Hvordan vil COP26 forholde seg til energikrisen de selv har skapt?

Started by Telehiv, 13.10.2021, 11:54:21

Previous topic - Next topic

Telehiv

Posørene rundt den kommende COP26 er i full ferd med å forsterke den globale energikrisen de har allerede har skapt.
- konferansens mål er jo å beslutte grep som skal videreføre arbeidet med å stenge ned klodens rimeligste og påliteligste energikilder
- mens de samtidig skal tvinge gjennom sine "grønnerklærte", men dessverre bare ekstremt ulønnsomme og miljøfiendtlige energikilder (vind og sol)


Noen av røyrslas ledende klimaforskere, som er fast bestemt på å skape sin egen fattigdom

For problemet er at de foreliggende ineffektive og ustabile "grønne" alternativer til atomkraft, vannkraft og fossilkraft ikke vil bidra til annet enn en økende global energikrise, som vil gjøre stadig flere land og samfunn fattigere.

Her er noen energitekniske og sosioøkonomiske fakta COP26 kommer til å gjøre sitt beste for å snakke bort eller forvrenge når de samles til messe i Glasgow snart:

- gassprisene i Europa og Asia er historisk høye, 130% opp i Europa bare siste måneden, og åtte ganger dyrere det siste året.   
- dette er langt over det mange husholdninger kan leve med selv i det rike Vesten, og man frykter at mange i fattigere land vil fryse i hjel gjennom den kommende vinteren
- oljen er på det høyeste de tre siste årene
- kullprisen eksploderer rundt om i verden (der de ennå kan få tak i kull) fordi de "grønne" alternativene har ført til stans i industri og infrastruktur, og man leter desperat etter "gode gamle" energikilder for å hindre samfunnskollaps

En av EUs profilerte "grønnskollinger", energipolitisk leder Kadri Simson, leter nå fortvilt etter løsninger etter hvert som meldingene om energisammenbrudd i de ulike medlemslandene strømmer inn, og sa for noen dager siden:
"This price shock is an unexpected crisis at a critical juncture, the immediate priority should be to mitigate social impacts and protect vulnerable households."

Joda, velkommen etter, O Store Klimatenker.

Etter en såkalt "windless summer" (sa ikke "klimaforskerne" at det skulle blåse mye mer, da?!) der man har stengt ned kullverkene mens vindmøllene ikke leverer (og solceller knapt kan drive mer enn noen hytter på en solrik dag), har ført til at et tidligere typisk klimakrise-jatte-organ, Financial Times, har registrert at Europe og UKs mål om "net zero economies" har "sapped investors' willingness to put money into developing supplies of a fossil fuel they believe could be largely obsolete in 30 years".

Joda, velkommen etter her også, O Store Klimatenkere - har dere et bedre forslag til "grønn" energi enn vind og sol som faktisk ikke er dysfunksjonelt, rådyrt, basert på barnearbeid, miljøødeleggende, m.m.?

Men det er håp; statsminister Boris Johnson er vindmølleentusiast på sin hals og har uttalt drømmen om at "the UK will become the "Saudi Arabia of wind power." Nesten en fjerdedel av UKs elektrisitet er nå ment å produseres av vindmøller - hvis vinden er snill og blåser. Når det ikke blåser rakner hele spredningsnettet.

Her skal anmerkes at de enorme komposittbaserte vindmøllene ikke kan gjenvinnes, de må brennes eller graves ned...
Og solceller bruker mer av knappe, sjeldne råvarer (og barne- og slavearbeid) enn fossilindustrien noen gang har vært i nærheten av. Og verre skal det bli etter hvert som klimaposørene tvinger gjennom mer av galskapen.
O hellige enfold.

Kina? Og India?
Begge disse landene, nesten halvparten av verdens befolkning regionale underbruk innregnet, er under sterkt vestlig klimaindustripress om å kutte ut kull og gå over til "grønn" energi.
Kina har imidlertid sett realitetene i hva den "grønnskapte" energikrisen har gjort med Vesten allerede, og vi har i flere artikler her på forumet tatt opp at Kina kjører nå beinhardt på nye kullkraftverk (og nye kullleveranse-avtaler med andre land) for å unngå en samfunnskollaps av den type Vesten er i ferd med å rigge for årene framover. 
India har sett mye av det samme, og prøver fortvilt å redde sine folkemasser fra å fryse i hjel den kommende vinteren med å reetablere tradisjonelle fossile energikilder.

Phil Flynn er energianalytiker ved Price Futures Group in Chicago, og spør:
"People are starting to realize that risk of higher energy prices could derail growth. Is energy demand a good thing or a bad thing?"

Ja, som sagt, vi får vente og høre om klimaposørene begynner å skjønne hva de steller til, og om de vil snu i døren og prøve å berge verden fra energikræsjen de selv har stelt til?
Vil ikke satse mye på at de tar til vett foreløpig.


ConTrari1

Ville være herlig rettferdig ironi dersom tusener av COP 26-delgater forblir strandet i hjemlandene, på grunn av pilotmangel som skyldes krav om mRNA-injisering. Det skjer i stor skala i USA, der Southwest har skyldt på "dårlig vær" for å forklare at 2000 avganger ble kansellert. Sannheten er at piloter sykmelder seg i protest mot påbudet. Andre selskaper flyr...

Dersom flyselskaper i andre deler av verden blir pålagt "vaksine"krav, må de heroiske klimaredderne ty til Greta-metoden fra land utenfor Europa.

Kina lider nå under kullmangel, særlig på grunn av sterk nedbør som har midlertidig  stengt mange kullgruver.


Torrential rains in one of China's northern provinces have forced coal mines to shut down, worsening the communist nation's energy crisis and leading to a spike in coal futures.

Shanxi, around 300 miles to the southwest of Beijing, has experienced record-breaking rainfall over the weekend. This has led to over 120,000 people being evacuated from flooded areas and more than 469,500 acres of crops being damaged.

The situation in Shanxi has also complicated matters severely for the province's mining industry, which supplies up to 30 percent of all coal used domestically. According to the latest reports, 60 of the 682 coal mines in Shanxi have shut down due to rain and flooding.


https://www.naturalnews.com/2021-10-12-coal-futures-china-mines-close-energy-crisis.html

Beijing gjør alt de kan for å øke produksjonen:
https://www.document.no/2021/10/12/kina-oker-kullproduksjonen-prioriterer-okonomiske-hensyn/

Mens man i India har klart å styre unna krisen (ikke klimakrisen for den kommer jo uansett), og regner med å ha normale kullreserver i løpet av en måned:

http://timesofindia.indiatimes.com/articleshow/86978815.cms?utm_source=contentofinterest&utm_medium=text&utm_campaign=cppst
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

translator

svt.se sin nyhetssending Rapport i kveld ble det fortalt at EU vurderer nå flere tiltak som kan gå utover "konsumentene", som å koble ut strømmen for de som ikke garanterer seg mot dette ved å forhåndsbetale en ekstra høy strømpris.

Dermed har Kent Andersen fått rett når han skriver at "det grønne skiftet" vil gjøre Norge og Europa til U-land fordi definisjonen på et U-land er nettopp et land hvor befolkningen ikke har jevn og forutsigbar tilgang på elektrisitet.

Vitenskapen baserer seg på at teorier alltid kan utfordres, og at de forkastes hvis observerbare resultater falisfiserer dem. Forskningsindustrien rundt IPCC har produsert over 100 modelleringer om fremtidens klima gjennom over 30 år, og disse danner grunnlaget for myten om at 97 prosent av alle klimaforskere er enige – som om vitenskap avgjøres gjennom flertall.

De aller fleste av disse modellene viser en rask oppvarming i fremtiden, noe som igjen har blitt brukt av media til å varsle ekstreme katastrofer i fremtiden for å selge aviser, i parløp med politikere som skremmer barn og unge med dommedagsprofetier om fremtiden. Det gjør de for å legitimere skatter, avgifter og offentlig pengebruk i nåtiden, som igjen brukes for å bygge opp en gigantisk klimaindustri, som lever av skattepenger og offentlige subsidier. De lover igjen at dette vil bli ekstremt lønnsomt i fremtiden, og dessuten skal redde oss og omstille hele kloden til en ny, bedre og mer rettferdig og fossilfri verden. En salig blanding av religion, krystallkuler, paradisdrømmer og mammon, med andre ord.

Dette konglomeratet er nå så stort og sementert at det i praksis styrer europeisk politikk. Problemet deres er at matematikk og observasjoner viser at samtlige av IPCCs publiserte fremskrivninger er feil. Virkeligheten har falsifisert klimaforskningen i 30 år, men pengemølla har blitt så altomfattede, rik og mektig, at den forlengst har overskredet grensen for too big to fail. Dermed har den også makt til å ignorere fakta, undertrykke kritikk og kritisk forskning, og sørge for at utbyggingen av ekstremt kostbare klimatiltak får fortsette, uansett hvor meningsløse de er. Fordi makt, penger og prestisje.


Rene ord for pengene. Les resten også!

https://www.document.no/2021/10/12/klimarealistene-lanserer-tidsskriftet-science-of-climate-change/
"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

Telehiv

Hvordan vil COP26 forholde seg til at Kina tvinges til å øke kullproduksjonen og ikke redusere?
Kina ble innledningsvis presset over på en del alternativ "grønn" energisatsing av det overnasjonale peset.
Som har svekket landets tidligere balanserte fossile energitilgang (i hovedsak kull) i takt med den industrielle veksten.
Men man kan ikke drive verdens sterkest voksende industristormakt på lekeenergi, nå kjemper man for å få opp igjen kullproduksjonen før landet kollapser i en omfattende energikrise. Heldigvis arbeides det parallelt med diverse renseteknologier for å unngå de verste miljøproblemene og ikke gjenta den gode gammeldagse luftforurensingen av sot og svovler, m.m. 

Den kinesiske energikrisen tiltar – sender prisene til nye rekordnivåer

Kaldt vær forsterker krisen: Energikrisen i Kina har forverret seg ytterligere etter at kaldt vær suser inn i de nordlige provinsene. Det sender kullprisene rett opp. Energikrisen i Kina ble i natt meldt enda verre etter at kaldt vær har slått innover store deler av landet. Det har medført at mange av kraftverkene nå hamstrer kull, som sender prisene til rekordhøye nivåer.

Det kalde været gjør at etterspørselen etter elektrisitet til oppvarming av hus og kontorer forventes å stige videre denne uken. Værprognosene viser at gjennomsnittstemperaturene i noen sentrale og østlige regioner kan falle med så mye som 16 grader de neste 2-3 dagene, ifølge Reuters.

Mangelen på kull, fremdeles den største og mest pålitelige energikilden i landet, høye drivstoffpriser og høy industriell etterspørsel etter energi har utløst utbredt strømmangel i verdens nest største økonomi.

Rasjonering har allerede vært på plass i minst 17 av Kinas mer enn 30 fastlandsregioner siden september, som har medført brudd i forsyningskjeder og produksjonsstopp.Dyr kontrakt
Energikrisen i Kina har ført til at prisene på de mest aktive futures-kontraktene for kull i januar i Zhengzhou nådde ny rekord på 1.669,40 yuan (259 dollar) pr. tonn tidlig i morges.
Kontrakten har steget mer enn 200 prosent så langt i år.

Det vil bli svært vanskelig å dempe prisgaloppen fremover ettersom flere av provinsene er på god vei inn i vintersesongen. De tre nordøstlige provinsene Jilin, Heilongjiang og Liaoning er spesielt hardt utsatt, i tillegg til Indre Mongolia og Gansu. Her dekkes oppvarmingsbehovet hovedsakelig av kull for å takle været som er kaldere enn normalt.
Beijing har iverksatt en rekke tiltak for å dempe prisstigningen, blant annet ved å øke kullproduksjonen, kutte strømmen til kraftkrevende næringer og flate ut produksjonstoppene i kraftkrevende industri, ikke minst stålproduksjonen der man driver større kutt nå.
Styringsmaktene har også gjentatte ganger forsikret kinesiske borgere om at energiforsyningen er sikret for vintersesongen.

Negativ spiral
Analytikere og handelsnæringen er ikke like positive som myndighetene. De spår at strømmangelen vil fortsette til begynnelsen av neste år, og at det vil være en nedgang på 12 prosent i det industrielle strømforbruket i fjerde kvartal, ifølge Reuters.
Årsaken de peker på er at kullforsyningen vil komme til kort og at de lokale myndighetene vil prioritere private hjem.

De store bedriftene har åpenbart innsett alvoret i situasjonen på egenhånd, ettersom de skal være i fremtredende samtaler med amerikanske eksportører for å sikre et langsiktig tilbud av LNG, melder Reuters og viser til kilder.
Samtalene kan lede til avtaler verdt flere titalls milliarder dollar, og vil føre til en sterk oppgang i kinesisk import av LNG fra USA.

Men Kina må samtidig holde kontrollen mot FN og klimaindustriens krav 
Hele kraftsituasjonen setter stormakten i en kjempeskvis, siden Kina har bestemt seg for å bli mindre kullavhengige, til fordel for fornybare energikilder. I tillegg har nasjonen som mål å være karbonnøytral innen 2060.

Ikke lett å løpe fra grunnleggende energilover
Men realitetene henger over Kina; forsøket på å få lekeenergiformene vind og sol til å fungere har sendt landet ut i en enveis energikrise. Bak alle utsagn til FN/klimaindustrien drives det en veldig nybygging av kullkraftverk for å landet på fote igjen.


ConTrari1

Kina legger ikke to pinner i kors for å følge Paris-avtalen. Tror ikke de føler det minste press, de har jo FN i lomma når de har klart å bli definert som et u-land i FN-systemet. Men vi kan oppleve varemangel og prisøkning, når kinesiske fabrikker stanser produksjonen både på grunn av energimangel og vinter-OL. Sist de arrangerte OL ble en stor del av industrien stengt ned for å gi bedre luftkvalitet i  byene. Så denne julen er vi kanskje henvist til å lage egne julegaver? Dorull hylser dekorert med bilder av Xiden og Solberg? Som kan gjenbrukes ved påfyll av papir, når det kommer tilbake i butikkhyllene.

Mer om dete hos Document:

https://www.document.no/2021/10/15/transportkonsern-varsler-storre-forsyningsproblemer-framover/

Legg til det enorme etterslepet i internasjonal skipstrafikk, så får vi en førsteklasses innføring i hvor saker og ting produseres i verden og hvor avhengig vi er av det. La oss håpe det inspirerer til mindre underdanighet overfor Kina og mer nasjonal og regional produksjon av varer.
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

Atomkraft kommer man ikke utenom. Mange land i EU forlanger nå at atomkraft skal regnes som "bærekraftig" kraft. Jo Nova skriver:

The global energy crisis is squeezing the green religion to its logical endpoint. As long as we pretend "carbon" is pollution, the only way out of the maze for badgered politicians is nuclear power. The renewables industry may have thought that beating us over the head with climate propaganda was going to make renewables dominant and profitable, but it may just push everyone into nukes instead.

---------

Public support for nuclear energy rose 17 percentage points in France. "I do not want our country to lose its energy sovereignty under the pretext of an absurd energy transition copied from Germany," said a conservative French presidential candidate seeking to defeat Macron.

Finland has joined France, Poland, Hungary, the Czech Republic in lobbying the European Union to categorize nuclear power as sustainable.

Yesterday, Japan's new prime minister, Fumio Kishida, defended his pro-nuclear policies in Parliament. Kishida came to power on a pro-nuclear platform.


https://joannenova.com.au/2021/10/suddenly-nuclear-energy-is-popular/

Noen millioner frosne kropper i EU til vinteren vil nok bidra til å få atomkraften inn i varmen.

Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

Quote from: ConTrari1 on 15.10.2021, 10:19:25
Kina legger ikke to pinner i kors for å følge Paris-avtalen. Tror ikke de føler det minste press, de har jo FN i lomma når de har klart å bli definert som et u-land i FN-systemet. Men vi kan oppleve varemangel og prisøkning, når kinesiske fabrikker stanser produksjonen både på grunn av energimangel og vinter-OL. Sist de arrangerte OL ble en stor del av industrien stengt ned for å gi bedre luftkvalitet i  byene. Så denne julen er vi kanskje henvist til å lage egne julegaver? Dorull hylser dekorert med bilder av Xiden og Solberg? Som kan gjenbrukes ved påfyll av papir, når det kommer tilbake i butikkhyllene.

Mer om dete hos Document:

https://www.document.no/2021/10/15/transportkonsern-varsler-storre-forsyningsproblemer-framover/

Legg til det enorme etterslepet i internasjonal skipstrafikk, så får vi en førsteklasses innføring i hvor saker og ting produseres i verden og hvor avhengig vi er av det. La oss håpe det inspirerer til mindre underdanighet overfor Kina og mer nasjonal og regional produksjon av varer.

TGP har en god video fra India om forsyningskrisen:

"Next time you get a Wuhan virus, be an India and trust in self-relience, don't be an America and run out of ketchup."

https://www.thegatewaypundit.com/2021/10/chinas-economy-weakens-comes-covid-now-chinas-economy-worse-global-shipping-crisis-next/
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

Utslippsbildet mellom Kina og den øvrige verden ser slik ut nå:Og i forhold til OECD-landene:


Telehiv

Kina kan saktens trenge den voldsomme utbyggingen av kullkraftverk:

Opplever sin kaldeste oktober på 50 år, der den årvisse Sibirkulden har satt inn 20 dg før normalt


Dette kuldeangrepet løser man ikke med fugleklaskere og lommelyktbatterier

Lenke: https://electroverse.net/beijing-suffers-lowest-oct-temp-in-half-a-century-as-rare-spring-blizzards-batter-argentina/

Både Nord- og Sør-Amerika frykter kraftig kuldeperiode framover
Den arktiske jetstrømmen ventes å trenge langt nedover USA framover, samtidig som mange stater mangler energi til å håndtere situasjonen.
I Sør-Amerika er bl.a. Argentina inne i en uvanlig kald periode, og kulden ventes å trenge nordover inn i Brasil,
Det "grønne" skiftet med sine angrep på sikre og rimelige energikilder ligger i bunn for energikrisen også i disse områdene.

Vi får se hvor langt denne globale selvskadingen skal gå før mer vettuge folk finner å måtte gripe inn.

PS: WUWT gir et tankevekkende riss av selvskadingsbildet, der disse herlige satiriske ord får tale for seg selv:

".....My question to Dr. Birol – how is Russia expected to supply more gas to Europe, without investing in "old energy"? Is IEA head Dr. Fatih Birol demanding Russian investors sacrifice themselves for the greater good of Europe?

Can you imagine what it must be like for Russian trade representatives discussing energy sales with their European counterparts? "You guys are evil, but please send some more evil right now, because your withholding of evil is evil".

No doubt President Putin has tears of laughter streaming from his eyes, whenever he receives an update of the latest insanity of his trading partners."


Lenke: https://wattsupwiththat.com/2021/10/17/iea-more-renewable-energy-required-to-stabilise-european-energy-markets/
   


Telehiv

Her er en artikkel som enkelt og greit forteller hvordan de vestlige selvskadende klimaposører sender Vestens velstand til kullfyrende Kina ved å kjøpe dyre og kritisk destabiliserende vind- og solanlegg fra nettopp - Kina.
Produsert av Kina med kinesisk kullfyrt kraft.

Hadde man her i Vesten sluttet med "klima"-tøvet sitt (inkludert selvforakten som følger med) og heller sett på reelle miljøproblemer/reell forurensing ville man oppdaget at vestlige kullkraftverk slipper ut bare en tyvendedel av den SO2 Kina og andre primitive kullkraftverk i Østen slipper ut.
Hva med å selge avansert vestlig kullrensingsteknologi til Kina og slik jobbet med konkret miljøforbedring - mens man tjente penger?!

En illustrasjon i artikkelen berører forøvrig hvordan de største miljøherjende SO2-utslippene fordeler seg:Lenke: https://thefederalist.com/2021/10/18/while-western-nations-kill-energy-china-builds-coal-plants-by-the-dozen/