Roger Pielke Jr. om klimapropaganda-maskineriet

Started by Telehiv, 30.04.2023, 10:11:00

Previous topic - Next topic

Telehiv

Far og sønn Pielke er begge profilerte kritikere av hvordan media og en del useriøse "klimaforskere" jakter uvitenskapelig alarmisme for å profilere seg, og slik svekker publikums mulighet for å forstå de faktiske klimaforhold.


Roger Pielke Sr.
Professor Roger Pielke Sr. (76 år nå) har som renommert atmosfæreforsker etablert viktige faglige innsikter innen "land and sea interactions with atmosphere, atmospheric dynamics, climate change" og er høyt respektert innen meteorologien med en omfattende forskningsproduksjon på 300+ mye siterte artikler, jfr. hans posisjon som ISI Highly Cited Researcher. Roger Pielke Jr.
Hans sønn professor R. Pielke Jr. har en imponerende tverrfaglig bakgrunn innen både matematikk, miljø, og statsvitenskap, og som sin far er hans arbeider mye sitert. Med basis i dette har hatt hatt en bemerkelsesverdig karriere fra ung alder. Allerede fra 2002 til 2004 var Pielke Jr. direktør for postdoktorprogrammet ved Boulder innen Environmental Studies, og i 2001 kåret studentene ham med Outstanding Graduate Advisor Award.
Han sitter i en rekke "editorial boards" og "advisory committees", har et bredt forskernettverk og var en viktig del av ledergruppen  i WeatherData, Inc. fra 2001 til 2006. I 2012 ble han æresdoktor ved Linköping Universitet, og omtrent samtidig mottok han den høythengende Public Service Award of the Geological Society of America.

Angrepene måtte komme
Pielke Jr. har som nevnt vært kritisk til den mest outrerte klimaalarmismen og tilhørende dårlig forskningsformidling av media og karrierekåte "klimaforskere". Debunkerkorpset har derfor arbeidet i et par tiår med å prøve å undergrave hans faglige status og arbeidsrom. De som er interesserte i den historien finner nok å lese på nettet, så vi lar den råttenskapen ligge for denne gang.

Hans nye artikkel The Top Five Propaganda-Driven Climate-Change Narratives Pushed By The Media viser hvordan klimapropagandamaskineriet i media (og tilhørende useriøse bakspillende "klimaforskere") bidrar til å sende klimaforskningen lenger og lenger ned i en faglig søppeldynge og ødelegger mulighetene for balansert offentlig forståelse av de faktiske forhold.

Som han sier i artikkelen: "...I have watched climate journalism evolve from reporting news to narrative promotion and protection."

 

Lenke: https://climatechangedispatch.com/the-top-five-propaganda-driven-climate-change-narratives-pushed-by-the-media/