COP26: Ingen ende på selvskading og overbud?

Started by Telehiv, 29.10.2021, 14:03:35

Previous topic - Next topic

Telehiv

COP 26 blir et selsomt skuespill når det bryter løs om få dager, der overordnet faglig melding fra FNs propagandaapparat blir å lese opp worst case scenarier fra det sørgelige policy-dokumentet, mens man med gravalvorlig respekt lytter til Greta Thunbergs nye banebrytende klimaforskning slik at ikke verden skal bukke under før jul.

Kina, India og Russland?
Ingen av disse stormaktene stiller med sine statsledere, til avlatinnkrevernes store og dårlig skjulte fortvilelse. Men de kommer trolig til å sende noen representanter som vil jatte med på uforpliktende løfter. Hvorpå de drar hjem og prøver å holde den reelle verden i gang videre med mer pålitelig energi enn våsprat og fuglekverner.

Vestens storposører er derimot på hugget
Disse er i full gang med å overby hverandre - selvsagt uten å presisere hvor inndekningen skal komme fra.
Det er allerede behørig lekket fra COP26s arrangementskomite sin førergruppe at "flere vestlige regjeringer er pådrivere for at fattige land må få 100 milliarder euro i årlig klimabistand". Hva dette skal gå ut på er man selvsagt milevis fra å presisere.
Men hovedposører som John Kerry og Roberto Cingolani byr langt over dette. Cingolani snakker f.eks. nå om 1000 milliarder euro, men blir smågutt mot Kerry som allerede har brysket seg med 4000 milliarder euro.Vel, bare ikke amerikanske og andre fortvilte vestlige skattebetalere får høre om dette mens de samtidig er i ferd med å fryse i hjel pga. den rådyre og grønnskifteskapte energikrisen som rir verden med stadig mer brutal styrke...

Norge?
Relativt til landets størrelse vil nok Norge kaste ut enda mer gode penger etter tidligere dårlige, for å stå fram som den store verdensfrelser også denne gang. Utlagt: Slå rundt seg med milliarder og selvskadingsøvelser som får en middels norsk pensjonist til å gråte over brødskorpene på det iskalde rommet sitt.
Som kjent er Barth Eide allerede i gang med å overtale Indonesia til å ta i mot 1 milliard dollar (sic) for å la være å bruke jungelen sin (dobbel-sic).

Håper forumbrukerne vil bistå med å legge inn de mest sanseløse COP26-eksessene etter hvert som de utfolder seg.stjakobs

Jeg har tatt meg den friheten å låne en god del av teksten her, men har også vridd litt på den..

Prøver først å sende dette til Avisa Nordland. Om de ikke tar det inn går det videre til Resett. 

Håper det ikke blir strid om opphavsrettigheter.

Lenke til teksten jeg har sendt inn:
https://stjakobs.blogspot.com/2021/10/atter-en-ny-sjanse-til-avverge-klimkrise.htmlPolitics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.

Telehiv

#2
Takk for oppfølging, Steinar.
Ellers er Norge - som sannspådd i trådstarten - i ferd med å tiltre rollen som overdådig og overbydende dollarmilliardær denne gangen også: Akkurat nå kjørte TV2 et intervju med utviklingsminister Tvinnereim som stolt kunne fortelle at Norge som innledning til COP26 har meldt at de har "doblet sitt bidrag fra 7 til 14 milliarder kroner".
På spørsmål hva og hvordan denne svære summen skulle brukes, ble det selvfølgelig bare tullprat, vi fikk bl.a. høre at den fattige verden skulle få midler til å "hoppe over fossilfasen" og "gå direkte til bærekraftig energi".
Selvsagt ikke et konkret ord om det brølende faglige og analytiske mørke disse "klimamidlene" inngår i.

Det hele ble virkelig ufrivillig komisk da Tvinnereim kunne fortelle at Norge med sin doblede innsatsvilje ville være sentrale med å bidra til at man "denne gangen skulle få til de 100 MILLIONER euro til de fattige land de ble lovet sist" (min anmerkning: ikke i 2015, men allerede i 2009).

Galskapen er jo at verken Tvinnereim eller TV2-journalisten har noen forståelse av tall, og dermed ble denne brøleren stående ukorrigert. Journalister har jo aldri visst forskjellen på millioner og milliarder, og nå tydeligvis heller ikke utviklingsministre. Akkurat som når journalister i NRKs "klimaredaksjon" med dype alvorlige rynker forleden kunne fortelle at det ville koste "titalls MILLIONER kroner" å utvikle et nytt oljefelt. Bare så vi visste det! Alle rundt nikket like bekymret.

Trøste og bære.

De kommende dager blir en hemningsløs og akselerert medieeksess i komplett uvitenhet om energiteknologi, tall- og verdiforståelser, og statistikkmisbruk.
Til slutt vil vi nok også måtte bli belært av en klimapsykolog som forteller hvor ødeleggende det er for barnas psykiske helse når de får høre sannheten om hvordan de voksne steller med "klimaet".

Det aller verste: Ingen kommer til å ta ordene "reell forurensing" og "reelle miljøtrusler" i sin munn under hele konferansen, bare tirader om dette magiske "klimaet". Som neppe en tidel av delegatene vet hva er, rent faglig. Så reelt miljøvern må nok vente denne gangen også...

Joda, komikken vokser, men dessverre tragikomikken mest: Jeg ler ikke lenger av denne industrien, til det er det faglige idiotiet og de menneskeforaktende besvergelsene for langt kommet. Ingen kunne vel tro at det ville bli så selvskadende og samtidig retningsløst for verdens videre utvikling.

   

               

ConTrari1

Kinas leder holder seg hjemme, men det er nok ikke bare for å redde klimaet. Han har holdt seg innenlands i ganske lang tid nå, en stund kunne man skylde på Corona-faren, men det siste året har jo globale politikere flakset rundt som før, mens Xi blir hjemme. Det er for farlig i utlandet, eller rettere sagt i hjemlandet, til å reise. Det er mange ikke så helt små mus som er klare til å klatre opp på bordet når katten er ute.

Og Biden gjør seg til klima-hoffnarr når han bønnfaller karbon-energi produsentene om å sende ham mer klima-drepende olje og naturgass. Han har nok for lengst glemt at han stanset oljeledningen fra Canada og utvinning av naturgass på føderal grunn.

Et blandet bilde tegner seg på G20-toppmøtet: Landene skal trolig vedta en uttalelse om økt klimainnsats, men flere ledere vil presse fram økt oljeproduksjon for å senke prisene.

https://www.tu.no/artikler/g20-lover-mer-klimafokus-samtidig-som-biden-vil-ha-mer-oljeproduksjon/514665

Man kan anta at det som skremmer Biden er ikke faren for en global økonomisk nedsmelting, men noe langt mer personlig og nærliggende. Alt Putin trenger å gjøre for å skremme ut det vettet som fortsatt måtte finnes i Bidens hode, er å si:

"Mr. President, I have new superweapons that will melt your ice cream!"

I Australia sier Sky News det rett ut:
Aussie SKY News Host Rita Panahi Laughs Out Loud! – Says Joe Biden "Needs a Retirement Home and a Warm Bowl of Soup"

https://www.thegatewaypundit.com/2021/10/aussie-sky-news-host-rita-panahi-joe-biden-needs-nursing-home-bowl-soup-video/Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

Vi har hørt om den stusselige Tesla-lade kapasiteten på luksushotellet for klimaredderne, som trenger hjelp fra dieselaggregat for å demonstrere sin prektighet. (Det samme skjedde på en forberedende konferanse i Bonn for noen år siden, da var det oppvarming av teltene som trengte karbon-assistanse).

Som med de forrige tjuefem møtene, er det også i år litt trangt om plassen mellom privatflyene i Glasgow. Aldri har vel noen norsk MSM-klimaprofet kritisert slik co2-fråtsing. Det er forskjell på herrefolk og slavefolk.

COP26 gir de champagnedrikkende elitene hjelp via en guide som blant annet forklarer hvordan man kan parkere sine private jetfly, ifølge Glasgow Evening Times.

TWO airports that cater to private jets are listed on a COP26 guide for participants arriving in the UK.

And in a guide for participants, which will include more than 100 world leaders, a list of airports in which they should fly into has been set out.


https://www.document.no/2021/10/31/privatflyene-fyller-opp-flyplassene-rundt-glasgow-for-a-redde-klimaet/

Hvordan går det i år? Etter forrige møte var SV "forbanna" og krevde mer skolestreik. vel, de fikk jo stengte skoler året etter, så det er kanskje ikke så aktuelt lenger?

SV-leder Audun Lysbakken raser av sinne etter at fiaskoen i Madrid. I en  uttalelse på Twitter maner han til mer opprør og skolestreik blant barn og unge.

– Klimatoppmøtet endte i fiasko. Det er til å bli fortvilet av, men det er bedre å bli forbannet. Handlingslammelsen til verdens ledere viser jo bare at vi trenger ENDA MER skolestreik, ungdomsopprør og folkelig press for grønn politikk!, skriver SV-lederen.


Ungdomsopprør? Ja, "evig eies kun det tapte" så da får vi vel etter lang tids venting se Samset, Benestad et al endelig gå på barrikadene?

https://resett.no/2019/12/17/lysbakken-er-forbannet-etter-klimamotet-i-madrid-vi-trenger-enda-mer-skolestreik-og-ungdomsoppror/
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

Auda, en krise kan allerede ha oppstått i Glasgow. Det kan se ut som St. Greta har nådd sin "best før" dato.

Denne gangen er det faktisk også uavklart om Thunberg overhodet vil få noen rolle under konferansen, og om noen av deltakerne kommer til å bry seg om hennes tilstedeværelse i byen.

Det er ikke opplyst om hun kommer til å inviteres til å delta på den offisielle delen av møtet.


Men se på bildet. Hun er atten og et halvt år gammel. Om ikke lenge er hun ikke engang tenåring.

https://www.document.no/2021/10/31/greta-thunberg-sirkuset-pa-plass-i-glasgow-uklart-hvem-som-bryr-seg/
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

#6
Hele tiden ny morsomme utspill i klimakampen, nå kan det bli aktuelt for India å kreve "historisk co2 kvote", beregnet fra 1850. De har jo ikke sluppet ut så mye før i de siste årtier, så de har da en enorm bonus å trekke på.

Og kull skal de ha mer av:
He said India's coal consumption would increase in absolute terms, while decreasing as a share of total energy. "We depend on coal and we would like to continue," he said.

Men absolutt alt av seriøsitet rakner når USAs president ber om økt oljeproduksjon fra land som Saudi-Arabia. Han kunne økt innenlandsk produksjon meget enkelt, men det er tabu. Mer absurd kan det ikke bli.

https://www.document.no/2021/10/31/kina-og-india-avviser-forpliktende-utslippskutt-for-klimatoppmotet/

Edit: Mer om dette her:

https://www.document.no/2021/11/01/biden-ber-russland-og-saudi-arabia-om-a-produsere-mer-olje/
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

Påfuglene har lykkelige tider i Glasgow nå, her er det britiske kongehusets bidrag til moderne klimaforskning:

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/47WvG9/prins-charles-vil-ha-krigslignende-grep
stjakobs

Har Al Gore allerede ankommet, eller kommer han først på torsdag?

I følge YR begynner Al Gore-effekten å slå til med 0 grader (et kort øyeblikk på onsdag) men det blir under 0 på torsdag.
Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.

ConTrari1

#9
Quote from: stjakobs on 01.11.2021, 14:15:20
Har Al Gore allerede ankommet, eller kommer han først på torsdag?

I følge YR begynner Al Gore-effekten å slå til med 0 grader (et kort øyeblikk på onsdag) men det blir under 0 på torsdag.

Symbolsk?

The Climate Strikes Back: Fallen Tree Cancels Train Services to COP26 Summit


The disruption came just hours after the left-wing Labour Party's Shadow Energy Secretary, Ed Miliband, called for the elimination of most domestic flights within Britain to reduce carbon emissions.

Speaking on the BBC's Andrew Marr programme, Milliband said that domestic flights should be limited "as much as possibly can", adding: "We've got to give people alternatives... Fairness and giving people alternatives is an absolutely key part of making this transition happen."


Legg merke til ordet "fairness", hva er "fair" ved å stanse flytrafikken innenlands?

https://www.breitbart.com/europe/2021/10/31/the-climate-strikes-back-fallen-tree-cancels-train-services-to-cop26-summit/

Prince Charles rir igjen:
Britain's Prince Charles has claimed the United Nations COP26 climate conference in Glasgow is the "last chance saloon" to save the planet.

Siste sjanse før vi stenger! Gudsjehlov! For det blir ingen bindende kutt i utslipp denne gangen heller, og da er det slutt. Også med COP-konferanser. Og konge blir han aldri når planeten er gått dukken. Men kanskje må han legge inn årene før den rid, for Charles ser forbløffende like senil ut som Biden:

https://pbs.twimg.com/card_img/1454722435090108419/Uqj9fytP?format=png&name=small

https://www.breitbart.com/europe/2021/10/31/cop26-prince-charles-claims-its-the-last-chance-saloon-to-save-the-planet/
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

#10
Støre stiger i aktelse hos meg
Støre har holdt tale i Glasgow, og jeg er - lettere imponert - på grensen til å hevde at dette er første gang på mange år at en statsperson fra Norge har ytret noe annet enn medlallende klimaalarmisme ved internasjonale konferanser.

Men faktum er at Støre (modig nok?) adresserte det grunnleggende problemet med hele det grønne skiftet:
- forhastet nedstruping av fossil energi, uten å ha funksjonelle alternative energikilder å erstatte med.

Les selv hva han sier, dette er jo (riktignok i en pen og vennlig forkledning) det samme som vi har sagt her på forumet i årevis. Så man kan undres; har Støre smuglest oss før han dro?

Lenke :  https://www.document.no/2021/11/01/store-gar-langt-i-a-innromme-europas-historiske-energi-tabbe/


ConTrari1

Quote from: Telehiv on 01.11.2021, 14:50:55
Støre stiger i aktelse hos meg
Støre har holdt tale i Glasgow, og jeg er - lettere imponert - på grensen til å hevde at dette er første gang på mange år at en statsperson fra Norge har ytret noe annet enn medlallende klimaalarmisme ved internasjonale konferanser.

Men faktum er at Støre (modig nok?) adresserte det grunnleggende problemet med hele det grønne skiftet:
- forhastet nedstruping av fossil energi, uten å ha funksjonelle alternative energikilder å erstatte med.

Les selv hva han sier, dette er jo (riktignok i en pen og vennlig forkledning) det samme som vi har sagt her på forumet i årevis. Så man kan undres; har Støre smuglest oss før han dro?

Lenke :  https://www.document.no/2021/11/01/store-gar-langt-i-a-innromme-europas-historiske-energi-tabbe/

Tja, "av barn og fulle folk..." Men Støre surrer massivt her:

– Atomkraft er faset ut, og det fornybare er ikke stabilt nok og oppe og går til å erstatte det, sa statsministeren i et kort møte med pressen.

– Dette er et utfordrende bilde, la han til.


Kjernekraft er faset ut? Hvor ignorant er Tåkefyrsten? Finland har nettopp tatt i bruk et stort nytt anlegg, Sverige diskuterer å beholde sine gjenværende verk og til og med bygge nye, Frankrike får 70% av all elektrisitet fra kjernekraft, UK skal bygge nye, osv. Hvis han ikke bare snakker om Tyskland, så bør han oppdatere seg fortere enn svint.
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

#12
Quote from: ConTrari1 on 01.11.2021, 16:34:10
Men Støre surrer massivt her:

– Atomkraft er faset ut, og det fornybare er ikke stabilt nok og oppe og går til å erstatte det, sa statsministeren i et kort møte med pressen.

– Dette er et utfordrende bilde, la han til.


Kjernekraft er faset ut? Hvor ignorant er Tåkefyrsten? Finland har nettopp tatt i bruk et stort nytt anlegg, Sverige diskuterer å beholde sine gjenværende verk og til og med bygge nye, Frankrike får 70% av all elektrisitet fra kjernekraft, UK skal bygge nye, osv. Hvis han ikke bare snakker om Tyskland, så bør han oppdatere seg fortere enn svint.

Tja, vi skal ikke idiottolke Støre der han rimelig sikkert vet bedre; jeg tror han her skal forstås til at mange land nå betaler prisen for å ha faset ut atomkraft tidligere, og slik styrte rett inn i dagens grønnskifteskapte energikrise uten å ha funksjonelle alternativ klare på mange år ennå, jfr. at det tar mange år å bygge nye atomkraftverk.

Og Støre er heller ikke dummere og mer klimaidiot enn at han innerst inne gleder seg over at vår oljeindustri synes å få forsterket sitt videre liv mens Europa roter rundt i skogkantene etter noe å brenne til vinteren - og håper at Norge vil fortsette å levere (enda mer) gass til dem.

PS: Glasgow-poseringen med alt fra prins Charles til andre overklasse klimaklovner av ulikt slag har forresten allerede nådd selvhenførte absurditetsnivåer jeg aldri har trodd jeg skulle oppleve før the final kiss by The Grim Reaper.Telehiv

Selv Aftenposten synes å ha fått nok av den forrige regjeringens internasjonale krypeøvelser, og slår opp det som kan se ut som en diskret støtteerklæring til Støres vifting med pekefingeren mot FNs og EUs totale selvskading på gassområdet.


I går startet Støre en forsvarstale for norsk gass på COP26. I dag skal han holde Norges innlegg på konferansen.
Tør han å bli enda tydeligere om FNs og EUs selvskading?


Aftenpostens oppslag er bak betalingsmur men vi får da fram denne ingressen:

Støre talte FN midt imot – mener norsk gass er en del av løsningen på klimakrisen
GLASGOW (Aftenposten):
– Norsk gass er ikke problemet, men en del av løsningen til en vellykket overgang fra fossile til fornybare energikilder.

Jonas Gahr Støre så ingen grunn til innta en ydmyk holdning på vegne av olje- og gassnasjonen Norge på sin første store utenlandsreise som fersk statsminister.
Han gikk rett i strupen på FN, og han vil også møte betydelig motstand mot dette synet i EU.


Lenke: https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/KzGWLG/stoere-talte-fn-midt-imot-mener-norsk-gass-er-en-del-av-loesningen-paa

Kommentar:
Jeg syns dette er et litt oppmuntrende bilde fra norsk hold, etter Erna-regjeringens årelange unnskyldelsestirader for å forsyne verden med livsnødvendig energi. Det må bli slutt på dette hykleriet; at EU klynker etter norsk gass i det ene øyeblikket og i neste øyeblikk inntar klassisk klimaposeringspositur og driter på Norge for å være leverandøren.


ConTrari1

Quote from: Telehiv on 01.11.2021, 23:05:12

Tja, vi skal ikke idiottolke Støre der han rimelig sikkert vet bedre; jeg tror han her skal forstås til at mange land nå betaler prisen for å ha faset ut atomkraft tidligere, og slik styrte rett inn i dagens grønnskifteskapte energikrise uten å ha funksjonelle alternativ klare på mange år ennå, jfr. at det tar mange år å bygge nye atomkraftverk.


Hvilke land har faset ut kjernekraft?

Denne listen viser nedlagte verk, men alle landene opererer andre anlegg, bortsett fra at Tyskland etter planen skal kvitte selg med all atomkraft neste år, men vi får se hvordan det går med den energikrisen vi er blitt kastet ut i. Jeg kan iallfall ikke se noe land der kjernekraft er en betydelig del av energisektoren som har faset ut denne.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_nuclear_power_stations#Permanently_shut_down_or_now_under_1,000_MW
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.