Vinterværet vinteren 2022/23

Started by frankolsen, 18.11.2022, 16:24:11

Previous topic - Next topic

Telehiv

#60
Ja, da er det nok fare for at Dagsrevyens klimaalarmismeprofet John Smits havner i dekning i klimabøttekottet igjen, med bitepinne og alt. Vanligvis sender de da unge Escobar til fronttjeneste på skjermen når det blir for kaldt/for mye snø o.l. Han er en av de få av dem som klarer å si ordet "snø" (når de andre sier "nedbør" i tyve minus...) uten å kaste opp på direkte sending. For nå styrer Norge mot en uvanlig kald periode framover:Varsler «fryseboks»-temperaturer
1 time siden - 13:04
Kristoffer Solberg

Fra helga og utover neste uke blir det betydelig kaldere igjen flere steder i landet. Det melder Meteorologisk institutt.
- Til helga blir det gradvis kaldere i hele landet. Neste uke er det venta fryseboks-temperaturer mange steder, særlig i indre strøk, skriver de på Twitter.
Dermed kan det bli tosifra antall minusgrader flere steder i landet.


PS: Tips for ukens ufrivillige underholdning fra Dagsrevyens klimafyrster i Met. Inst:
Sjekk kommende ukes forskjell i presentasjon av temperaturer på hhv. Dagsrevyen og TV2:
- Dagsrevyen viser systematisk kun dagens minst kalde temperaturer (kl 1200 midt på dagen)
- TV2 viser faktisk temperaturer for minst 3 tider i døgner (morgen, midt på dagen, kveld, noen ganger også natt hvis de synes folk må varsles).

Resultatet er at man ikke kan tro at de respektive værmeldinger gjelder samme land.
Tilfeldig? Spør John Smits...

PS: Apropos Smits og hans alarmismefeller i meteorologien, frankolsen hadde en vittig kommentar her på forumet til det samme syndromet i 2021:
https://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=2012.0


Telehiv

Glad jeg ikke slo til på planen om en langhelg i Barcelona nå, for å slippe bort fra hjemlig vintervær.
For slik ville det oppholdet artet seg:Telehiv

Visste ikke at det var så vinterlig på Mallorca nå!
Men det er jo ikke så underlig, vi er nå inne i 6. året på rad med snømengder over referanseperioden (1982-2012) på nordlig halvkule:
Telehiv

#64
Og her er som tidligere nevnt det vi kan vente oss i Europa de neste par ukene:Tipper at innen en uke etter at denne kuldebølgen har begynt å herje over Europa kjører klimasjarlatanene i media ut en strøm av bestillingsartikler om et smeltende sted man har funnet i Vest-Antarktis. Det pleier å være standard avledningsmanøver når CO2-narrativet rakner foran øynene på folk her i de bebodde strøk av verden.


Telehiv

#65
Det er ikke bare Europa som kan vente seg en uvanlig kald periode framover, for når selv "varmekjære" NOAA varsler at de neste 3-4 ukene blir uvanlig kalde i USA/Nord-Amerika, da er det nok best å ta det alvorlig:PS: Jeg begynner å frykte at det solforskere som Soon og Zharkova m.fl. sier (ja, selv noen hos NASA!) begynner å avtegne seg; at vi allerede er godt på vei inn i en ny kald 30-års periode. Som sagt: 

Telehiv

#66
På norsk "klima-TV" var man i morges panisk opptatt av å fortelle at Australia (det var vel bare det man fant som avledningsmanøver i dag...) kunne gå mot en veldig varm dag i morra. Vel, uten at samme TV-kanal klarte å fortelle det, så skal det her i Europa komme en rekordartet kuldebølge i minst en uke (kanskje to) framover, der høytrykk med vindstille og kulde gjør at fuglekvernene stanser opp.
Britene må nå kjøre i gang kullkraftverkene for å holde folk i live:

E24: https://e24.no/energi-og-klima/i/WR7Qpa/storbritannia-varmer-opp-kullkraftverk-for-foerste-gang-i-vinter

Dagbladet skriver at "Storbritannia kan oppleve årets kaldeste dag og store mengder snø" idag.
"Farevarsler knyttet til uværet er sendt ut i store deler av landet".


SNØVARSEL: Det advares om kalde temperaturer og mye snø i deler av Skottland og England i morgen. Foto: REUTERS/Russell Cheyne/NTB

Hmmm, da er det vel bare å vente på at Dagsrevyens og Met.Inst. mest utpregede snøfornekter John Smits kommer ut av klimabøttekottet sitt, spytter kjekt ut bitepinnen, og orienterer det norske folk med bilder av SNØ (ikke mer "nedbør" ved minus 10 nå, Smits!) og tall som viser de faktiske minusgrader?

Telehiv

#67
Og så venter vi spent på Dagsrevyens (mulige) omtale av snørekordene i California, som har over 3m snø mange steder nå:

https://tv.vg.no/video/259861/ma-ta-seg-gjennom-tre-meter-sno?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row10_pos1&utm_medium=dre-6405a949fdfa5c05613354e5

Telehiv

#68
FULL VINTER I STORBRITANNIA - LANGT UT I MARS
Britiske aviser er fulle av advarsler om både det eksisterende og kommende vinterværet der borte - et godt stykke inn i vårmåneden mars.


Heavy snow cover houses in Burton Latimer, Northamptonshire

Daily Mail skriver:
UK weather - latest: Level 3 alert issued for England as more snow forecast and drivers in some parts told not to travel
Latest weather updates as alerts are issued by the Met Office, health authorities and the National Highways Agency as up to 40cm of snow is forecast for some areas.

Jaja, det er vel som Samset skulle sagt det selv - eller?
For tror dere ikke at den frekkasen nå dukker opp og hevder at pågående tørkeforhold i deler av Sør-Europa er helt i tråd med klimaforskernes modeller!?
Mens sannheten er at han og de andre frekkasalarmistene tvert i mot i alle år har messet om at modellene viser en "våtere - varmere - villere" framtid!!


Helt uten skam: Så sent som i 2021 stod Samset her og forkynte om modeller som sa "våtere - varmere - villere". Nå er det korrekt med det omvendte...

Og sannheten er enda mer avslørende for Samset og hans klimasjarlataner:
- signifikant varmeøkning er ikke registrert de siste 15 år, de siste 7-8 år et svakt fall
- været og stormfrekvenser har blitt roligere det siste tiåret

Man må spørre igjen: Hvor lenge skal dette ufaglige og pinlige omdefineringssludderet få fortsette før verden skjønner spillet og skrur igjen pengesekken?

Lenke: https://www.dagsavisen.no/nyheter/verden/2023/03/09/knusktorr-vinter-frykter-ny-torkesommer-i-europa/Telehiv

#69
Dette er en tråd om VÆR, så vi må koste på oss litt mer moro med alarmistvrøvlet:
Se nøye på dette bildet, for dette er noe våre barn iht. den hellig ufeilbarlige klimaforskning på 1990-tallet aldri skulle få oppleve på 2000-tallet: SNØ.
Så dette blir jo bare dummere og dummere. For dette er Bergen, midt i mars 2023. Skulle ikke "klimakrisen" begynne å markere seg snart, da? Vi har jo fremdeles bare helt vanlig vær her til lands, dog en ualminnelig kald mars.


Glem hot spot-bommerten, nå er det "atmosfærisk oppvarming" som forklarer uvanlig kalde tilstander
Trøst dere med at den samme ufeilbarlige klimaforskning kan fortelle at vinteren som herjer over store deler av den nordlige halvkule for tiden - midt i mars - skyldes "atmosfærisk oppvarming". Akkurat som da det gode gamle "hot spot'et" (noen som husker den feilaktige spådommen ennå?) skulle bevise CO2-hypotesen en gang for alle. Men det sluttet man å snakke om for over ti år siden, siden det ikke lot seg påvise. Tvert i mot. Men nå er det en ny variant. Noen gir aldri opp :-)

PS: Men klimaalarmistene kan fort måtte slutte å snakke om "atmosfærisk oppvarming" som forklaring på uvanlig kalde perioder også, for hvis de hadde gjort så noe så formastelig som å lese hva som faktisk forårsaker "atmosfærisk oppvarming", så er det SOLEN:

"Atmosfæren oppvarmes av flere komplekse prosesser, men kilden til nesten all atmosfærisk oppvarming er solen. Lokalt kan luft oppvarmes av prosesser som ikke stole direkte på solen, for eksempel vulkanske utbrudd, lynnedslag, skogbranner eller menneskelig aktivitet, som kraftproduksjon og tung industri, men disse varmekildene er ubetydelige i forhold til solstråling."

Ooops, hvor mange ganger har ikke IPCCs løpegutter understreket at "solen har ingen betydning for endringer i jordens klima, det er det bare CO2 som har". Nei, det skal ikke være lett å holde keiseren påkledd....
 
Lenke: http://no.scienceaq.com/Natur/100904343.html

Telehiv

#70
Vi må nok bare gjenta grafen for "den forsvundne snøen", som manifesterer seg med nye snørekorder år etter år for tiden...vi får samtidig sende en varm (hmppfff) hilsen til finnene som ennå ikke har latt seg tvinge av konsensustyranniet til å revidere grafene sine:Okular

Quote from: Telehiv on 11.03.2023, 11:39:47... Men klimaalarmistene kan fort måtte slutte å snakke om "atmosfærisk oppvarming" som forklaring på uvanlig kalde perioder også, for hvis de hadde gjort så noe så formastelig som å lese hva som faktisk forårsaker "atmosfærisk oppvarming", så er det SOLEN ...

Ja, og det er fortsatt null tegn til et gradvis positivt økende avvik over tiår (som jo er hele CO2-hypotesens grunnpremiss for sin postulerte årsakssammenheng, men som ingen selvsagt snakker om) mellom relevante globale troposfæriske temperaturanomalier (Ttropo) - stadig og systematisk oppover - og globale atmosfæriske utstrålingsfluksanomalier omregnet til 'effektiv temperatur' (Te) - flattliggende så lenge netto global innstråling fra sola holder seg konstant:

Gl TMT vs. OLR, 2000-2023.png
Sammenstillingen mellom de eneste to relevante klimatiske parametere oppdatert pr feb i år (CERES-dataene løper pr i dag fram til des '22).


Gl TMT vs. OLR, 2000-2023; conn. pts..png 
Framhevet hvordan de to parametere, sett bort ifra normalt støy-avvik (inkl. ENSO-effekter) innbyrdes opp og ned innenfor kortere perioder, fortsetter å holde sammen på imponerende tett vis. Det ville de IKKE gjort dersom CO2-hypotesen på noe som helst vis hadde bein å gå på ...

Dette samme mønsteret, hvor Ttropo og Te følger hverandre slavisk over dekadiske tidsspenn, kan for øvrig følges tilbake helt til 1985, da vi for første gang får pålitelige strålingsfluksdata fra toppen av troposfæren (ToA) gjennom ERBE-målingene.

Dette viser utvetydig at vårt globale klimasystem overhodet ikke lider av noen menneskepåført 'sykdom' (les: en hypotetisk styrket 'radiativ drivhuseffekt'). Det oppfører seg snarere NØYAKTIG som det bør gjøre under oppvarming - utstrålingen stiger i takt med troposfæretemperaturene.

Så hva står bak det generelle globale oppvarmingsmønsteret siden 70-tallet? Du sa det, Telehiv: SOLA. Eller, rettere sagt: En endring i jordas storskala sirkulasjonssystem som omorganiserte det globale skydekket på en slik måte at jordsystemet i sin helhet har mottatt vesentlig mer av solas innstråling pr år enn tidligere. Dette viser strålingsdataene fra ERBS-CERES helt klart.

Mest sannsynlig, uten at det er noe vi har definitive data på, er det sola som i sin tur INDIREKTE forårsaket dette skiftet i global sirkulasjon rundt midten av 70-tallet. Det er i hvert fall nokså trolig at den har en finger med i spillet. Men det finnes også gode grunner til å anta at vårt globale sirkulasjonssystem også i stor grad simpelthen styres av interne oscillatoriske mekanismer, hvor det mer eller mindre naturlig og av seg selv over tiår svinger mellom klimatiske ytterpunkter, som i f.eks. effektiviteten av varmetransporten fra tropene mot polene. Bl.a. Lindzen har vel nylig diskutert akkurat dette fenomenet. Tror også Eschenbach har hatt en del tråder på WUWT om det ...

Telehiv

Quote from: Okular on 11.03.2023, 13:31:19Så hva står bak det generelle globale oppvarmingsmønsteret siden 70-tallet? Du sa det, Telehiv: SOLA. Eller, rettere sagt: En endring i jordas storskala sirkulasjonssystem som omorganiserte det globale skydekket på en slik måte at jordsystemet i sin helhet har mottatt vesentlig mer av solas innstråling pr år enn tidligere. Dette viser strålingsdataene fra ERBS-CERES helt klart.

Mest sannsynlig, uten at det er noe vi har definitive data på, er det sola som i sin tur INDIREKTE forårsaket dette skiftet i global sirkulasjon rundt midten av 70-tallet. Det er i hvert fall nokså trolig at den har en finger med i spillet. Men det finnes også gode grunner til å anta at vårt globale sirkulasjonssystem også i stor grad simpelthen styres av interne oscillatoriske mekanismer, hvor det mer eller mindre naturlig og av seg selv over tiår svinger mellom klimatiske ytterpunkter, som i f.eks. effektiviteten av varmetransporten fra tropene mot polene. Bl.a. Lindzen har vel nylig diskutert akkurat dette fenomenet. Tror også Eschenbach har hatt en del tråder på WUWT om det ...

Hei okular,
så hyggelig å se deg i spaltene her igjen! Godt å se reelle observasjoner bli satt opp mot de stadig større avvikene for CO2-hypotesen.
Sagt på en annen måte: Du har vært savnet, ikke minst siden det er så mye feilaktig "klimaforskning" som avdekkes i disse tider, som bare holdes i live gjennom institusjonell makt. En makt som gjør at forlengst falsifiserte hypoteser som forsvares gjennom omfattende datamisbruk og cherrypicking, alarmistisk modellering som ignorerer empiriske fakta, osv. kan fortsette uten at tungtveiende kritikk får slippe til. Dette har du vært en av de tålmodige kritikerne av i en årrekke. Så det er nok mange som håper at du blir hyppigere å se her i spaltene - det er nok klimavås å gå løs på :-)

   

translator

#73
Gledelig å se deg Okular!

"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

Okular

Takk for velkomsten! Tror faktisk det var mitt første innlegg på den nye forumversjonen. Men jeg er stadig innom og ser. Mye bra stoff som legges ut. Dere gjør en god jobb - langt flere burde vite om (og delta på) diskusjonssider som dette (som det vel neppe finnes særlig mange av, i hvert fall ikke i Norge).

Selv har jeg falt litt ut av hele klimasirkuset de siste par årene, i hvert fall av den aktive deltakelsen i den.

Føler rett og slett at det ikke er så mye mer jeg kan bidra med, tatt i betraktning at jeg alltid har vært mest interessert i den rent vitenskapelige delen av den. Og siden det nå er blitt så grundig slått fast og synlig for alle og enhver at dette jo aldri har dreid seg vitenskap i utgangspunktet, men om en ren ideologisk agenda som for enhver pris skal pushes på 'oss vanlige folk', for liksom å 'skremme' oss til underkastelse (de storskala politisk-økonomiske samfunnsendringene man ønsker å innføre har vært målet hele veien), så gidder jeg liksom ikke å diskutere med folk lenger. Det har selvsagt alltid vært poengløst å snakke vitenskap med de hjernevaskede, men i starten var det litt artig allikevel, med den parallelle intensjonen om å lære seg opp om temaet underveis og i sin tur også formidle det man lærte til andre.

Så nådde jeg imidlertid et punkt hvor jeg endelig hadde 'knekt koden' - etter flere år med akkumulativ læring, egen-(etter)forskning (alltid med et fokus på de gode data), diskusjon og debatt, både med meningsfeller og med meningsmotstandere, med påfølgende justeringer av egne synspunkter og overbevisninger, så fant jeg fram til - den faktisk svært så enkle - måten man en gang for alle kan teste CO2-hypotesens grunnpremiss på og sitte igjen med et helt entydig svar på spørsmålet: Har det foregått en systematisk styrking av en såkalt 'radiativ drivhuseffekt' (+rGHE) i jordsystemet over de siste tiårene? Det er jo til syvende og sist det eneste relevante spørsmålet man trenger å stille ...

Og da svaret ble (og fortsetter å være, pr mars 2023) et utvetydig NEI!, så slo jeg meg til ro med det. Fra da av har jeg kunnet møte alle utsagn som tar 'menneskeskapte klimaendringer' for gitt med et enkelt skuldertrekk og et lett overbærende smil - jeg vet simpelthen bedre. Fordi DATAENE viser det, med all tydelighet! De dataene INGEN av skrikhalsene ønsker at vi skal se på ...

Testen er utført her:

https://okulaer.com/2021/03/27/testing-and-refuting-the-central-prediction-of-the-agw-hypothesis/

... med flere bistående bloggposter lenger ned på siden, hvor bl.a. de seriene jeg bruker diskuteres og belegges.

Som det jo heter: "Keep up the good work!"