Medias løgner om "klimaendringer" og "ekstremvær"

Started by Telehiv, 12.04.2023, 09:54:31

Previous topic - Next topic

Telehiv

Ifm. årets start på den årlige tornadosesongen i USA fyrte mediene (og NRK, selvsagt) i gang en ny grunnløs og udokumentert alarmisme av typen "klimaendringer gir stadig mer dramatiske ekstremværeffekter". Her at "tornadoene er i ferd med å gå helt amok i USA".
Men hvis man går til de reelle dataene ser man hvor mye det grovt lyves og spekuleres om dette i mediene (dessverre også med god støtte i de mest useriøse "klimaforskerne" med egen agenda).

Kort fortalt: Faktiske historiske data for utviklingen i tornadoers både frekvens, omfang og styrke viser at alt er løgn, bedrag og ugrunnet alarmisme.
Her er nemlig fakta for amerikansk tornadoutvikling iht. NOAA/NWS' offisielle oversikt:Tankekors:
En ting er mediene, som lever av å lyve og bedra og skremme fram økte opplag.
Men hvorfor rykker ikke fagorganene NOAA/NASA/NWS osv. ut og gir beskjed om at mediene lyver om statistikkene deres så det renner av dem?
La oss ikke håpe at det passer dem og pengesekken deres litt for bra.
 
   

Telehiv

Tyskerne begynner å gå NRK i næringa mht. å presentere vrengebilder av klimatilstandene, ta en titt på hvordan klimatilstanden ble "fargelagt" i 2017 i forhold til sommeren 2022. Skal vi le eller gråte?Det hele er så gjennomskuelig og propagandapreget at det gjenstår snart bare svart humor om dette skal kommenteres. En i kommentarspalten er der allerede:
"More importantly, the Weather Person looks hotter too."

Lenke: https://wattsupwiththat.com/2023/05/15/monday-mirthiness-wow-so-much-climate-change-in-five-years/
 

Telehiv

En annen gjenganger i klimaalarmistenes løgnfabrikk er at det blir mindre og mindre snø.
Det er også en grov løgn. Og igjen, hvorfor rykker ikke klimaforskere som må vite bedre ut og forteller sannheten om denne bløffen? For her er sannheten om snøutviklingen på den nordlige halvkule:Både UAH (satelitt) og landbaserte data viser at global temperatur har sunket siden 2016
Men løgnene fortsetter om dette også: MSM og de mest uredelige klimaforskerne fortsetter å messe om at global temp er i akselererende stigning. Men UAHs satelittmålinger viser som kjent det motstatte; et tydelig temp-fall fra 2016:Men mainstream klimaforskere prøver å blåse bort disse satelittmålingene, samtidig som man tier om at også NOAAs landbaserte grafer viser fallende globale temperatur siden 2016. Men det sier man altså ikke noe om, bare mekker til en cherry-picket graf som man viser fram på konferanser o.l. som kan dekke over disse faktaene.

Hvorfor er det ingen i MSM-mediene som reagerer på dette pillråtne spillet som lett kan avsløres ved å gå til NOAAs egne grafer? NOAAs side tillater ikke kopi av grafen for 2016-22, men følg linken nedenfor og se hva NOAA egentlig har målt:

Lenke : https://www.ncei.noaa.gov/access/monitoring/climate-at-a-glance/global/time-series/globe/land_ocean/12/12/2016-2022?trend=true&trend_base=10&begtrendyear=2016&endtrendyear=2022

frankolsen

Quote from: Telehiv on 16.05.2023, 13:15:58NOAAs side tillater ikke kopi av grafen for 2016-22,


Her er grafen fra NOAA's målinger presentert av Climate Reanalyzer:Telehiv

Quote from: frankolsen on 17.05.2023, 16:06:42En fantastisk oversikt over hva vi har i vente de neste  åra:

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/onlgwg/kommer-sannsynligvis-til-aa-overskride-1-5-gradersmaalet-snart-vil-faa-enorme-konsekvenser

Typisk dette, det er alltid om katastrofer som skal komme; det passer for tiden ikke å snakke om hvordan situasjonen er NÅ. Merk at det ikke sies ett ord om at global temp ikke har steget på 8 år, men tvertimot sunket litt. Planen er selvsagt å holde skremslene gående til det skulle komme et år med litt oppgang igjen, da skal du ha takk.
For en gjeng.

frankolsen

Den siste uken har de fleste medier meldt om en historisk hetebølge som skulle slå til i Spania denne uken.
Verst har Dagbladet, som vanlig, vært der de kunne melde om opp mot 50 grader.
I Sevilla var det ventet ny rekord i går med 46,7 grader. Veldig nøyaktig tips da :)
https://www.dagbladet.no/nyheter/venter-varmesjokk/79780343
Nå har vi fasiten, maksimumstemperaturen i Sevilla i går var 41 grader. i dag var det 38.
https://www.wunderground.com/history/weekly/es/seville/LEZL

I dag er det VG som slår på stortromma med at nå er det Italia og spesielt Sicilia og Sardinia som rammes hardt.
Der skal det også bli ny varmerekord, med temperaturer på 47-48 grader må vite.
Med seg på laget har VG fått statsmeteorolog Dina Stabell ved DNMI.
Når hun ser på prognosene i Italia, ser hun at det er meldt rundt 42 grader på Catania på Sicilia i dagene fremover.
– Man kan ikke se bort ifra at det blir enda litt varmere enn det er varslet, sier hun.
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/8JLygr/heteboelger-i-europa-rammer-frankrike-italia-spania-og-polen-kan-faa-ny-rekord

Mon det ?
https://www.wunderground.com/forecast/it/catania/37.49,15.06

Jeg synes det er meget bekymringsfullt og direkte uansvarlig å komme med slike løgner, attpåtil godt hjulpet av en norsk statsmeteorolog.
Noen burde sette foten ned og få en slutt på galskapen.
Og hvor i all verden er Faktisk.no i slike tilfeller ?
Å nei, de tilhører jo klimareligionen de også :)

stjakobs

Hetesjokk i Spania – over 60 grader på bakken
Hetebølgen fortsetter å skylle over Europa. - Varmeste ferien vi har vært på, sier norske Camilla i Marbella.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/KnKElX/hetesjokk-i-spania-over-60-grader-paa-bakken

Det er vel neppe uvanlig slike steder om bakken er farget mørk. Jeg har opplevd et tilsvarende fenomen på hytta der lufttemperaturen har vært under 30 grader mens plattingen (lys brun) har holdt en temperatur langt over 40 grader C.

Det er en slik mekanisme som gjør at enkelte kan steke egg på bilpanseret.
Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.

Telehiv

Quote from: stjakobs on 13.07.2023, 21:07:48Hetesjokk i Spania – over 60 grader på bakken
Hetebølgen fortsetter å skylle over Europa. - Varmeste ferien vi har vært på, sier norske Camilla i Marbella.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/KnKElX/hetesjokk-i-spania-over-60-grader-paa-bakken

Det er vel neppe uvanlig slike steder om bakken er farget mørk. Jeg har opplevd et tilsvarende fenomen på hytta der lufttemperaturen har vært under 30 grader mens plattingen (lys brun) har holdt en temperatur langt over 40 grader C.

Det er en slik mekanisme som gjør at enkelte kan steke egg på bilpanseret.

Hehe, jo man finner det man leter etter - man får la mediene dure på og så sjekke de offisielle målingene når sommeren er over, så kan vi sjekke om det i snitt har vært unormalt varmt eller ikke.

Det er forøvrig mange flere som fryser i hjel på kloden enn dør av varme: Hva om mediene heller begynte å lete fram steder med spinnville vintertilstander for tiden?
Sør-østre Australia har f.eks. sensasjonelle vinterforhold for tiden, og setter både kulde- og snørekorder:For ikke å snakke om sørlige Afrika der bl.a. The Tanzania Meteorological Authority (TMA) har vært ute og advart om "extreme cold conditions across the likes of Njombe, Mbeya, Mafinga, Arusha, and other parts of the country".
Sensasjonelt kalde forhold altså, som dessverre ikke dekkes av NRK & de  ;D

Og stakkars nordlige India, der er det redningsaksjoner for å redde folk ut av snøen for tiden:
Det indiske luftforsvaret melder: "In a daring rescue operation, braving marginal weather and near white out conditions, an #IAF helicopter rescued seven trekkers from near the Chandratal glacial lake."Og hva med det sensasjonelle og enorme sommersnøfallet i Pakistan?! Her en fersk situasjonsrapport:Sånn kunne jeg holdt på i timesvis med dokumentasjon av iskalde, snørike og rent ut sensasjonelt overraskende vinterlige forhold en rekke steder i verden for tiden - akkurat slik søppelmedia enøyd plukker varme steder for å kunne være med på koret om "klimakrise".

Men som alltid er det snakk om bare noen dager med VÆR litt utenfor det vanlige - akkurat som med snøbygene og kulden jeg viser til.
Global temperatur har imidlertid som kjent vist en SYNKENDE trend de siste 7-8 år.

Men det hindrer ikke media, aktivister og de velkjente søppelforskerne å dure på: Jeg har tidligere omtalt hvordan mediene vrælte om "klimakrise" i USA i juni basert på noen få ekstra varme dager i Texas: Men ser man det; da man fikk sjekket den offisielle junitemperaturen i USA under ett (USA48) var temperaturen istedet kraftig NED! Nærmere bestemt til sensasjonelt kalde -0,36C under snittet for referanseperioden, fra +0,57C i mai. 
 

stjakobs"Orkanen" Hilary, som absolutt ikke ble noen orkan, gjorde det vått enkelte steder i California. Jeg betraktet web-kamera-sendinger fra San Diego og LA mens regnet sto på. Knapt noe vi ville kalle mer enn frisk bris her i Bodø. Men det regnet.

Kip Hansen skriver i Watts Up With That:

QuoteCalifornia Tried but Failed to Have an Extreme Weather Disaster


Lenke til artikkelen


Orkaner glimrer fremdeles med fravær både i Atlanteren og Stillehavet pr. 23. august


Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.

Telehiv

Quote from: stjakobs on 23.08.2023, 10:58:30"Orkanen" Hilary, som absolutt ikke ble noen orkan, gjorde det vått enkelte steder i California. Jeg betraktet web-kamera-sendinger fra San Diego og LA mens regnet sto på. Knapt noe vi ville kalle mer enn frisk bris her i Bodø. Men det regnet.

Ja, dette "klimaet" du; før det begynte å regne "skikkelig" - som det periodisk gjør i California - var "klimaforskningen" sikre på at California var havnet i en  evigvarende (menneskeskapt selvsagt) TØRKE. Nå, etter noen bra regnskyll og vannmagasinene er fulle tross idiotisk overforbruk og elendige rørsystemer, viser de samme gjøkenes "forskning" at det nå er EKSTREMFLOM man skal få som Herrens straff i stedet.
Ja, den "klimaforskningen", den "klimaforskningen" - undres om moren deres vet hva de holder på med?!
stjakobs

Den 21. august la "Hoover Institution" ut et intervju på Youtube med Steven Koonin - "Hot or Not: Steven Koonin Questions Conventional Climate Science and Methodology| Uncommon Knowledge".

Steven Koonin er en av USAs mest fremtredende vitenskapsmenn, med flere tiår med erfaring, inkludert en periode som undersekretær for vitenskap ved Department of Energy i Obama-administrasjonen. I denne omfattende diskusjonen, delvis basert på boken hans fra 2021, Unsettled: What Climate Science Tells Us, What It Doesn't, and Why It Matters, gir Koonin et mer raffinert blikk på vitenskapen bak klimaspørsmålet enn media vanligvis tilbyr, veileder oss gjennom bevisene og dens implikasjoner. Som Koonin forklarer i dette intervjuet, ble han "rystet over erkjennelsen av at klimavitenskapen var langt mindre moden enn jeg hadde antatt" og at de "overveldende bevisene" på katastrofale implikasjoner av menneskeskapt global oppvarming ikke var så overveldende likevel.

Han forklarer ganske greit at klimatruslene har lite med vitenskap å gjøre, men helt klart med politikere, aktivister og subsidiesøkere å gjøre.

Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.

Telehiv

Quote from: stjakobs on 29.08.2023, 11:06:37Den 21. august la "Hoover Institution" ut et intervju på Youtube med Steven Koonin - "Hot or Not: Steven Koonin Questions Conventional Climate Science and Methodology| Uncommon Knowledge".

Steven Koonin er en av USAs mest fremtredende vitenskapsmenn, med flere tiår med erfaring, inkludert en periode som undersekretær for vitenskap ved Department of Energy i Obama-administrasjonen. I denne omfattende diskusjonen, delvis basert på boken hans fra 2021, Unsettled: What Climate Science Tells Us, What It Doesn't, and Why It Matters, gir Koonin et mer raffinert blikk på vitenskapen bak klimaspørsmålet enn media vanligvis tilbyr, veileder oss gjennom bevisene og dens implikasjoner. Som Koonin forklarer i dette intervjuet, ble han "rystet over erkjennelsen av at klimavitenskapen var langt mindre moden enn jeg hadde antatt" og at de "overveldende bevisene" på katastrofale implikasjoner av menneskeskapt global oppvarming ikke var så overveldende likevel.

Han forklarer ganske greit at klimatruslene har lite med vitenskap å gjøre, men helt klart med politikere, aktivister og subsidiesøkere å gjøre.stjakobs,
din oppsummering er forbilledlig klar og poengtert.
Og stadig flere begynner å skjønne det samme som du siterer Koonin på:

- "rystet over erkjennelsen av at klimavitenskapen var langt mindre moden enn jeg hadde antatt" og at
- de "overveldende bevisene" på katastrofale implikasjoner av menneskeskapt global oppvarming ikke var så overveldende likevel, og at
- "klimatruslene har lite med vitenskap å gjøre, men helt klart med politikere, aktivister og subsidiesøkere å gjøre."


Men det er et veldig institusjonelt maktapparat som må få sin prestisje smadret før det kan ryddes ordentlig opp i dette, og alle de tusener som har tilpasset seg og lever fett på klimamaktindustriens milde gaver vil selvsagt ikke innrømme noe før de må.
Så vi må bare vente den tid det tar før "luktprøven" taler sitt udiskutable språk;
- råtne epler kan ikkje skjules under teppet så veldig lenge, lukten vil avsløre dem etter hvert.

translator

Takk for interessant video!

Minner om at Koonins bok er utgitt på norsk på Document forlag.

https://www.documentforlag.no/produkt/usikker-vitenskap/
"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

Telehiv

Quote from: translator on 30.08.2023, 00:06:31Takk for interessant video!

Minner om at Koonins bok er utgitt på norsk på Document forlag.

https://www.documentforlag.no/produkt/usikker-vitenskap/

Gjentar enda en takk til stjakobs for å ha lagt ut dette fabelaktig informative intervjuet.

Det er en sann fornøyelse å høre den blytunge forskeren Koonin tørt kommentere fra sak til sak om hva som faktisk sies i IPCC-rapportens FORSKNINGSDEL på flere tusen sider: Koonin gjentar stadig at det han sier om fakta - og som får klimaalarmister til å steile og kalle ham "fornekter" - er nettopp hva som står i IPCCs vitenskapelige rapportdel, men som alarmister og politikere verken har lest eller evnet å forstå, versus hva som:
 
a) kokes sammen av noen sentrale FN-medlemslands politikere i IPCCs 30-siders blekke "Summary for policymakers" (der forskerne bak den vitenskapelige rapporteringen ikke får delta!!), og
b) medias enda mer forvrengte alarmisme (jfr. innledende hovedfokus for denne tråden)

Intervjuer Peter Robinson bør også gis kreditt for sine sedvanlige grundige forberedelser overfor intervjuobjektet (han har intervjuet og utspurt toppfigurer på en rekke områder i flere tiår), og her anvender han  sitt klassisk pedagogiske grep med å først sitere hva Koonin har sagt om en sak, og så ber han Koonin om "please explain".

Slik blir dette intervjuet noe av det mest informative - og forståelige - for menigmann man har sett når det gjelder hva det faktisk er vitenskapelig belegg for i klimaforskningen.