Realitetene tvinger seg fram: Sverige åpner for kjernekraft igjen

Started by Telehiv, 27.06.2023, 11:34:09

Previous topic - Next topic

Telehiv

Da kom meldingen fra selvskader-Sverige som selvsagt skulle kommet for årevis siden, før de begynte å rasere sine kjernekraftverk:

"Sverige åpner for ny atomkraft: Gir opp målet om 100 prosent fornybar energi"
Mer enn førti år efter at Sverige stemte for å fase ut atomkraft, ønsker landet igjen å bygge atomreaktorer. Riksdagen har formelt gitt opp målet om hundre prosent fornybar energi for å nå net zero innen 2045.

Fra «fornybar» til «fossilfritt»
Tirsdag i forrige uke endret Sverige sitt mål fra hundre prosent «fornybar» til hundre prosent «fossilfritt». Det betyr at Sveriges konservative regjering legger til rette for igjen å inkludere kjernekraft i landets energiforsyning.
– Vi trenger høyere produksjon av elektrisitet, vi trenger ren elektrisitet og vi trenger stabil energi, ifølge finansminister Elisabeth Svantesson i Riksdagen.Den siste reaktor ved Barsebäck kjernekraftverk ble stengt 31. mai 2005. Foto: Jorchr, Wikimedia Commons

Fornybar energi-agendaen kollapser
Net Zero Watch omtaler beslutningen som en implisitt innrømmelse av at vind- og solenergi er for ustabil og setter den i sammenheng med en generell kollaps av tilliten til agendaen fornybar energi. De tilføyer at Storbritannia har all grunn til å følge Sveriges eksempel, men de bør gå enda lenger:

– Inntil videre fortsetter den britiske regjering å leve i en fantasi, men vi nærmer oss oppvåkningen fra drømmen i det grønne. Nuværende britiske klimapolitikk vil mislykkes. Det er også høy risiko for at den skal forårsake dyp og irreversibel samfunnsskade.


Lenke:
https://www.document.no/2023/06/27/sverige-apner-for-ny-atomkraft-gir-opp-malet-om-100-prosent-fornybar-energi/