatekunsten i Bergen, for dem som vil sette seg mer inn i bakspillet for det som dukker opp i gater og streder i den vakre og tradisjonsrike Hansabyen:

https://www.bt.no/bergensbeste/i/O80WeV/bergens-beste-gatekunst-hvilket-verk-er-din-favoritt

https://www.bt.no/bergensbeste/i/jlg1Mn/mannen-i-40-aarene-sniker-seg-ut-om-natten