SP-Arnstad prøver med klimafornuft - posørene skriker som ville dyr

Started by Telehiv, 28.03.2022, 16:17:18

Previous topic - Next topic

Telehiv

Denne artikkelen gir et godt bilde av hvorfor vi trolig vil fortsette å slite med strøm- og energipriser ute av kontroll, drevet fram av hemningsløst opportunistisk, fortvilende kunnskapsløs og ytterst selvskadende klimaposering særlig i partiene SV, MDG, Venstre og av alle ting: Høyre. Og selvsagt aktivistorganisasjonene med klimavennlige kafebord på Grunerløkka.

https://www.dn.no/politikk/sterke-reaksjoner-pa-marit-arnstads-klimamal-forslag-totalt-uaktuelt-for-sv-a-vare-med-pa/2-1-1192020

Det hadde jo vært oppmuntrende om Marit Arnstad får mer gjennomslag i de politiske miljøene enn hva de første reaksjonene tyder på?

- Det er lov å håpe, sa mannen, han skjøt mot mannen i månen...Telehiv

Document har en artikel om Arnstads utspill i dag, der de ytrer et håp om at flere partier vil tilslutte seg fornuften i dette:
https://www.document.no/2022/03/28/har-vaknet-til-virkeligheten-senterpartiet-apner-for-a-utsette-klimamalene/

Nå er det å håpe at Sp eksploderer på meningsmålingene på dette, da blir det ikke lenge før selv de edleste klimaposører lusker etter...


Telehiv

Ola Borten Moe var, i opposisjon, godt i gang med et oppgjør med klimaposørene sommeren 2020, men så kom jo åpningen for  regjeringsmakt etterhvert og både han og resten av Sp måtte legge sterke bånd på sin sunne fornuft om man ville inn på parnasset.

Lenke: https://www.document.no/2020/06/28/ola-borten-moe-sp-tar-et-knusende-oppgjor-med-gronn-svada/

Men nå er altså Marit Arnstad klar til å stå i tåpenes spyttklysebyger og si fra.
Vi kan bare håpe at dette er begynnelsen på en gjeninnføring av noenlunde vett og forstand i norsk energipolitikk.
translator

Barth Eide jobber fortsatt for sin (tidligere) arbeidsgiver i Davos, World Economic Forum. Nå har jeg akkurat sett ham i Dagsnytt 18 sammen med en annen person som begynner å få ganske mye plass i mediene (igjen): Ellen Lerum Boasson.

I dag kan hun smykke seg med professortittel og er ansatt som forsker ved Cicero. Hun er dessuten en av hovedforfatterne bak den nye klimarapporten som kom i dag, blir vi fortalt. Flotte titler altså, men hvem var Elin Lerum Boasson for 20 år siden? Er det ingen som husker den miljøfrelste unge bergenserinnen med hårsveis som Synnøve Solbakken? Jeg husker henne. Hun var nemlig leder for Natur og Ungdom fra 2001 til 2003.

QuoteElin Lerum Boasson (født 24. mai 1978) er førsteamanuensis ved Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo (UiO) og seniorforsker ved CICERO Senter for klimaforskning. Hun har doktorgrad i statsvitenskap fra UiO.[1] Boasson har publisert flere bøker og artikler om klima- og energipolitikk i EU og i Norge.

Hun arbeider særlig med hvordan internasjonal klima- og energipolitikk påvirker Norge.

Boasson var leder i Natur og Ungdom fra 2001 til 2003 og har sittet i sentralstyret til Naturvernforbundet.
https://no.wikipedia.org/wiki/Elin_Lerum_Boasson

Ganske interessant at hun har tatt sin akademiske tittel på statsvitenskap, som ikke har mye med naturvitenskap å gjøre. Og hvor har hun professortittelen fra når hun ifølge Wikipedia er førsteamanuensis? Hva skal egentlig til for å bli forsker ved Cicero, og nå altså hovedforfatter i en klimarapport?

Dette er nettopp den situasjonen som Donna Laframboise beskrev i boken Den oppblåste tenåringen: De alarmistiske klimarapportene skrives av forskere (ofte med en akademisk tittel tatt i et ikke-naturvitenskapelig emne) som er tidligere aktivister og som har bygget sin forskerkarriere på det politiske narrativet om CO2 som farlig som de ikke har faglig forutsetning til å forstå selv. Og slike folk kan kalle seg forskere på klima?

Elin Lerum Boasson er et norsk eksempel på denne typen "forskere". Andre (hentet fra boken til Laframboise) er Richard Klein, Laurens Bouwer, Lisa Alexander og Sari Kovats. Disse har virket som hovedforfattere på IPCC-rapporter siden 1990-tallet (da de var studenter) og ofte hatt det avgjørende ordet i rapport etter rapport. Les den, hvis du ennå ikke har gjort det. Den viser så ettertrykkelig at "klimaforskning" har ingenting med klima å gjøre, for ikke å snakke om kompetent og seriøs forskning.
https://www.klimarealistene.com/produkt/den-oppblaste-tenaringen/

Klein, Bouwer, Alexander osv. ble headhuntet til de statlige klimainstitusjonene fordi de har en fortid som klimaaktivister. Med andre ord: de har den rette holdningen. Utdanning er derimot irrelevant (så lenge de har eller jobber mot en akademisk tittel). Skal vedde på at det er dette som skjedde med Elin Lerum Boasson også. Hun tikker i akkurat de rette boksene."Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund


Telehiv