FN: UTE AV KONTROLL !

Started by frankolsen, 07.07.2023, 11:03:20

Previous topic - Next topic

frankolsen

- Klimaendringene er ute av kontroll, slår FNs generalsekretær fast.

https://www.dagbladet.no/nyheter/fn-ute-av-kontroll/79791178 ;D

Javel, trodde han egentlig at menneskene kunne kontrollere klimaet ?
Tenk jeg tror ikke det, klimaet lever nok sitt eget liv  ;D

Telehiv

#1
FN og de vanlige alarmistmediene og mikkemus-forskere som Hans Olav Hygen (som har fått seg et nytt alarmistrykk i norske medier i det siste, etter å ha lusket seg bort etter å ha dummet seg ut i årevis med alarmistbommerter, vi ler jo ennå av havnivå-idiotiet han har vært med på om Bergen) eier verken skam eller forstand; her kokes det suppe på noen enkeltdager som i tillegg er basert på simuleringer fra et perifert Maine-foretak. 

Dagbladet: "Klimaendringene er ute av kontroll, slår FNs generalsekretær fast"
FN-sjefen lyver så det renner av ham: Global temperatur har som tidligere vist her flere ganger hatt en fallende trend de siste 8 år. Selv alarmistreiret NOAA må innrømme dette i sine (landbaserte) grafer:Vel, hva gjør de notoriske klimaopportunistene som likevel vil holde sine "klimakrise-midler" gående? Jo, Dagbladet røper (kanskje uvitende?) hvilken "forskning" som brukes til dekning for reinspikka løgner, sitat Dagbladet:
"Rekorden, som er 0,5 grader høyere enn den forrige temperaturtoppen, er beregnet av University of Maine. De bruker satellittdata og simuleringsmodeller til å regne ut gjennomsnittstemperaturen på jorda." Noter dere: Mikkemusdata fra et lurveinstitutt med "simuleringsmodeller"....

Hva med dem som faktisk MÅLER temperatur?
Ovenfor viste jeg til NOAAs graf for landbaserte data. UAH på sin side bruker data fra NASAs satelitter og publiserer månedlig avvik fra et gjennomsnitt av global temperatur for referanseperioden 1991-2020. UAHs satelittmålinger har en enda tydeligere fallende trend for de siste 8 år enn NOAA.
Dette er ett av fem globale datasett for temperatur, det dekker 99 % av klodens overflate og er av mange regnet for datasettet med høyest kvalitet. Er det "ute av kontroll" UAH melder? Nei, de sier at "Juni 2023 er nær uforandret ifht. referanseperiodens anomali".Grafen delt i hovedregioner:
- Nordlige halvkule er opp til 0,47 o C, fra 0,30 o C forrige mnd.
- Sydlige halvkule er derimot omtrent like mye ned, til 0,29 o C, fra 0,44 o C forrige mnd.
- Ser man spesifikt på tropene (der man har begynt å registrere en El Nino-fase) så er det der opp til 0,55 o C, fra 0,39 o C forrige mnd.
- Merk dere imidlertid den største endringen; USA48 kraftig ned til -0,36 o C, fra 0,57 o C forrige mnd.
- Australia litt opp, til 0,09 o C, fra -0,09 o C forrige mnd.
- Arktis "koker" slett ikke som noen frekkaser påstår, Arktis er tvert imot tydelig ned, til 0,45 o C, fra 0,66 o C forrige mnd. 

Ellers har FN og dets klakører i lengre tid (mens atmosfæredata har vist avkjøling de siste 8 år) begynt en forsterket hamring på at verdenshavene har en "unprecedented" oppvarming "utenfor kontroll". Igjen lyves det så det renner:
- Havenes temperaturtrend (ARGO-data) er 0,02°C pr tiår for perioden 2004-2023!

Altså trygt innenfor feilmarginene for ingen endring i det hele tatt de siste 20 år.
Man må igjen spørre: Når skal mediene begynne å lese reell forskning og faktiske observasjoner?!
 
Kort sagt: Hvor lenge skal FN og dets medieklakører og et knippe opportunistforskere få fortsette å lyve så det hyler - uten mediepåtale - om de faktiske målte forhold?!

stjakobs

University of Maine, ved Climate Reanalyser, har i alle fall tidligere hatt denne ansvarsfraskrivelsen på sin webside:

"We make every effort to provide datasets and visualizations that are error-free. However, information on this site is provided "as-is", and the Climate Change Institute and the University of Maine will not be held liable for errors or inconsistencies if they occur."


De er kjent for veldig aktiv fargelegging av klimakart, der det tilsynelatende kunne fremstå som om Arktis var helt isfri.
Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.

stjakobs

#3
stasjon.jpg
 
Basen der temperaturen ble målt ligger like langt vekke fra Sydpolpunktet som Namsos ligger fra Nordpolen.

Jeg har selv vært på seiltur i januar litt sør for Bodø i 13 varmegrader.

Palmer Station 50 km lengre nord enn Vernadsky hadde omkring 8 minusgrader. Jeg vil tro at om man målte nesten 9 varmegrader i området, må det enten være på grunn av føhn-vind, målefeil, eller en varm vind fra Argentina/Chile (som er mye nærmere enn Sydpolpunktet).

Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.