Britene trosser klimaaktivismen: Utlyser svær konsesjonsrunde

Started by Telehiv, 07.10.2022, 11:16:41

Previous topic - Next topic

Telehiv

Stadig flere europeiske land som har diltet etter klimaindustriens krav om overgang til vind og sol som hovedenergikilde ser at de er i ferd med å begå en dramatisk selvskading på både natur og næringsliv og dermed setter hele nasjonaløkonomier i krise. Men få, om noen, land har hatt regjeringer som våger å ta til motmæle, for over dem ruver sanksjonsapparatene i FN, EU, og de  mektige NGO-miljøene tilknyttet finansfyrstene med forretningsbasert klimaagenda (jfr. omtale i flere tråder her på forumet om WEF, Davos, Schwab, osv.).

Men nå ser det ut til at britene ikke våger å bedrive mer selvskading, og vil begynne en kraftig reparasjonsprosess av den skadeskutte energisektoren:

Britene åpner for olje- og gassleting i nær 900 blokker
– Det er nå viktigere enn noen gang at vi styrker vår energisikkerhet, sier britenes næringsminister Jacob Rees-Mogg.


Storbritannias næringsminister Jacob Rees-Mogg mener konsesjonsrunden også vil bidra til å skape flere arbeidsplasser i landet. TOLGA AKMEN / EPA

E24 skriver at  Storbritannia nå "trosser et flertall klimaforskere", og lyser ut en ny konsesjonsrunde for olje- og gassleting.
- 898 blokker blir gjort tilgjengelig for selskaper som vil utforske og eventuelt hente ut olje og gass.
- Og så mange som 100 nye lisenser kan bli tildelt i Storbritannias 33 konsesjonsrunde.


Hele det lilla feltet på kartet blir gjort tilgjengelig for leting i denne konsesjonsrunden. North Sea Transition Autority (NTSA)

Ønsker rask produksjon
Og britiske myndigheter ønsker at det skal skje raskt. North Sea Transition Autority (NTSA) har pekt ut fire klynger i sørlige Nordsjøen som vil bli prioritert.

Dette fordi disse områdene, like utenfor Norfolk, Lincolnshire og Yorkshire, blant annet er tett på infrastruktur og «har potensial til å utvikles raskt.»

Ellers kan man lese i e24s artikkel at energi-geniene i Greenpeace selvsagt rykker ut og angriper regjeringens ønske om å ta igjen kontrollen med energikrisen. De vil fremdeles at man bruker nye formuer og øder mer naturområder på de dysfunksjonelle og ustabile energikildene som har sendt Europa ut i denne elendigheten: Vind og sol.

Lenke: https://e24.no/olje-og-energi/i/onWQxR/britene-aapner-for-olje-og-gassleting-i-naer-900-blokker