Nytter det å snakke fornuft om elektrifisering av sokkelen?

Started by Telehiv, 28.12.2021, 12:19:40

Previous topic - Next topic

Telehiv

En liten del av den lokalproduserte gassen på de norske feltene har hittil blitt brukt som en stabil og billig el-kilde for plattformene. Men det skal de ikke få lov til lenger; all gassen skal sendes til Europa for at ikke Norge skal belastes ifht det latterlige CO2-kvotesystemet man har kokt sammen. Man styrer kort sagt mot å ødelegge ikke bare den lokale plattformøkonomien, men hele norsk industri- og husholdningsøkonomi for å vise verden hvor flinke man er til å overholde noen sammenraskede nasjonale CO2-mål. Og håper at ikke den samme verden oppdager at det globale CO2-regnskapet går i minus på denne måten...

Galskapen med å elektrifisere sokkelen er blant de mest pinlige klimaselvskadingsøvelsene flertallet av partiene fremdeles nekter å forlate. Og verre: Uskolerte og fanatiske klimaaktivister og de dummeste og mest clickbait-kåte journalistene kappes med disse politikerne om å gi støtte til utenlandskabler som tar altfor store deler av den rene vannkraften ut av fastlandets energisystem samtidig som vi ikke lenger skal få lov å bruke lokal gass på plattformene. Eller i egne gasskraftverk om vi ønsker det. For i denne sinnsvake "klimalogikken" er det som kjent bedre å sende gassen langt av sted for å brennes der...

Resultatet: Elektrifisering av sokkelen i kombinasjon med utenlandskabler er drepende for norsk økonomi, en ren selvskading.

Tidligere fullt vannkraftdekkede Norge har gjennom utenlandskablene allerede havnet i en økende energikrise med rabiate strømpriser styrt av den selvpåførte energikrisen i Europa. Norske strømpriser er allerede sendt - helt unødvendig - til himmels til skade for norsk næringsliv og til mareritt for landets enker og faderløse, mens man forsvarer seg i stortinget med at landets CO2-regnskap vinner på å elektrifisere sokkelen. Selv om det globale CO2-regnskapet går i minus, og de reelle miljøeffektene er ytterligere negative.
Men fornuft preller av som vann på gåsa.

Her er enda en fagperson som prøver å opplyse disse miljøpolitiske skadedyrene om hva som er fornuftig her, men sikkert til ingen nytte denne gangen heller. Ingeniøren Henning Flingtorp skriver klart og tydelig at:

"Det er ikke for å redusere CO2-utslippene norske myndigheter har besluttet å elektrifisere landet, det er for å kunne enkelt komme unna de territoriale EU-kravene for CO2-utslipp. Myndighetene vet at elektrifiseringen forverrer det globale CO2-utslippet."

Lenke: https://finansavisen.no/nyheter/debattinnlegg/2021/12/09/7785634/elektrifisering-er-en-logn


Ex-administrator

Elektrifisering av sokkelen er en av de største skandalene i Norge i min levetid. En ekstrem kostnad for staten (utbyggingen), en ekstrem kostnad for alle innbyggere og bedrifter (i form av dyrere strøm, nettleie og annen beskatning), mindre mulighet for eksport av strøm, samt at hele greia samlet gir høyere CO2-utslipp totalt i verden.

Jeg tror nok at politikerne går stille i dørene for å slippe å gjøre andre inngripende tiltak som skal tilfredsstille EU-kravene, og at realitetene i denne suppa ikke vil bli oppgjort før flere tiår inn i framtida.

Telehiv

Quote from: Administrator on 29.12.2021, 10:01:08
Elektrifisering av sokkelen er en av de største skandalene i Norge i min levetid. En ekstrem kostnad for staten (utbyggingen), en ekstrem kostnad for alle innbyggere og bedrifter (i form av dyrere strøm, nettleie og annen beskatning), mindre mulighet for eksport av strøm, samt at hele greia samlet gir høyere CO2-utslipp totalt i verden.

Jeg tror nok at politikerne går stille i dørene for å slippe å gjøre andre inngripende tiltak som skal tilfredsstille EU-kravene, og at realitetene i denne suppa ikke vil bli oppgjort før flere tiår inn i framtida.

Admin, takk for at du ser galskapen og gir din stemme med i kritikken.
Nettavisen har i dag tatt inn en sterk kritikk fra Kjell Erik Eilertsen, som bl.a. viser hvor ille Faktisk.no og NRK opptrer som tildekkere og bortsnakkere av disse skandalene:

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/faktisk-no-og-nrk-banaliserer-om-stromprisen/o/5-95-366001

Det kritiske spørsmålet nå er:
Hvor i alle dager kan folk flest (ofrene) henvende seg for å oppnå en opprydning i denne nasjonale selvskadingsgalskapen?
Alle energimaktinstanser + de organer som egentlig skulle passet på dem gjør jo sitt beste for å skjule for offenligheten hva som er sannheten her!

Jeg låner translators sørgelige men akk så korrekte diagnostikk i slike sammenhenger:

"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund


Telehiv

Regjeringen (dvs. Ap) lunken til Sp-krav om reforhandling av kraftavtalerSp stemte mot ACER i 2018
Alle politiske partier gjemmer seg nå i kriker og kroker for å ikke bli konfrontert med sine famøse bidrag til å legge Norge åpent for Europas energiskandaler. Heldigvis noterer vi at Marit Arnstad og Sp nå står fram og krever at man må begynne en reforhandling av kraftavtalene med Europa. Sp og SV var de eneste partiene som i 2018 gikk i mot å tilslutte seg at ACER skulle styre reglene for kraftutveksling i Europa, herunder Norge.

De som stemte oss inn i ACER:
ACER (EUs energibyrå) er et regelverk som ble innlemmet i norsk lov gjennom et stortingsflertall i 2018 bestående av Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og MDG. 

Nå gjenstår å se om SV vil støtte Sp i kampen for å reforhandle kraftavtalene, eller om de drar en "Libya" igjen og støtter Ap i videre bortsnakking (SV er partiet som ble opprettet for å være mot NATO men var med på NATOs krigsforbryterske ødeleggelse av Libya da de satt i Stoltenbergs Ap-regjering).

Lenke: https://www.dn.no/politikk/kraft/strom/marit-arnstad/regjeringen-lunken-til-sp-krav-om-reforhandling-av-kraftavtaler/2-1-1136941

Vedum har forøvrig fulgt opp med å skrinlegge den tredje nye utenlandskabelen kabelen North Connect:
Lenke: https://e24.no/olje-og-energi/i/jap28o/vedum-gravlegger-northconnect-for-godt