Stortingspolitikernes skandaløse juksing med pendlerbolig

Started by Telehiv, 17.11.2021, 10:10:37

Previous topic - Next topic

Telehiv

Sist ute er selveste stortingspresidenten, som kanskje bare bør trekke seg først som sist?

"Stortingspresidenten beklager – sier hun har misforstått reglene om pendlerbolig"

Nettavisen skriver nå at Ap-politiker Eva Kristin Hansen kan ha sluppet unna skatt på over 170.000 kroner fordi hun angivelig misforstod reglene. I saken om tidligere KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad ble den skattbare fordelen ved slike leiligheter anslått til rundt 150.000 kroner i året i perioden 2014-2017.

Viljen til frekk svindel må bero på at man har trodd at man ikke ville bli sett i kortene:
Mens Ropstad angivelig bodde på gutterommet hjemme hos foreldrene, leide Eva Kristin Hansen hybel i Trond Giskes leilighet i Trondheim - en leilighet Giske for øvrig disponerte selv.
Eva Kristin Hansens misforståelse er altså at hun i farten glemte at hun bodde med ektemannen på Ski utenfor Oslo, og trodde at hun bodde på hybel hos Trond Giske i Trondheim.

En vanlig menigmann som hadde dradd en slik grovis overfor myndighetene ville vel fått ubetinget fengsel?Lenker:
https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/stortingspresident-misforstod-seg-unna-skatt-pa-gratis-bolig-for-450-000-kroner/o/5-95-341256

https://resett.no/2021/11/16/stortingspresidenten-beklager-sier-hun-har-misforstatt-reglene-om-pendlerbolig/


ConTrari1

Hvilken kvinne vil vel ikke drømme seg bort ved tanken om å bo på hybel med Trond Giske? Rett og slett besettende, og sikkert god nok grunn for frifinnelse i en eventuell rettssak.
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

Quote from: ConTrari1 on 17.11.2021, 10:30:09
Hvilken kvinne vil vel ikke drømme seg bort ved tanken om å bo på hybel med Trond Giske? Rett og slett besettende, og sikkert god nok grunn for frifinnelse i en eventuell rettssak.

Siden du nevner Giske; han skal vel dømmes for medvirkning her? Han må da ha visst at den korrupte stortingspresidenten registrerte seg hos ham?
Det må da være nok kvinner igjen i Ap som vil hevne seg på ham, og dra ham med i fallet?


ConTrari1

Quote from: Telehiv on 17.11.2021, 10:32:54

Siden du nevner Giske; han skal vel dømmes for medvirkning her? Han må da ha visst at den korrupte stortingspresidenten registrerte seg hos ham?
Det må da være nok kvinner igjen i Ap som vil hevne seg på ham, og dra ham med i fallet?

Giske har fått sin straff av Ap-systemet, og er fredet mot ytterligere reaksjoner.
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

Det kan komme mer enn bare svindel med pendlerboliger ut av denne avdekkingsrunden:

Stortinget iverksetter full skatterevisjon av representant-ordninger
Tirsdag har Stortingets administrasjon satt i gang en bred skatterevisjon av representantenes ordninger, der de også skal gå gjennom enkeltsaker.

Riksrevisoren ble spilt av banen av stortingets presidentskap da han prøvde å se på dette sist
Til Aftenposten forteller riksrevisor Per-Kristian Foss tirsdag kveld at Riksrevisoren ikke siden 2017 har gjennomført noen kontroller av Stortingets administrasjons etterlevelse av lover og regler.
– I 2017 opplevde vi noe veldig spesielt. Vi hadde gjennomført to tredjedeler av en revisjon om IT-sikkerhet i Stortinget. Så opplevde vi at Stortingets presidentskap grep inn og sa stopp, sier Foss til avisa.


Riksrevisoren gransker heller ikke pendlerbolig-saken.
– Normalt burde vi gått inn og gransket denne saken. At vi ikke opptrer som normalt, kan vi takke Stortingets presidentskap for, sier Foss.
– Vi mente den gangen at Riksrevisjonen ikke hadde hjemmel for å granske Stortinget, og at det var et prinsipielt spørsmål man måtte avklare, sier Olemic Thommessen, som var stortingspresident i 2017.


Så her kan det bli mye popcorn og cola foran TV'en i vinter...for det blir vel mer og mer klart at den interne stortingsjurisdiksjonen har omtrent samme troverdighet som fagfellevurderingene av "klimaforskning".
Dessverre må vi nok frykte at de vrir seg unna det meste denne gangen også.

Lenke: https://e24.no/naeringsliv/i/wOvBgn/stortinget-iverksetter-full-skatterevisjon-av-representant-ordninger


ConTrari1

It's worse than we thought, again!

I begynnelsen av oktober meldte Stortingets nye president Eva Kristin Hansen at hun fryktet at de mange sakene knyttet til representantenes økonomiske goder skal føre til politikerforakt. Dette blir en hånlig vits når hun selv er en del av problemet.

Kan hende hun selv følte seg hevet over hele regelverket. For i 2014 flyttet hun Ski med sin mann, mens hun opprettholdt en boligadresse i Trondheim – et rom i Trond Giskes leilighet.


Men hun gjør jo bare som Gisken gjorde, ere så fali de'a?

Fra VG 2014:
Da han gikk av som utdanningsminister i Jens Stoltenbergs første regjering tilbake i 2001 vakte det oppsikt da Giske fikk fortsette å bo i statsrådsleiligheten han hadde disponert.

Mens andre avgåtte statsråder flyttet ut ble Giske boende i luksuriøse Gimle Terrasse på skattebetalernes regning, samtidig som han leide ut leiligheten på Grünerløkka.


For utenbys lesere; Gimle Terrasse er creme de la creme av boligområder i Oslo. Løkka er ikke helt bak mål heller. Landets nest mektigste politiker har hatt gratis pendlerbolig i 12 år.

Merkelig nok valgte hun å ikke rydde opp i dette straks Aftenposten satte søkelyset på pendlerbolig-problematikken. Hun burde stått frem med en gang. Uvitenhet eller arroganse? Man gjetter på det siste.

Hva sier hennes politiske sjef? Støre har ingen kommentar. Feigere går det ikke an å bli. Og kameraderiet er bredt og skamløst, Ap og Sp vil tilgi, Høyre sier ikke et mukk, bare ytterfløyene krever avgang.

Ok, er det greit at jeg snyter en kvart mill på skatten og når det blir oppdaget, så beklager jeg og Støre synes det er i orden? Vi burde hatt en folkeaksjon der man holder tilbake  skattebeløp tilsvarende det forbryterne på Tinget har grafset til seg. Ja for de er forbrytere, ikke sant?

https://www.document.no/2021/11/17/en-stortingspresident-uten-moralsk-kompass-og-en-taus-statsminister/

Edit; også fra Document:
Hans Fredrik Marthiniussen mener stortingspresident Eva Kristin Hansen bevisst holdt tilbake opplysninger om at hun kjøpte seg bolig i 2014.

Marthiniussen, som er professor i formuesrett ved Universitetet i Bergen, sier til Adresseavisen at de fleste andre i pendlerboligsakene har fortalt hvor de bor, og mener at Hansen-saken skiller seg ut.

– Det er det groveste jeg har sett i sakene rundt pendlerbolig, sier Marthiniussen.


Så hvordan skal man tiltale damen? (utenomrettslig, altså) Ærede snyltepresident?
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

President -tre av!

– Det har i kveld blitt kjent at Oslo politidistrikt er blitt bedt om å etterforske seks ikke navngitte stortingsrepresentanter etter oppslag i mediene. Jeg tar det for gitt at jeg er blant dem, opplyser Hansen til NTB.

– Jeg mener det er uholdbart for Stortinget å ha en stortingspresident som er under politietterforskning. Jeg har derfor kontaktet min partileder og parlamentariske leder og orientert om at jeg vil trekke meg som stortingspresident, opplyser hun videre.


Bedre å tre av enn å bli kastet ut.

https://www.document.no/2021/11/18/stortingspresidenten-gar-av-veldig-lurt-mener-listhaug/
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

Quote from: Telehiv on 17.11.2021, 10:10:37
Sist ute er selveste stortingspresidenten, som kanskje bare bør trekke seg først som sist?

Spådommen i åpningslinjen på denne tråden samtidig med at saken om (den nå avgåtte) stortingspresidenten kom i mediene, viste seg å slå til. Men det krevde kanskje ingen rakettforsker til å fastslå det, selv om mer eller mindre påfallende støtteerklæringer fra noen representanter - faktisk fra flere parti - prøvde å dekke henne så lenge som mulig.

Ikke minst noterte vi et klumsete, men påfallende vennlig forsvar fra Audun Lysbakken:

Nå har vi vel fått svaret på hvorfor Lysbakken, som selv måtte trekke seg som minister pga. korrupsjon, var så opptatt av å fremme synspunkter om hvor "uklart" regelverket var, og at det var "forståelig" at noen kan misforstå:

"SV-topp kan ha unndratt store beløp – skylder på Stortingets administrasjon"


SV tildelt lærebok med utrevne sider? SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes mener Stortingets administrasjon ikke visste at representanter med pendlerbolig må skatte av fordelen dersom de leier ut sitt eget hjem. Foto: Hanna Johre / NTB
 
Nå er det altså en av de aller mest skinnhellige, SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes, som forhåpentlig må stå skolerett overfor et folk som snart har fått nok av disse lommetjuvene.
Problemet denne gangen er at norske journalister kommer til å slåss som dyr for å verge en av sine egne (meningsmålinger indikerer at ca 70% av norske journalister stemmer SV). Ikke uventet: Foreløpig er det nervøs stillhet i de bornerte MSM-kretser, mens f.eks. Resett har oppslag (se lenke).

Er det likevel lov å håpe at denne selvskadingskoryfeen (jfr. de grovt selvskadende kravene SV driver og pumper inn mot regjeringen nå) kan gå med i juleslakten?
Jeg må innrømme, det hadde varmet mer enn en tylft ved på peisen i førjulstida.

Lenke: https://resett.no/2021/11/21/sv-topp-kan-ha-unndratt-350-000-i-skatt-skylder-pa-stortingets-adminstrasjon/