Da klimakonferansen i Mexico 2010 ville forby vann

Started by Telehiv, 14.11.2022, 08:52:12

Previous topic - Next topic

Telehiv

Dagbladet er blitt landets dårligste kopi av Se & Hør og skulle de finne på å skrive om "klima" er det vel gråten som tar de fleste. Men i 2010 var blekka ennå ikke blitt så hardbarkede klimakrypere at de lot være å la et urkomisk klimastunt unnslippe oppmerksomheten. Eller rettere, det var egentlig Finansavisen som brakte komikken til norske spalter, og Dagbladet tok (som vanlig) gratisreisen med å gjenta suksessen:

Deltakere på klimamøtet i Mexico i 2010 ble lurt til å støtte et forslag om å forby vann.
Den klimaskeptiske organisasjonen CFACT sto bak det urkomiske stuntet:
- En rekke av delegatene på konferansen syntes det var en god idé å forby det kjemiske stoffet dihydrogenmonoksid, skrev Finansavisen.
- Det de ikke skjønte, var at dette tekniske begrepet rett og slett er et annet navn på vann. Dermed avslørte de - ikke helt uventet - sterkt sviktende naturfagkunnskaper, ifølge organisasjonen CFACT, som sto bak peket.

Nesten alle delegatene som ble bedt om å støtte vannforbudet, svarte ja, ifølge CFACT.

De samme delegatene var dessuten positive til å innføre handelssanksjoner mot USA hvis ikke amerikanerne undertegnet en internasjonal avtale om å begrense utslippene av klimagasser inkludert det "livsfarlige" stoffet dihydrogenmonoksid.


VANNVITTIG: Den konservative lobby-gruppa mente klimadelegatene ikke kan nok om naturfag - og det fikk de rett i da flere delegater ble enige om å forby vann under møtet i Cancùn. En pappversjon av Frihetsgudinnen synker ned i et hav av dihydrogenmonoksid utenfor badebyen Cancún i Mexico. Foto: REUTERS/SCANPIX

Lenke: https://www.dagbladet.no/nyheter/lurte-klimatoppmotet-til-a-forby-vann/64367745

Men er det noen som tror det er blitt bedre i Egypt 2022?
Vi som følger med på aktivistenes tragikomiske forestillinger ser ingen bedring. Den WEF-utplukkede kanadiske klimaaktivisten Tzeporah Berman mener f.eks. at oljeproduksjon må behandles på lik linje med atomvåpen. Berman står bak det to år gamle initiativet Fossil Fuel Non-Proliferation Treaty, et avtaleforslag om å stoppe bruken av olje, kull og gass. Hun går nå kappgang mellom dresskledde mennesker fra én panelsamtale til den neste, på FNs 27. klimatoppmøte i badebyen Sharm el-Sheikh.

Noen tror kanskje at dette er en forvirret tanke i et hysterisk menneskesinn, men bak dette forslaget står lobbygruppen i Verdens Helseorganisasjon, EU-parlamentet, Vatikanet og Vanuatu i FNs generalforsamling. Og forslaget er altså basert på studier av andre ikkespredningsavtaler, som avtalen om atomvåpen. For i likhet med masseødeleggelsesvåpen har fossilt brensel potensial til å ta livet av millioner av mennesker, mener de. Det bør vel nevnes at forslaget ikke problematiserer hvor mange millioner mennesker de vil ta livet av ved å fra ta dem olje, gass og kull før funksjonelle alternativer foreligger...

Lenke: https://www.document.no/2022/11/14/vil-behandle-oljeproduksjon-som-masseodeleggelsesvapen/