COP26: Ingen ende på selvskading og overbud?

Started by Telehiv, 29.10.2021, 14:03:35

Previous topic - Next topic

Telehiv

#15
Quote from: ConTrari1 on 02.11.2021, 09:06:33
Hvilke land har faset ut kjernekraft?

Det er ikke total utfasing det stort sett er snakk om, men kjernekraftens svekkede rolle i den totale energiforsyningen det siste tiåret, dvs. at verden har fått  stadig større energibehov mens bidraget fra kjernekraft ikke har holdt tritt. Det har jo vært mye strid om kjernekraft i flere EU- og OECD-land, og for et par-tre år siden bestemte Tyskland seg for at «Energiewende» var en god anledning til å legge ned alle sine 17 utslippsfrie atomkraftverk innen 2022. Kun 7 var operative i 2019.

Bakgrunn for kjernekraftens nedgang:
Kommersiell produksjon av kjernekraft startet på 1950-tallet. I den første tiden var bruken av kjernekraft i sterk vekst, men mot år 2000 flatet veksten ut, for så å bli negativ etter 2010. De siste årene har produksjonen tatt seg noe opp. I 2018 var produksjonen av kjernekraft 2563 terawattimer (2,6 PWh), som er noe lavere enn i toppåret 2006 (2,79 PWh). Kjernekraftens andel av samlet produksjon var da 10,1 prosent. De andre formene for kraftproduksjon var dominert av kullkraft (38 prosent) og naturgass (23 prosent)."[/i]

Merk at på sitt høyeste bidro kjernekraften med mer enn 16 prosent av all kraftproduksjon (1987).

Fra 1970 til 1975 vokste kjernekraften med hele 30 prosent per år. Oljekrisen i 1973–1974 førte til at flere land, blant annet Frankrike og Japan, valgte å fase ut oljekraftverk til fordel for kjernekraftverk. Etterfølgende utbyggingsprogram bidro til en fortsatt sterk vekst i kjernekraft på 1980-tallet, ref. at den utgjorde over 16 prosent av all kraftproduksjon i 1987.

At veksten i produsert kjernekraft senere flatet ut skyldtes flere forhold. Økte utbyggingskostnader gjennom 1970- og 1980-tallet gjorde kjernekraften mindre attraktiv. Kostnadsøkningen skyldes i stor grad at anleggsperioden for oppføring av nye kraftverk ble lengre. Dette tilskrives endringer i det statlige reguleringsregimet, blant annet som følge av krav om at reaktorene måtte gjøres sikrere. Forsinkelser som fulgte av at prosjekter ble brakt inn i rettsapparatet av aksjonsgrupper mot kjernekraft, har også spilt en rolle. Dessuten har fallende priser på fossil energi svekket kjernekraftens konkurransekraft.

Lenke: https://snl.no/kjernekraft

Utlagt: Hadde man opprettholdt utbyggingstakten i kjernekraftverk på 1980-tallet, ville EU og USA vært i en helt annen og gunstigere energisituasjon enn nå. Det er derfor Støre påpeker at verden i det kortere bildet må trekke på gass til man får opp bedre alternativer. Selv de mest grønngærne må vel snart fatte at sol og vind er helt uten forutsetninger for å holde verden gående.

Nettavisen hadde forøvrig en omfattende artikkel om disse problemstillingene for et par år siden, inkludert atomreaktorer som en påstått del av FNs løsning i klimaprogrammet (Samset):
https://www.nettavisen.no/nyheter/det-finnes-en-losning-pa-klimakrisen-den-hater-vi-mer-enn-klimakrisen/s/12-95-3423873104


   

ConTrari1

Det endrer ikke på det faktum at Støre har surret forferdelig. Må være pinlig dersom  originalteksten på engelsk benytter uttrykk som "utfasing". Det er noe helt annet enn reduksjon.
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

Quote from: ConTrari1 on 02.11.2021, 09:46:50
Det endrer ikke på det faktum at Støre har surret forferdelig. Må være pinlig dersom  originalteksten på engelsk benytter uttrykk som "utfasing". Det er noe helt annet enn reduksjon.

Vi får sjekke talen han holder i dag  ;)

Telehiv


ConTrari1

Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

Quote from: Telehiv on 02.11.2021, 09:50:32
Quote from: ConTrari1 on 02.11.2021, 09:46:50
Det endrer ikke på det faktum at Støre har surret forferdelig. Må være pinlig dersom  originalteksten på engelsk benytter uttrykk som "utfasing". Det er noe helt annet enn reduksjon.

Vi får sjekke talen han holder i dag  ;)

Men Støre er reneste Super Mario i forhold til "Battery low! Battery low! Biden". Her går han helt i stå, prøver på nytt og stanser opp igjen. "I apologize..." Og det etter at han nok en gang -som på G20 i Roma- kommer for sent til møtet. I Bidens klimaunivers er smeltet iskrem verre enn smeltet arktisk hav-is.

https://www.thegatewaypundit.com/2021/11/biden-apologizes-repeating-loses-train-thought-repeats-video/

Noen som så det på NRK?
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

#21
Mens posørene splitter hår i Glasgow kjører Kina opp kullproduksjonen ytterligere for å holde eksporten til Vesten i gang....

Denne linken blir åpnet for full lesing om et par dager vil jeg anta:
https://www.document.no/2021/11/03/kinas-kullproduksjon-oker-kraftig-kan-bli-rekordhoy-i-2021/

Glasgow-posørene slår til igjen:
Noen aktivistklovner har utnevnt Støre til "Dagens fossil" (høres beroligende ut for meg, imidlertid):
https://www.document.no/2021/11/02/store-fikk-prisen-som-dagens-fossil-i-glasgow/


 


Telehiv

Etter som dagene går i Glasgow, er det igjen nødvendig å repetere Jens Bjørneboes evige dikt om maktens sanne ansikt:

Hør hvor det lyves

Hør hvor det lyves i bøker og blader,
hør hvor det knitrer av løgn i papir!

Løgnen skal såes i spalter og rader,
det er et jordbruk som lønner og gir!

Løgnen skal vokse sig fruktbar og frodig
over en verden som skjelver av skrekk


Telehiv

Kina er prügelknabe no. 1 i Glasgow, og når det gjelder reell forurensing er det mer enn fortjent.
Men i Glasgow bryr man seg ikke om forurensing, bare CO2, og dermed skal jo Kina da bli det første snøfrie landet i verden, ikke sant? Men Gore-effekten (at alle klimakonferanser der Al Gore deltar gir ekstra snø og kulde) slår til her også:Snø skaper trøbbel i Kina
Et tidlig snøfall i Kina har dekket mesteparten av den nordlige delen av landet i hvitt, og skaper trøbbel for bil- og flytrafikk.

Det statlige meteorologinstituttet har sendt ut et oransje farevarsel, det nest høyeste nivået på Kinas firedelte skala. Mer enn 30 centimeter snø er ventet i enkelte områder.
Flere veier er stengt, blant annet deler av motorveiene rundt Beijing, og også fly har blitt satt på bakken mens snøværet varer.SNØLEK: Ikke et hverdagslig syn i Beijing - og i alle fall ikke tidlig i november!
Foto: Ng Han Guan / AP / NTB


Lenke: https://www.vg.no/nyheter/i/z79glw/snoe-skaper-troebbel-i-kinaTelehiv

#24
Men, men, selv de største posørorgier vil ta slutt en dag...så også med COP26...

Takk O store klimagud - de rike har forlatt Glasgow!Lenke: https://climatechangedispatch.com/were-saved-the-rich-and-famous-have-descended-on-cop26/


Telehiv

#25
Vi kan ikke helt slippe Gore-effekten, for den synes å følge ham som før:
Etter at Gore kom hjem med sitt jetfly, ble USA - og ikke minst Washington DC der storparten av klimaposørene hekker - straks rammet av en av de kaldeste novemberbølger på svært lenge:Electroverse skriver:

D.C. SUFFERS COLDEST START TO NOVEMBER IN A DECADE
Washington D.C. has just experienced its coldest first week of November since 2012...
...Last week, the average temperature in D.C. finished at a mere 48.3F — that's more than 5 degrees below the seasonal norm.


Nevnte jeg Gore og flyplassen han ankom? Der falt kulderekordene for måneden:

At Dulles International Airport, for example, the mercury fell below freezing five straight mornings spanning November 3 to 7, dipping as low as 28 degrees on November 6 — that equaled the most on record for the locale in November's first week.

En ironisk "columnist" der borte skriver f.eks. at spørsmålet er om USA skal fortsette å tillate at Gore returnerer fra sine klimakonferanser med sitt kroniske kuldeanheng; det er nok ikke få fattigfolk som fryser i hjel i DC-gatene ifm. dette kuldesjokket.

Lenke: https://electroverse.net/d-c-suffers-coldest-start-to-nov-arctic-plunge-to-engulf-us-sunspots-and-weather/


Telehiv

På COP26 står politikere og aktivister opp i tur og orden og loddrett lyver om de siste 6-7 års temperaturutvikling.
De hevder bl.a. at "den globale temperaturøkningen er ute av kontroll", og Boris Johnson kunne fortelle publikum at "klokken er nå ett minutt på tolv".
Det er ikke bedre her hjemme: NRK fulgte opp Johnson på P2 med lederen for sitt "klimapanel" (som typisk har kristendom og teatervitenskap grunnfag som klimaballast) og erklærte at "med de siste målingene er klokka snarere ETT SEKUND på tolv".

Sannheten er imidlertid at vi har pågående pause/fall de siste 6-7 år i både UAH datasettet og HadCRUT4 datasettet:

Opportunismen, makt- og pengegrådigheten ser altså ut til å fremdeles totalt overstyre skamfølelsen.

   

Telehiv

På World Socialist Web Site kan vi nå lese at håpet om å kneble kapitalismen ikke oppnås på COP26 heller, slik de summerer opp alt som har slått feil:

"Klimatoppmøtet COP26 ender i fiasko"

Her får bli bl.a. lese at:
"Business Insider erklærte begivenheten som en «historisk fiasko», mens en lederartikkel i Financial Times snakket om «Mer varm luft enn framgang på COP26,» og bemerket at USAs beslutning om «ikke å signere en avtale om å fase ut kullproduksjon... leverte et alvorlig slag mot det som var ment å skulle bli en flaggskip-orientering for COP.»

Jaja, men her hjemme får vi det til:
- fuglekverner på Harøya har de da klart å reise?
- og sende strømmen vår ut av landet...?

Link: https://www.wsws.org/no/articles/2021/11/09/clim-n09.html


ConTrari1

Ohoi, nå blir det bølger i Norden!

Glasgow: Norge og andre oljeproduserende land må sette en sluttdato for produksjon av olje- og gass. Det mener en ny koalisjon av land der også Sverige og Danmark er med.

La oss se, hva med år 2367? Bak betalingsmur, men overskriften sier jo nok i seg selv.

https://www.tu.no/artikler/danmark-og-sverige-ber-norge-sette-en-sluttdato-for-oljeproduksjonen/515036
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

Quote from: Telehiv on 10.11.2021, 17:12:20

Her får bli bl.a. lese at:
"Business Insider erklærte begivenheten som en «historisk fiasko», mens en lederartikkel i Financial Times snakket om «Mer varm luft enn framgang på COP26,» og bemerket at USAs beslutning om «ikke å signere en avtale om å fase ut kullproduksjon... leverte et alvorlig slag mot det som var ment å skulle bli en flaggskip-orientering for COP.»


MASSE "hot air" i Glasgow, Biden selv bidro med et betydelig utslipp av menneskeskapt klimagass.

The Duchess of Cornwall
(på norsk: kona til Charles) has reportedly been telling close associates President Joe Biden made his own contribution to global supplies of natural gas when he farted "loudly" in front of her at the Glasgow COP26 climate conference.

Camilla was apparently blown away by the smelly incident and "hasn't stopped talking about it" since: "It was long and loud and impossible to ignore," an insider told the Mail on Sunday.

Ironically he has earlier pledged that one of the most important things society faces in the near term is to "reduce our methane emissions as quickly as possible."


HOW DARE YOU!? Og St. Greta ble visst ikke invitert til å refse verdens ledere denne gangen.

"Poopy Pants Biden" er et nytt kallenavn på en rekordlite populær president, særlig etter hans besøk i Vatikanet, der 1: det ikke ble lagt ut noe filmklipp fra besøket, 2: hans opphold ble betydelig lenger enn angivelig  planlagt, og 3; det påstås at han forlot stedet i et annet antrekk enn da han kom. Sånt kan jo skje med eldre herremenn.https://www.breitbart.com/politics/2021/11/07/camilla-blown-away-after-hearing-joe-biden-loudly-fart/
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.