Vinterværet vinteren 2022/23

Started by frankolsen, 18.11.2022, 16:24:11

Previous topic - Next topic

frankolsen

En tråd der vi kan legge inn rapporter om vintervær som ikke samsvarer med den pågående klimakrisa.
Vi har jo sett at årets november så langt har vært usedvanlig kald borte i "Junaiten".
I dag sliter de med den første "Lake Effekt"-snøstormen oppe ved de store sjøene der man kan forvente seg opp mot 60 cm snø enkelte steder:
https://www.wunderground.com/video/top-stories/lake-effect-snowstorm-hammering-buffalo-area-with-feet-of-snow

https://www.wunderground.com/video/top-stories/jim-cantore-wades-through-waist-deep-snow-in-hamburg-new-york

Som om ikke dette er nok viser den siste prognosen for vinteren usedvanlig kaldt vær nord i USA også i desember, januar og februar:
https://www.wunderground.com/video/top-stories/winter-temperature-outlook-update-trends-colder-for-part-of-us

Jeg er rimelig sikker på at vi skal få se mye slikt som dette i vinter, ikke bare i Nord-Amerika men også her i Europa.
Vi går noen spennende måneder i møte  :D

Telehiv

#1
Quote from: frankolsen on 18.11.2022, 16:24:11En tråd der vi kan legge inn rapporter om vintervær som ikke samsvarer med den pågående klimakrisa.
Vi har jo sett at årets november så langt har vært usedvanlig kald borte i "Junaiten".
I dag sliter de med den første "Lake Effekt"-snøstormen oppe ved de store sjøene der man kan forvente seg opp mot 60 cm snø enkelte steder:

Utmerket ide, frankolsen!
Og som du sier, det settes en rekke snø- og kulderekorder for årstiden i USA nå, men også andre steder nordkalotten rundt (jfr. tilfrosset Nordøstpassasje og kulderekorder i Sibir), og energikrisen bygger tilsvarende på seg (som kjent liker vindmøller seg dårlig i kaldt, stille vintervær, dvs. akkurat når man trenger dem - surprise surprise):- YESTERDAY WAS AMERICA'S SNOWIEST NOV 16 ON RECORD;
- "EXTRAORDINARY" AND "PARALYZING" LAKE EFFECT SNOW SET TO POUND THE NORTHEAST;
- ENERGY CRISIS UPDATE;
+ SIBERIA PLUNGES TO -47.8C (-54F)

Lenke: https://electroverse.co/americas-snowiest-nov-16-on-record-extraordinary-snow-for-ne-energy-crisis-siberia-54f/
Telehiv

#3
Quote from: frankolsen on 19.11.2022, 16:22:21Vi kan for ordens skyld også ta med et knippe saker fra alle tre kontinentene på den sørlige halvkule som selvfølgelig har unnsluppet MSM's fokus her oppe i nord.

Sør-Amerika:
https://electroverse.net/argentinas-coldest-june-in-20-years-winter-strips-niagara-vineyards-antarctica-sees-80c-112f/

https://www.france24.com/en/americas/20220520-cold-wave-hits-southern-brazil-with-record-low-temperatures

Afrika:
https://ewn.co.za/2022/08/12/chill-out-temperatures-to-drop-as-double-cold-front-to-hit-sa-over-weekend

https://www.iol.co.za/news/weather/western-cape-get-ready-snow-three-consecutive-cold-fronts-on-the-way-e41482db-b271-460c-a789-f30be83117d2

Og Australia:
https://www.theguardian.com/australia-news/2022/jun/16/australia-weather-coldest-winter-start-decades-east-coast-cold-snap-power-grid-strain


Ja, det er nok å ta av, dette kan bli en iskald tråd etter hvert :-)
Og alt dette mens Barth Eide står nede i Egypt og viderefører løgnen om oversvømmelse av Maldivene og de andre atolløyene - og at Norge derfor må "erstatte" disse øystatene med masse norske skattekroner...

Bløffen om Maldivene og den påståtte oversvømmelsen av koralløyene
Vi har skrevet om dette mange ganger før her på kd.com, men det kan trygt gjentas:

Den påståtte havstigningen og trusselen om oversvømmelse av Maldivene er en ren bløff fra klimaalarmistene. Som nå gjentas av Barth Eide og de andre vitenskapsfornekterne på COP27 som frekt står og unnslår resultatene fra den seriøse forskningen om havforholdene for atolløyene.

Et eksempel på hvordan denne maskepien foregår er hva som skjedde med den blytunge forskeren Nils-Axel Mörner (1938-2020) som ekspertkommentator til havstigningskapitlet i IPCC rapporten i år 2000. Hans konklusjon om at havet ville stige høyst 10±10 cm de neste 100 årene ble ikke akseptert av IPCC, og Mørner skrev da den lille boken «The greatest lie ever told» – om hvordan det internasjonale klimapanelet ble til, hvordan eksperter blir ignorert og hvordan klimahysteriet startet. Der justerte han også havnivåendringen i år 2100 til 5±15 cm.

Men sannheten om den manglende oversvømmelsen av korallatollene har framkommet i mange andre studier også; i 1999 ga f.eks. Verdensbanken Paul Kench, geomorfolog ved Universitetet i Auckland, oppdraget med å studere de økonomiske konsekvensene som havstigningen ville få for Kiribati og tilsvarende øygrupper. Kench forventet at det stigende havet etter hvert ville sluke disse øyene. Men etter å ha studert den vitenskapelige litteraturen fant han ingenting som støttet denne teorien. Han slo seg derfor sammen med Peter Cowell, en annen geomorfolog fra Universitetet i Sydney, og gjennomførte en ny studie av dynamikken til atollene. Der fant man at havnivåstigning gir økt korallvekst. Dermed øker elevasjonen av øyene, dokumentert i en studie publisert i Geophyical Research Letters.

Resultatet var altså oppsiktsvekkende: De fant ingen økende oversvømmelser men derimot at havnivåstigningen fører til økt korallvekst og at bølgene løfter sanden innover land og dermed øker elevasjonen. Øyene vokser altså i takt med havnivåstigningen.

For å verifisere disse funnene gjennomførte Kench et al. en ny studie i 2013. Resultatet ble publisert i Geophysical Research Letters i februar 2014. I studien boret de seg ned i korallrevene ved øya Jabat (Marshalløyene) for å studere hvordan atollene utviklet seg under de mer intense økningene i havnivået for 4 000 til 4 800 år siden. Den samlede konklusjonen av disse studiene er at korallene vokser så raskt at de «etterfyller» øyene selv ved stigninger i havnivået på opptil 15 mm pr år, altså mellom 5 og 10 ganger mer enn den reelle stigningen som finner sted i dag.

Nyere studier har vist at 8 av 10 av de mest omtalte atolløyene faktisk har VOKST i omfang de senere årene. Likevel fortsetter alarmistene i IPCC-miljøet, dessverre med vår Barth Eide maktsiklende i spissen akkurat nå, bløffen om det motsatte.

PS: Apropos temperatur; den har ikke steget i disse områdene siden 1998.


Telehiv

#4
Nord-Amerika har fått januartilstander allerede i november...og det rapporteres om vinterens første kuldeofre


Telehiv

#5
I Tyskland - senteret for europeisk energiselvskading - styrer man mot et vintermareritt, for her har energiministeren forlengst rykket ut og sagt at folk bør:
- slutte å dusje og klare seg med en vaskeklut og lunkent vann istedet
- det må være nok å ha varme i bare ett rom
- skru av alle lys annet enn arbeidslamper og kle seg tykt i stedet for å varme opp boligen
- osv.

Det er på den annen side ikke registrert noen meldinger om at man har tenkt å gi opp veien til et sikkert energipolitisk samfunnssammmenbrudd og heller vende tilbake til energikilder som virker stabilt, rimelig og forutsigbart.
Men det hjelper jo ikke å si "stakkars tyskere" lenger, vi styrer med stø globalistisk klimahånd mot samme mareritt her hjemme. Heia Barth'en!

https://wattsupwiththat.com/2022/11/20/energy-crisis-german-minister-president-suggests-heating-one-room-in-winter-is-enough/

PS: IKKE BLI SYK I TYSKLAND LENGER!

Lenke: https://www.dagsavisen.no/nyheter/verden/2022/10/17/tyske-sykehus-kan-matte-stenge-pa-grunn-av-energikrisen/

frankolsen


Telehiv

Quote from: frankolsen on 21.11.2022, 16:42:27Snow is something of the past......
https://www.nrk.no/sorlandet/na-laver-snoen-ned-_-kan-komme-50-centimeter-sno-1.16188090

I USA slår man hundrevis av kulde- og snørekorder nå.
New York har det tredje største snøfallet siden 1800-tallet:


Buffaloområdet og Ontario-traktene setter stadig nye snørekorder:


Personlig tror jeg ikke noe på dette, det er nok bare klimafornektere som har kuppet de store MSM-mediene...

Telehiv

Og så er komikken i gang igjen, når Arktis fryser til, Nord-Amerika snør ned (mange av rekordene i nord-øst USA har inntrådt etter 1990), og nye kulde- og snørekorder for årstiden settes nordkalotten rundt, for i USA rykker AGW-klikken ut med sin vanlige nødløsning:

"Record-setting Arctic air and historic snowfall is caused by a "warming climate""

I Dallas/Fort Worth-området er det vel ingen fanger i det beryktede statsfengslet som engang vil prøve å rømme under disse forholdene:Telehiv

#9
Enda verre blir det for bortforklarerne når dataene innløper fra Antarktis som er på forsommeren(!) nå:


Noen som har et par varme strømper til meg?

Extreme cold records continue to tumble at the South Pole
- Three recent days – November 16th, 17th, and 18th – have recorded a daily record, with the 18th plunging to –45.2°C, compared with –44.7°C on the same day in 1987.
- The records follow the six-month winter of 2020-21, which was the coldest since records began in 1957.


Vi noterer en del syrlige observasjoner i fortsettelsen:

"Inexplicably, all these facts and trends have escaped reporting in the mainstream media".
Vel, unnskyldning for råkulde og mye snø er jo som oftest todelt; det skyldes som kjent  enten "warmer climate" eller tilfeldig "weather".
Men "warmer climate" er jo brukt opp for denne gangen for Nord-Amerika, så da blir det å dekke til fakta i stedet. Vel, man prøver en variant med "vær" likevel:

"The excuse might be that it is just weather, and temperatures have always moved up and down.
- But the excuse doesn't seem to apply to the July 19th U.K. high of 40.3°C at RAF Coningsby, recorded at the side of the runway used by after-burning Typhoon jets."


Derfor: "This record high has barely been out of the Net Zero headlines ever since".

Vi kan for vår del derfor kontrasitere litt fra en lett syrlig artikkel om også mye annet som går galt for klimaalarmistene nå for tiden:

In fact, anything getting colder barely gets a look-in these days:
- Arctic sea ice is making a significant, near-silent comeback.
- Summer ice at the end of September covered 4.92 million square kilometers, which was 1.35 million sq km higher than the 2012 low.
- Over on land, the Greenland ice sheet may have increased in size over the last year to August 2022.
- Meanwhile, the zoologist Dr. Susan Crockford has reported that this is the fifth year out of the last seven that enough sea ice has formed along the west coast of Hudson Bay by mid-November for hunting polar bears to be able to head out to the ice, "just as it did in the 1980s".
- Of course, it has been a very bad year for climate catastrophists all around.
- Coral is growing on the Great Barrier Reef with a vengeance, just a few years after journalists and their 'experts' warned it was likely to disappear.

Og verre blir det:
"According to the latest satellite data, the global temperature hasn't moved for over eight years."
- A little extra carbon dioxide in the atmosphere has led to significant 'greening' of the planet, a process that over the last 30 years has undoubtedly reduced world hunger and famine.
- Sir David Attenborough recently ran a series of six Frozen Planet II green propaganda films featuring a variety of 'modeled' climate catastrophes. Notable was the claim that all the Arctic summer sea ice could be gone by 2035.
- In addition, he highlighted a colony of Adelie penguins in western Antarctica, whose numbers were said to have fallen over 40 years from 20,000 to just 400 breeding pairs, apparently due to climate change."


Men du store:
"Missing from the narrative was the more cheerful news that a colony of 1.5 million Adelies had recently been discovered on the eastern side of the continent."

NB: Jeg tar ikke ansvaret for dem av leserne våre som ler seg ihjel her...

Lenke: https://climatechangedispatch.com/media-ignore-record-cold-november-temps-at-south-pole/Affen

" Notable was the claim that all the Arctic summer sea ice could be gone by 2035."

Var det ikke denne isen alarmisten og fredsprisvinneren (!) Al Gore "lovet" oss skulle være borte i 2015 ? 

Telehiv

#11
Quote from: Affen on 22.11.2022, 16:43:14" Notable was the claim that all the Arctic summer sea ice could be gone by 2035."

Var det ikke denne isen alarmisten og fredsprisvinneren (!) Al Gore "lovet" oss skulle være borte i 2015 ? 


Joda, men han har slått rundt seg med forskjellige varianter, som ender med alt fra 2013 til 2015 som isfritt Arktis i sommerhalvåret. Jfr. f.eks. København 2009 der Gores stab og klimamodellør Maslowski begynner å skylde på hverandre, noe som bl.a. er bekreftet av Politifact:

"In a Dec. 14, 2009, speech at the Copenhagen Climate Conference, Gore suggested the possibility of the Arctic losing some or all of its ice in the summer months within five to seven years, citing researchers associated with the Naval Postgraduate School.
"Some of the models suggest to Dr. (Wieslav) Maslowski that there is a 75% chance that the entire north polar ice cap, during some of the summer months, could be completely ice-free within the next five to seven years."
Gore attributed the prediction to researchers, but it appears he misstated the findings
A day after the speech, Maslowski told the London Times that it was unclear "how this figure was arrived at ... I would never try to estimate likelihood at anything as exact as this."
The article said that Gore's office "later admitted that the 75% figure was one used by Dr. Maslowski as a 'ballpark figure' several years ago in a conversation with Mr. Gore."
Gore made similar statements about Arctic ice in his 2007 Nobel prize acceptance speech and, in 2008, a video of the opening of a German museum captured Gore saying that "the entire North polar ice cap may well be completely gone in five years."


Men det får være som det vil med detaljene, hele Gore-sausen er jo rallende feil fra A til Å, men greit å minne folk om hvilket sludder klimaalarmistene har drevet med i over 30 år nå.
 

frankolsen

Quote from: Affen on 22.11.2022, 16:43:14" Notable was the claim that all the Arctic summer sea ice could be gone by 2035."

Var det ikke denne isen alarmisten og fredsprisvinneren (!) Al Gore "lovet" oss skulle være borte i 2015 ? 


Skulle vært borte allerede i 2013:

https://www.aftenposten.no/norge/i/17pzl/arktis-isfri-innen-2013

Telehiv

Quote from: frankolsen on 23.11.2022, 13:53:44
Quote from: Affen on 22.11.2022, 16:43:14" Notable was the claim that all the Arctic summer sea ice could be gone by 2035."

Var det ikke denne isen alarmisten og fredsprisvinneren (!) Al Gore "lovet" oss skulle være borte i 2015 ? 


Skulle vært borte allerede i 2013:

https://www.aftenposten.no/norge/i/17pzl/arktis-isfri-innen-2013

Hehe, ja det er fremdeles vi klimafornekterne som ikke skjønner hvor korrekt dette EGENTLIG var...
For ikke å snakke om SNØEN som skulle vært borte forlengst også - og så sprenger i stedet årets snømengde for nordlig halvkule igjen snittet for referanseperioden 1982-2012:
Telehiv

Nordkalotten har mange kulderekorder for tiden, men Electroverse forteller nå også om kuldesjokk flere steder på den sørlige halvkule:
- N. CHINA ENDURES HARSHEST 'COLD WAVE' SINCE 1987;
- CANADA'S COLDEST NOVEMBER READING SINCE 1989;
- MONTHLY LOWS CHALLENGED ACROSS SUB-SAHARAN AFRICA;

I sum altså: GLOBAL COOLINGKina trenger nok de kullkraftverkene de har + de planlagte:

N. CHINA ENDURES HARSHEST 'COLD WAVE' SINCE 1987
Extreme cold conditions are gripping a large portion of China this week, while warmth prevails in the far South.
A harsh 'cold wave' has engulfed the Xinjiang region where a low of -48.6C (-55.5F) was observed on Monday.
This is the coldest reading since 1987, and one not far off the lowest November temperature ever recorded in China — the -50.7C (-59.3F) set at Keketuohai, Xinjiang on Nov 26, 1987 (solar minimum of cycle 21).
Lenke: https://electroverse.co/china-harshest-cold-wave-since-1987-canadas-coldest-nov-temp-cold-sub-saharan-africa-global-cooling/