Selvstendig analytiker viser hvordan norske strømkunder loppes helt bevisst

Started by Telehiv, 06.09.2022, 11:43:22

Previous topic - Next topic

Telehiv

Anders T. Frøvig er en selvstendig konsulent/analytiker som tydeligvis har ryggrad til å beskrive virkeligheten rundt det Det Store Norske Strømranet. I et debattinnlegg i Finansavisen den 29. aug. fjerner han enhver tvil om hvordan utenlandskablene har gitt de norske kraftprodusentene en lissepasning mht. å loppe norske strømkunder. Han konkluderer ganske så nådeløst:

"For kraftprodusenter som styrer etter maksimale overskudd, er kraftkablene en pengemaskin som gir full pott så lenge man kan opprettholde tilstrekkelig knapphet på strøm i Sør-Norge.
For politikere som ønsker å skåne strømforbrukere i Sør-Norge fra prissjokk som de nå opplever, ville den opplagte politikk være å forby eksport gjennom kablene så lenge fyllingsgraden i magasinene ligger under normalnivået."


Han viser tre figurer som beskriver hvordan politikernes forsøk på å lyve seg bort fra utenlandskablenes ødeleggende betydning for norske strømpriser ikke holder et øyeblikk, jfr. Frøvigs figur på slutten av argumentasjonen:

"Med kablene på plass, vil disse benyttes til eksport av strøm fra Sør-Norge så lenge europeisk pris er høyere enn sørnorsk pris. Når dette får pågå en viss tid, vil tilbudssiden for strøm fra Sør-Norge ha blitt skjøvet til venstre tilsvarende eksportert kvantum, som i figur 3."Han kommenterer til slutt:

"Alt produsert kvantum av strøm mellom «Lavt» og «Høyt» i figur 3 gir uansett europeisk pris. Det trenger altså ikke å gå noe strøm i kraftkablene (Middels kvantum i figuren) – prisen vil likevel holde seg på europeisk nivå.

For kraftprodusenter som styrer etter maksimale overskudd, er kraftkablene en pengemaskin som gir full pott så lenge man kan opprettholde tilstrekkelig knapphet på strøm i Sør-Norge."


Og dermed levnes altså ingen tvil om hva som må gjøres:

"For politikere som ønsker å skåne strømforbrukere i Sør-Norge fra prissjokk som de nå opplever, ville den opplagte politikk være å forby eksport gjennom kablene så lenge fyllingsgraden i magasinene ligger under normalnivået."

Men hvem tror våre EU-slikkende politikere kommer til å gjøre noe i denne retning?

Lenke: https://www.finansavisen.no/nyheter/debattinnlegg/2022/08/29/7920879/stromkrisen-kan-forklares-med-elementaer-okonomisk-analyse

Telehiv

Støre har snakket ute i Europa igjen:
Er det fremdeles noen som lar seg overraske over hva den tidligere Høiremannen og energinyliberalisten Støre sier når han treffer sine smiskeobjekter ute i Europa?
Han nærmer seg dessverre nå faretruende det vanlige folk vil kalle landssvik av typen "øding av allmuens formue" (dvs. sånt som Høire hadde enerett på i gamle dager):

Lenke: https://www.msn.com/nb-no/okonomi/nyheter/st%C3%B8res-str%C3%B8mutspill-vekker-oppsikt-illojalt-mot-et-hvert-ansvar/ar-AA11Apks?ocid=msedgntp&cvid=bf2e1a633fb64b6eaa531ead1944cd98

Telehiv

Det blide Sørland er på vei mot konkurs


KONKURSSTATISTIKKENE: – Særlig tre bransjer utmerker seg i konkursstatistikkene for august, skriver Svein Mork Dahl, regionleder i SMB Norge, Arendal. (På bildet: Turister og båter i Pollen i Arendal.)

Svein Mork Dahl, regionleder i SMB Norge, Arendal, mener situasjonen nå er kritisk og ber politikerne handle. Dahl har tidligere bl.a. pekt på hva som kan skje med en lang kald vinter, og nå viser han ferske tall fra Creditsafe med en dramatisk økning i antall konkurser i august. Tallene viser at det var 211 konkurser i august, en økning i 62 prosent sammenlignet med samme måned året før. Verst ut er Agder som har en økning fra tre til 12 om man sammenligner august i år med august i fjor. Det er en økning på 300 prosent.

SMB Norges administrerende direktør, Jørund Rytman, frykter at dette bare er starten på en bølge som vil toppe seg med de rekordhøye strømprisene som ventes i vinter: «Nå ser vi tydelig at mange små bedrifter har enorme utfordringer med å håndtere den vanvittige økningen i pris på kritiske varer og tjenester. Gjennom hele våren og sommeren har vi sett en markant prisvekst i alle ledd av leverandørkjeden», uttalte han til bransjenettstedet DinBedrift.no.

Dahl avslutter med at påstandene om at norsk økonomi går som det griner på grunn av økte olje- og gassinntekter kommer verken innbyggerne, eller hverdagsnæringslivet til gode i dagens situasjon, og vi risikerer at vi kommer i den bisarre situasjonen der AS Norge leverer et rekordresultat samtidig som fastlandsøkonomien, hvor tross alt mesteparten av oss henter våre personlige inntekter fra, er på vei inn i en resesjon på grunn av en galopperende inflasjon.

Lenke: https://www.msn.com/nb-no/okonomi/nyheter/det-blide-s%C3%B8rland-er-p%C3%A5-vei-mot-konkurs/ar-AA11yFVW?ocid=msedgntp&cvid=bf2e1a633fb64b6eaa531ead1944cd98

Dette mens Støre altså er på ny smisketur i Europa med sitt nyliberalistiske og unasjonale ideologivrakgods. Tvi vøre hvilke politikere vi har fått tildelt for tiden - og noen tror faktisk det vil hjelpe å skifte ut Støre med Erna.
Kort sagt: Skal hele nasjonen fortsette å begå økonomisk, grønnforkvaklet selvskading, eller finner noen å måtte handle vettug snart?