Været sommerhalvåret 2023

Started by Telehiv, 31.03.2023, 13:06:17

Previous topic - Next topic

Telehiv

#30
Et tilnærmet globalt helhetsbilde over fordelingen av varme og kalde områder er ganske illustrerende for hvor mye alarmistmediene cherrypicker de (varme) områder de vil fremheve. Dette kartet fanger dog ikke opp den ekstreme kuldelekkasjen rundt Antarktis for tiden, jfr. rekordkulde bl.a. i Argentina.
Men vi ser nok til å forstå hvor uredelig det er å helt unngå å snakke om uvanlig kalde områder. For her ser vi begge deler; både uvanlig kalde områder i nordøstlige USA og kuldebeltet innover Skandinavia og Sibir, såvel som f.eks. varmeopphopningen rundt Grønland den siste uken som, etter en uvanlig stor (rekordartet) isoppbygging langt inn mot sommeren, har satt i gang økt smelting og sendt ismassivet ned rundt anomalien igjen:Bryter man ned dette bildet og viser atmosfærebevegelsene (strømningene fra kalde og varme "kilder" - polene versus tropene) ser vi at det er svært useriøst som informasjonsgrunnlag å bare lete fram varme områder uten å balansere det mot de parallelle kalde områdene. Men mediene får selvsagt fortsette å herje på med dette helt til folk flest lærer seg å vente til de globale månedsrapportene kommer. Et eksempel fra juni er jo at søppelmediene mente at USA var i ferd med å sprenge alle varmerekorder i juni. Men da hadde de bare hatt noen smale øyne på noen ekstra varme dager i Texas, mens USA samlet (USA 48) tvertimot viste en av de kaldeste juni-månedene i nyere tid (-0,36C UNDER anomalien for de siste 30 år!). Slik så altså temp-fordelingen ut for et par dager siden over USA og nordområdene rundt:

Telehiv

#31
De mest primitive og historieløse klimaalarmistene (de som opphøyer to varme dager til "klimakrise") har fått herje ganske uforstyrret i mediene i det siste, med øynene stivt festet på Sør-Europas innslag av ørkenhete fra Sahara.
Til slutt har vi sett det hele toppes med FNs "klimasjef" Guterres, som har erklært at kloden nå "koker".
Lenker:
NRK har ingen motforestillinger:
https://www.nrk.no/nyheter/guterres_-_-verden-har-gatt-fra-global-oppvarming-til-_en-aera-av-global-koking_-1.16497188

Forskningslyspunktet: Bl.a. en dansk forsker (og til og med en Bjerknesforsker) tar til motmæle mot sanseløse påstander om Golfstrømmen (igjen):
https://forskning.no/havet-klima-vaer-og-vind/forskere-far-kritikk-etter-ny-rapport-om-golfstrommen/2231046

Fakta: global temperatur har vært fallende de siste 7-8 år!
For å komme til sine forhastede VÆR-konklusjoner må Guterres altså se bort fra de globale KLIMA-dataene, som viser et globalt FALL i temperatur siden 2015/16. Det vises tydelig her:Tydelig nok for nøytrale øyne, men hvis dette fremdeles prøves fornektet av alarmistene, må man kanskje ta ut disse årene spesifikt, slik at selv Samset, Furevik, Hygen og Benestad skjønner at de burde slutte å påstå at "kloden blir bare varmere og varmere for hvert år". Men media forfølger dem aldri for denne vranglæren, så de får bare fortsette til mer voksne og ansvarlige folk kommer på banen.
Men sånn er sannheten de siste 7-8 år iht. de offisielle målingene både fra NASA/NOAAs bakkestasjoner og UAHs satelittdata:


 
Vi må avvente reelle målinger for å få et mer troverdig bilde
Nå er det ikke så lenge til UAHs månedsdata for juli kommer, så får vi se med reelle målinger hvor mye den regionale Sahara-varmen i Sør-Europa har betydd i forhold til klodens samlede temperaturbilde. Bl.a. om de kaldere områdene utgått fra Antarktis og Arktis vil mer enn balanseres ut av de varme områdene utgått fra tropene og Sahara. Med en El Nino lurende i bakgrunnen er det kanskje ikke urimelig å tro at vi vil se en viss økning mot anomalien for juli?

Men selvsagt vil medias og opportunistiske lurveforskeres sanseløse (og enøyd regionale) alarmismeskrik om "kokende" klode uansett bli flaut eksponert denne gangen også ifht. de relativt små endringene som typisk framkommer i global trend, selv om regioner kan vise større ulikheter:  Det litt morsomme mht den relativt flate globale trenden for juni 2023 var at den største endringen ikke var "unprecented" oppvarming noe sted, men derimot en uvanlig sterk nedkjøling for USA.
Og spørsmålet er også: Hvor lenge kan et seriøst verdenssamfunn akseptere å holde Guterrres gående i dagens klovneposisjon? 


Telehiv

#32
Det er forstemmende å oppleve at clickbait-kåte media klarer å egge opp våre sletteste klimaforskere (i.e. the usual suspects) til å bli med på halloien om at "ekstremværutviklingen" raser oppover. Noen skikkelige regnbyger på Østlandet - dog trygt innenfor 30-års registeret - får dem i disse dager til å gå helt bananas.

Men hvis vi tar en titt på Værstats nøytrale undersøkelse av faktisk utvikling basert på FAKTISKE OBSERVASJONER fra Meteorologisk Institutt, ser vi at ikke bare media men også "klimaforskere" snakker imot meteorologiens statistikker. Disse "klimaforskerne" ser som alltid ut til å bare forholde seg til sine egne alarmismemodeller og ikke observerte fakta.
For da Værstat nå har gått gjennom 30 års statistikk siden 1994 (altså minstekravet for en "klimaperiode") finner man at trenden slett ikke er akselerende i noen ekstremretning, den er tvertimot beroligende fallende:Lenke: https://verstat.no/ekstremvaerstatistikk/

PS: Dette gjelder også de internasjonale statistikkene for både vind, nedbør og temp.

Telehiv

#33
Bløffingen om "klimakrise" i USA
USAs forskningsverden plages av alt for lite offentlig finansiering utenom de helt dominante og offentlig understøttede NOAA/NASA-sentralene. Dermed får man en klynge privatfinansierte "klimainstitusjoner" som i pengeskaffingens navn tvinges til å levere den ene skremselsstudien etter den andre om hvordan USA går under/vil gå under pga "menneskeskapt oppvarming".

"Datagrunnlaget" er typisk slik:
a) benytte en ekstra sprek skogbrann her og der som generell tilstandsrapport (selv om de offisielle data viser en nedgang i skogbranntrenden),
b) diverse påfunn om akselererende "ekstremvær" (selv om offisielle data viser en nedgang i orkantrend), og
c) modellerte (overopphetede) framtidsutsikter basert på egne påfunn, uten støtte i faktiske observasjoner

Det pinligste er kanskje at clickbait-kåte media ikke slutter å trykke slike "klimaforskeres" påstander om nye varmerekorder (cherrypicket fra uoffisielle målestasjoner) som "bevis" for den amerikanske "klimakrise", uten å nevne at der er like mange kulderekorder på den andre siden og en samlet temperaturtrend som motbeviser hele denne kvasiforskningen.

For her er faktisk temperaturutvikling for USA de siste 20 år iht. NOAAs offisielle data:
Utviklingen var lenge padde flat, men har faktisk en fallende trend de siste 7-8 år (samme som for global utvikling):WUWT har en talende artikkel om presseoppslagene som demonsterer hvordan clickbait-media følger opp og prøver å profitere på klimaskremsler:
Lenke : https://wattsupwiththat.com/2023/08/08/noaa-u-s-average-temperature-anomaly-data-through-july-2023-wheres-the-crisis/

Eksempel:

stjakobs

Ser vi på juli måned 2023, var dette i gjennomsnitt en relativt kjølig måned på den nordlige halvkule. Dette vises blant annet her -->Det er rett og slett for kaldt til at orkaner kan dannes. Hele verden er kaldere ann vanlig. Den globale "kokingen" som Guterres prøver å skremme oss med. Det er jamen på tide å våkne opp og stoppe all skremselspropagandaen.

Her er oppdatert væroversikt - fremdeles bare antydning til orkandannelse pr. 18. august

Lenke --> https://www.nhc.noaa.gov/gtwo.php?basin=atlc&fdays=7Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.

Telehiv

#35
I år har mediene og de vanlige lurveforskerne stått ekstra på for å blåse opp sommersesongens skogbranner i Canada med alarmismerop om "dramatisk økning i skogbranner i Canada" som "overgår alle historiske hendelser".

Som vanlig er også disse alarmismeforsøkene ren løgn og bare det vanlige "unprecedented"-sludderet, og stikk i strid med offisiell statistikk.
For hovedtrenden de siste 23 år er klart synkende (!), og 2023 overgår slett ikke "alle historiske hendelser": Man trenger ikke å gå lenger tilbake enn til 2006 for å finne et mye verre skogbrannår:Og dermed må vi igjen spørre:
Er det ikke mulig for media (og de vanlige lurveforskerne) å holde seg til sannheten i noen sak som angår klima?!

PS: Skogbrannsesongen for 2023 er ikke helt over ennå, men den vil uansett ikke kunne nærme seg 2006-nivå.

 

Telehiv

#36
En ting er de foran nevnte løgnene om skogbrannutviklingen i Canada.

Hva med det globale bildet da?
Her må det da vel være slik media og de vanlige lurveklimaforskerne sier, at "verden står i brann"?!
Og hadde FNs klimasjef Guterres rett nylig når han hevdet at verden nå er "boiling"?
- Neida, global temp har faktisk sunket de siste 7-8 år iht. offisielle statistikker både fra NASA og UAH.
Og står verden faktisk mer "i brann" nå enn før, slik den samme Guterres gjentar og gjentar?
- Å neida du, her er hva NASA sitt MODIS-program sier om den saken:

"One of the most interesting things researchers have discovered since MODIS began collecting measurements, noted Randerson, is a decrease in the total number of square kilometers burned each year. Between 2003 and 2019, that number has dropped by roughly 25 percent."

Vi får vel bare gjenta det på godt norsk: Et globalt fall i brent areal på ca 25% de siste par tiårene.
Men vi kan vel ikke forvente at media og de vanlige lurveforskerne skal sette seg inn i sånt heller?
Og i hvert fall ikke SNAKKE om det.Oppdaterte data som inkluderer de siste årene viser en fortsettelse av omtrent samme trend, som Bjørn Lomborg viser i fersk studie:
- "That trend has continued since, noted Bjorn Lomborg in the Wall Street Journal. Last year, there was a record-low area burned. There is little doubt about the trend because the emissions from wildfires have also declined globally since 2003."

Lenke: https://earthobservatory.nasa.gov/images/145421/building-a-long-term-record-of-fire#:~:text=One%20of%20the%20most%20interesting,dropped%20by%20roughly%2025%20percent.

Er det vitenskapelig påvist en kobling mellom skogbranner og "klimaendringer"?
Her er en artikkel som tar for seg dette uryddige "forskningsområdet" kommentert i en rekke studier (inkl. nevnte Lomborg).
Roger Pielke Jr. sier f.eks. at "the best science does not attribute fires to climate change. The Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) has not detected or attributed fire occurrence or area burned to human-caused climate change."

Her finner dere også en kommentar om at Hellas kan være et av de få stedene der det kan ha vært en økning i skogbranntrenden de senere årene. Men her har vi også hørt greske skogforvaltere være bekymret for at brannstiftere kan være en sentral årsak.
Oppsummert: Kobling av skogbrannfrekvenser til "klimaendringer" synes å være vanskelig å påvise statistisk.

Lenke: https://climatechangedispatch.com/pseudoscience-greed-and-nihilism-behind-disinfo-on-climate-change-and-fires/
Telehiv

#37
Nå er sommeren på hell her hjemme, mens våre toppalpinister er i Chile og trener.
Og de har fått seg en overdådig snøvelkomst.
Noen unner seg nok atter en god latter over "klimaforskerne" som i sin tid hevdet at deres barn aldri ville få se snø mer...

Vet ikke om redaktørene har velsignet dette, for noen i VG har utfordret skjebnen (aka pressestøtten) og legger ut oppslag med bilde:

"VOLDSOMME VÆRFORHOLD FOR ALPINISTENE: − HAR SNØDD «CRAZY» MYE"


Den franske alpinisten Adrien Théaux la ut dette bildet fra Chile. Foto: Adrien Théaux sin Instagram

Lenke: https://www.vg.no/sport/alpint/i/P4AQJR/voldsomme-vaerforhold-for-alpinistene-har-snoedd-crazy-mye

Telehiv

Ser ut som at en kald høst kommer tidlig i år iht. varsel for slutten av september for Nord-Europa og Skandinavia:Finsk Lappland venter forresten snø allerede denne uken, men der venter man samtidig at det vil komme et varmere sørlig drag etterpå.
Her hjemme må man altså begynne å sette på vinterdekkene snart om man tenker å kjøre litt opp i terrenget.

Telehiv

Vi er så vidt ferdig med sommeren, men den svenske avisen Expressen melder om rekordtidlig snø i byen Kiruna nord i Sverige. Det skal ha kommet mer enn 20 cm den 19. september. Snøfallet er minst to uker tidligere enn normalen, skriver de.


Fotball i snøvær i Kiruna 19 september 2023

Lenke: https://www.expressen.se/tv/vader/har-ar-arets-forsta-sno-supertidigt/