Strømsjokket: Nå skal Nord-Norge også få blø

Started by Telehiv, 07.02.2022, 12:46:26

Previous topic - Next topic

Telehiv

E24 har i en artikkel nå satt lyset på at Statnett legger planer for å strømloppe også resten av det norske folk (les: Midt- og Nord-Norge):

"Statnett: Vurderer raskere utjevning av strømpris mellom nord og sør"

Lenke: https://e24.no/norsk-oekonomi/i/G3Jr86/statnett-vurderer-raskere-utjevning-av-stroempris-mellom-nord-og-soer

De som ikke forstår hva de gemene planer bak dette er, må lære seg å lese som oppvakte russere i sin tid leste Pravda: Hva er det egentlig som sies her?

En liten starthjelp får dere i en av kommentarene til artikkelen, som ganske tydelig avslører hva motivet for å være "snill" med resten av landet faktisk er:

Leo Osvald Eide
for fem timer siden (redigert)
Gu kor kjekt gjort av Statnett! For det vil jo ikke føre til at for eksempel Nord-Norge - som hadde billigst strøm i Europa ifjor og det fordi de ikke har kabler med kapasitet nok til å frakte så mye strøm UT av landsdelen at de får tappet ned sine vannmagasin - vil få høyere strømpriser.

Når Statnett øker kapasiteten på strømoverføring, gjøres det for å kunne eksportere mer kraft! Vi på Vestlandet har mest nedbør, størst vannmagasin produserer mest strøm i Norge og vi har kabler til utlandet med stor nok kapasitet til eksportere så mye strøm - at vi tapper ned våre vannmagasin og - vi GJØR det, jf at vi ledet ut av Vestlandet - HALVPARTEN av den strømmen vi produserte i 2021, ifølge E24.

Og - da burde jo den logiske konsekvensen være at vi på Vestlandet fikk LAVERE strømpris, siden vi eksporterte så mye strøm. Men, nei! Vi betalte tidvis 10 ganger mer for kilowatten på Vestlandet - enn de gjorde i Nord-Norge; et GIGANTISK tyveri av strømmen vår! Mens Nord-Norge i 2021, ifølge E24 hadde en gjennomsnittlig strømpris på 35 øre pr kilowatt, betalte vi - som altså eksporterte halvparten av strømmen vår til utlandet, 76 øre pr kilowatt, som med avgifter - ga en GJENNOMSNITTSPRIS for Vestlendingene i 2021 - på 152 øre pr kilowatt; takk og pris for utenlandskablene! Det koster 11-12 øre å produsere 1 kilowatt.

ALLE som må varme opp sine boliger, bygg haller og industristeder og har basert dette på strøm - fikk og får selvsagt problemer når de helt uhemmet - får eksportere så mye strøm de bare klarer! Óg, det er ingen nedre grense, nedre fyllingsgrad - for eksport av strøm. Det er en nedre grense for produksjon av strøm - og det har bl.a. å gjøre med sikkerheten i vassdragene&magasinene for fisk, plankton og dyreliv.

Det dummeste nordlendingene gjør, er å la Statnett bygge overføringskabler med større kapasitet og stor nok, til å lede så mye strøm ut av landet - at de klarer å tappe ned vannmagasinene sine; DA får de like høye strømregninger som oss andre og dét - er den formen for rettferdighet som Statnett jobber etter; Strømmen skal koste MEST MULIG for alle i landet!

Nå avdøde og tidligere industriminister for AP, Finn Lied, karakteriserte i 2010, da vi og hadde høye strømpriser i Norge på grunn av lav vannstand i magasinene – "Energipolitikken i Norge er fullstendig feilslått, og de høye strømprisene er usosiale".Som sagt; noen som trodde at man vil nøye seg med å loppe den sørlige landsdel?!