Svenskevalget - og alt som ikke kan sies

Started by Telehiv, 12.09.2022, 09:36:53

Previous topic - Next topic

Telehiv

Det har vært fascinerende å følge med det svenske valget, og særlig da hvordan de andre partiene forholder seg til at Sverigedemokraterna (SD) synes å bli landets nest største parti:
- et par borgerlige partier er ikke lenger tydelige på at de vil holde SD utenfor regjeringsforhandlinger for enhver pris. Årsak? At de slik kan få styringsflertall.
- den tradisjonelle venstresiden fortsetter å se bort fra partiet med henvisning til den rufsete fortiden

På mange måter ser vi her en parallell til her hjemme da Erna tok inn Frp for å få flertall.
Og som selvsagt førte til at Frp til slutt valgte å hoppe av igjen etter hvert som oppslutningen sank.
Sannsynligvis ser Åkesson samme utfall for SD og han vil nok vegre seg lenge før han entrer noen regjeringskabal (selv om han skulle bli tilbudt det).

Uansett er verken sossarna eller en sammenskranglet høyreregjering (selv der SD evt. tas inn som "oppryddingsgissel") noen skikkelig løsning på alle Sveriges problemer. Der har man i flere tiår sneket seg rundt alle sosiale varselssignaler om en akselererende nedbryting av det tidligere fredelige "folkhemmet", og når dette ikke kan benektes lenger velger omtrent alle de borgerlige partiene å skrive seg mer eller mindre inn i SDs etablerte retorikk - mens man for sikkerhets skyld samtidig fortsetter anklagene om partiets gamle nazi-forbindelser for at egen selvinnrømmelse skal se litt mer stueren ut.

Men alt det der er jo velkjent for alle som har fulgt litt med på broderfolkets politiske utvikling.
Det mest interessante er trolig at den tidligere ukritiske og brede leflingen med "klimakrisen" synes å ha blitt tonet veldig ned i denne valgkampen, til fordel for å markere at man slett ikke har tenkt å la SD stjele hele den kritiske innvandrergevinsten.
Samt å bygge forsvarsverk for ansvaret for å ha kjørt også Sverige ut i en selvskadende energikrise - jfr. de samme pågående rævreddings-prosessene i Norge nå.

Hovedpoenget er å unngå å måtte stå til ansvar for at den sanseløse, grunnløse og høyst dysfunksjonelle klimalallingen er i ferd med å sende de vestlige industrilandene ut i den rene elendighet uten et snev av reell miljøgevinst.

Sagt på en annen måte: Greta blir satt på bakrommet til Åkesson er parkert på hovedscenen.

Det kommer til å bli mye uverdig teater å beskue i ukene framover.
Med ubehagelige paralleller til samme gjemmelek i Norge.

PS: Man skal ikke se bort fra at Energiewende-ødelagte Tyskland det neste året vil overdemonstrere hva kritikere av klimafloppen har sagt i flere tiår: Man stenger ned det som virker og øder formuer på å tvinge inn det som IKKE virker. Det kan ikke gå bra så veldig lenge.

Eksempel: https://notrickszone.com/2022/09/10/germanys-spiraling-green-energy-catastrophe-6-million-jobs-at-risk-a-national-emergency/

 
 

 

translator

#1
Angående SD og klima så kan Swebbtv opplyse at Elsa Widding er valgt inn i Riksdagen for Sverigedemokraterna (SD). Jeg antar du allerede vet hvem Elsa Widding er, men hvis ikke så kan du se et av mange innslag med henne her
https://swebbtv.se/w/p/6tszZoRsacPw8B5EPVgE5S?playlistPosition=16&resume=true

Hun er en meget kompetent person med lang erfaring fra svensk næringsliv, og burde derfor være et solid vitenskapelig ankerfeste i SDs nye riksdagsgruppe på hele 73 representanter. Jeg skriver burde fordi som du påpeker har SD den siste tiden blitt for mye opptatt av å bli likt av de andre partiene i forhold til det partiet og dets velgere egentlig står for (jeg ser absolutt en parallell til norske FrP her!). SD har blitt med på de øvrige partienes klimapolitikk for å oppfylle Parisavtalen (sic), vært helt tonedøv overfor de mange og klare bevisene på at coronapolitikken egentlig har svært lite med helse å gjøre, og støttet den håpløse ideen (som kommer direkte fra WEF) om at Sverige og Finland skal bli medlem av NATO. SD har i praksis nedlagt forbud mot å delta i såkalt alternative svenske medier (som Swebbtv) for sine riksdagsrepresentanter. Brudd på disse "reglene" har ført til eksklusjon fra partiet.

Roger Richthoff har med sin militære bakgrunn vært partiets forsvarspolitiske talsmann i Riksdagen. Han har vært på Swebbtv en rekke ganger for å diskutere forsvarspolitiske spørsmål. Nå er han ikke lenger ønsket i SD og har byttet parti

QuoteRichthoff uppmärksammades i oktober 2021 för att ha ifrågasatt covid-19-vaccination av barn "då de kan bli så påverkade att de aningslöst tar en första giftspruta mot covid-19".[8] I mars 2022 uppmärksammades han för att ha spridit en video där Ryssland tackas för invasionen av Ukraina.[9] I videon presenteras en antisemitisk konspirationsteori som säger att Barack Obama och George Soros använder ukrainska laboratorier för att begå folkmord mot kristna.[9] Den 29 mars samma år meddelade Sverigedemokraternas gruppledare Henrik Vinge att Richthoff petas från partiets vallista till riksdagsvalet 2022.[10] Följande dag meddelade Richthoff att han lämnar Sverigedemokraterna. Han sitter kvar i riksdagen som politisk vilde.[11]

I april 2022 meddelade Richthoff att han ansluter sig till Alternativ för Sverige, AFS
https://sv.wikipedia.org/wiki/Roger_Richthoff

Dette oppgulpet fra Wikipedia kan du ha for meg. Jeg har hørt mer enn nok til å forstå at Richthoff vet hva han snakker om (og han er ærlig). Jeg håper bare Elsa Widding ikke kommer til å lide en tilsvarende skjebne.
"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

Telehiv

#2
På den andre siden har man partiet Nyans, som ifølge den svenske statsviteren Sofie Blombäck er et identitetspolitisk parti. Partiet har flere kontroversielle meninger, skriver SVT.

De mener blant annet at:
- Koranbrenning skal regnes som hatkriminalitet
- Tegninger av profeten Muhammed skal være forbudt
- De mener også at menn og kvinner skal ha egne, separate tider i kommunale bad

Nå spekuleres det på om partiet har hentet mange velgere fra Socialdemokraterna. Dersom det stemmer, kan de ha vært med på å avgjøre det svært jevne valget. Det endelige resultatet foreligger onsdag, men da 6264 av 6578 kretser var talt, ledet høyreblokken med ett mandat.

Professor i statsvitenskap Peter Esaiasson mener Nyans er et parti som ikke fanges opp på alle meningsmålinger, og sier at det henger sammen med det nye Sverige, eller det skjulte Sverige som han sier. De personene som bor der, deltar ikke i like stor grad i meningsmålinger, sa Esaiasson til SVT.

Det han og mange andre svenske forskere forsiktig prøver å indikere er egentlig at den voksende andelen innvandrere, i praksis muslimer, har begynt å bygge opp et formalpolitisk system med sikte på å overta stadig mer av den politiske arena etter hvert som den svensk-etniske befolkningen reduseres.
Programmet til partiet Nyans er ikke akkurat beroligende i det henseende.
 


translator

Quote from: Telehiv on 13.09.2022, 11:10:47På den andre siden har man partiet Nyans, som ifølge den svenske statsviteren Sofie Blombäck er et identitetspolitisk parti. Partiet har flere kontroversielle meninger, skriver SVT.

De mener blant annet at:
- Koranbrenning skal regnes som hatkriminalitet
- Tegninger av profeten Muhammed skal være forbudt
- De mener også at menn og kvinner skal ha egne, separate tider i kommunale bad

Klikk på denne videoen Telehiv, spol frem til 54:30 og se ca 2 minutter (gjerne lenger for å få med debatten i studio):
https://swebbtv.se/w/6N2bYgyUkYrSrtpWWL6Y1N

Dette foregår i dagens Sverige (og Norge også), men du får aldri se det på de vanlige tv-kanalene. Hvorfor ikke tror du?
"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund